לאחרונה קראתי

CHOFA

New member
לאחרונה קראתי

בס"ד ת´ספר של סטיבן קינג:לוכד החלומות שמדבר על חיזרים שמנסים להשתלט על העולם וטלפתיות למינהן ורציתי לברר: חיזרים שיש בתוכם איזושהיא ישות שלטת(כמו הגואולד בסטארגייט) נחשב למדע בדיוני??או לפנטסיה??? ובלי שום קשר:מה הספר הראשון ברשומות רומח הדרקון??

vonagut

New member
לאחרונה ניהלנו

כאן ויכוח מעניין מאוד על הגבולות המפרידים בין מד"ב לפנטזיה (שווה לקרוא - הפתיל מתחיל ב"גבולות"), ולמרות שהדיעות היו חלוקות בקיצוניות, נדמה לי שחייזרים+טלפתיה =מד"ב, לעומת קוסם+טלפתיה=פנטסיה

פגעסוס

Well-known member
בלי שום קשר... ../images/Emo63.gif

הספר הראשון ברשומות הוא "דרקונים של דמדומי סתיו". GYXOIO

CHOFA

New member
אז ככה

בס"ד זה נראה נורא ברור שחיזרים+טלפתיה=מד"ב אבל הספר לא עוסק בחיזרים עצמם או בהשתלטות שלהם על כדוה"א וכו´ אלא רק על הדרך שבה בסוף הצליחו להעיף אותם. מה זה נחשב? ועוד שאלה :חולית נחשב מד"ב או פנטסיה?

גרומיט

New member
חולית? מד"ב מובהק

למרות שניתן למצוא בו גם דברים שאופייניים גם לפנטזיה, אין ספק שהמרכיבים המד"ביים הרבה יותר בולטים. ומי קבע שכדי שספר יהיה מד"ב צריכה להיות מתוארת בו השתלטות החיזרים על כדה"א? מה הקשר?

Boojie

New member
הממממ... בוא נראה... ../images/Emo58.gif

יש לנו חיזרים, שהם למעשה פטריה טפילית שחודרת למערכת העיכול של מארחים, מנצלת אותם לצרכי התרבות, ואז הורגת אותם. כמו כן, יש לה צורה טפילית גדולה יותר, שהיא האחראית להתרבות האמיתית. הפטריה הזו מסוגלת להשתלט על מוחם של המארחים ולתפעל את המחשבה שלהם. הממממ... כן, בלי ספק, פנטזיה...
עכשיו, הייתי מגדירה את הז´אנר נוטה יותר לכיוון של מד"ב חברתי-פסיכולוגי, כי הספר אכן עוסק לאו דווקא בצד החיצוני של האירועים (אם כי גם הוא קיים, כולל ההתחרפנות של קורץ) אלא בעיקר בצורה שבה האנשים חווים את המצב, שזו הגישה המקובלת על קינג. מעניין אותו מה קורה לאנשים בסיפור. אבל זה לא משנה את העובדה שזה מד"ב, ואפילו די מובהק. ההסברים, ההתייחסות למאורעות, השפה, הכל שייך לז´אנר המד"ב. קינג כתב עוד מד"ב חוץ מזה, כמו "אש זרה" שעוסק בניסויים ממשלתיים ליצירת תכונות על חושיות אצל נבדקים, וכל החלק הראשון של העמדה, שעוסק בנגיף מהונדס שמתפשט בעולם והורג את רוב האוכלוסיה. צריך לזכור שקינג גדל על צמד הז´אנרים - מד"ב ואימה (קולנוע וספרות), וששניהם לא זרים לו. נקודת העניין שלו היא תמיד הדברים שקורים במוחם של הגיבורים, אבל הכלים של המד"ב לא זרים לו.

preacher

New member
למי אכפת באיזה ז´אנר זה?

העיקר: ספר טוב? ספר רע? כדאי לקרוא?

CHOFA

New member
אני פשוט

בס"ד מנסה להבין מה אני יותר אוהבת מד"ב או פנטסיה הספר לוכד החלומות לדעתי הוא די משעמם כמעט עד לסוף שלו שאז הוא מתחיל קצת לעניין ובמסגרת השיוך:אמבר זה מד"ב או פנטסיה?

למעלה