לאחרונה קראתי מאמר שהזכיר לי מעט

לאחרונה קראתי מאמר שהזכיר לי מעט

משהו שרובנו כאן שוכחים כל הזמן. בנל"פ 80% מהעבודה זה לחקור. לבדוק. לזהות דפוסים ומבנים.. ורק 20% מהעבודה זה לעשות שינויים. רוב העבודה היא עבודת דיגום! בעבודת המטאפורות של דויד גרוב, למדנו משהו נוסף, שמתחבר לי לרעיון הזה. לכל אדם יש את העולם המטאפורי שלו. כאשר הוא מעלה משהו - בעיה, רעיון, דילמה וכד'... כל אדם רואה את העולם (המפה) המטאפורית של עצמו, ועונה מתוכה. אך למה באמת מתכוון המשורר כאשר הוא מעלה את הבעיה, רעיון, דילמה וכד'? אם אנו ניגשים ומיד עונים לו - זו אמורה להוות עבורינו נורה אדומה, "היי, אתה שם את המפה שלך על המפה של השואל!!! תתעורר, תריח את החומוס, ותשאל שאלות ממקדות!!" (במיוחד אם השואל שאל בשפה מטאפורית לחלוטין) אני רואה שאנחנו "חוטאים" בזה כל הזמן בפורום. הדבר האחרון שממש בלט לי (במיוחד אחרי שקראתי את המאמר ההוא) הייתה שאלתו האחרונה של פרלימינר. הוא שאל שאלה מטאפורית לחלוטין. הנטיה האוטומטית שלי הייתה מייד להסיק מה זה אומר לי ולענות משם. ואז נזכרתי במאמר, נזכרתי ברעיון ה"דיגום". עצרתי ושאלתי שאלות. נראה לי שיש פה בהחלט משהו ללמוד!! ושחשוב שלא נפספס את זה, במיוחד בתור נל"פים (או שמה עלי לומר "נל"פיארים" ?
) מה דעתכם? (על הנושא ולא על עניין הנל"פים מול נל"פיארים, כמובן) סופ"ש מדליק מיכאל

PreDirector

New member
קרא את תגובתי לPARALIMINAL

אתה גם יכול לאמץ את הרעיון העיקרי שמובא שם בסוף.

קראתי את תגובתך

לפרלימינל.. אין אפילו סימן שאלה אחד בתגובתך... היה חסר לי בתגובתך ה'סקרנות', 'יצר ההרפתקנות' וה'עניין' שאמורים לאפיין את הגישה של הנל"פיאר. לגבי הרעיון בסוף - רעיון המנהיגות מתוך דוגמה אישית, הוא רעיון נפלא ונהדר. שתהיה שבת נפלאה מיכאל

PreDirector

New member
אתה יכול להבין

שהגישה שלי היא לא גישת נלפ"יר אם היא היתה כזאת בוודאי כבר היתי הרבה יותר נחמד. אני נמצא בקטגוריית הלא מקוטרגים. אגב איך היתה ההרצאה? ההיענות? פידבקים? שבת שלום!

הבנתי

ההרצאה מבחינתי הייתה הצלחה, היו 14 אנשים ונראה שהיה עניין
נראה מה יקרה בעתיד שבוע נפלא מיכאל

מצא

New member
היי מיקי

הבנתי והתחברתי לרעיון הדיגום.הייתי שמחה ממקום של למידה,אם היית מפרט לגבי התשובות בפורום. תודה עידית.

היי עידית

למה את מתכוונת "אם הייתי מפרט לגבי התשובות בפורום"? מיכאל

breuven

New member
הנסיון

אליו אתה דבר באמת יקר כי הוא מתאר מפה שכוללת טסטים פנמיים מרובים היתי לאחורנה ב סמינר במתולה על narrative therapy . הגישה היתה מאוד דומה למה שאתה מספר על גרוב. הם מדברים על מפה ראשונית של המטופל - של הספור הראשוני וחשוב להתיחסלמילים המדוייקות שלו. ממליצים במהלך הראיון לכתוב בדף את המילים העיקריות של המטופל.

נשמע מעניין

בשיטתו של גרוב הולכים עוד כמה צעדים קדימה בוחנים לא רק את מילותיו המדויקות של המטופל אלא גם את תנועתיו המדויקות ואת כיוון הסתכלותו (גם זה נכנס לתוך העולם המטאפורי שלו) זו עבודה מדהימה ביותר אולי אני אעשה ערב מבוא על זה גם
אם אני עושה ערב מבוא על שיטת הטיפול דרך מטאפורות של דויד גרוב מי היה מעוניין להגיע?? (לפי ההיענות אני אחליט אם כדאי להשקיע בזה או לא) מיכאל

PreDirector

New member
בהחלט תבורך על

היוזמות המאוד טובות שלך להכניס את הזאנר הזה לתודעה. לדעתי זה יכול לגעת יותר ללב האנשים אם תציע להם משהו יותר ספציפי מכל מערכת הNLP ,כידוע זה ה-CORE BELIEF והרגש העמוק בסופו של דבר שימשוך אנשים לדעת וללמוד NLP. אנשים רוצים משהו שהם יוכלו ללמוד ממנו, לקבל יתרון כלשהו בחיים ,אם תכוון את כל הנושא למשהו ספציפי אחד, יהיה יותר קל לך להביא כמות יותר גדולה של אנשים שכמובן לאחר מכן יחקרו את המערכת לעומקה. בינתיים 14 איש זה גם קהל טוב. הצלחה ומזל
!

לגבי אפליקציות של NLP

אתה בהחלט צודק!!! הרבה יותר קל למכור אפליקציות של NLP מאשר NLP כ-NLP בשביל לדעת NLP.
אך שיטת הטיפול של דויד גרוב אינה קשורה לנל"פ. שני מאמני הנל"פ שדגמו אותו, השתמשו בשיטות הדיגום של הנל"פ. ופיתחו פן נוסף של דיגום - הם קראו לו דיגום סימבולי - Symbolic Moddeling. אך הם מלמדים את שיטתו של דויד גרוב. שבוע נפלא מיכאל

למעלה