לאחר היסוסים, מצטרפת אליכן.

לאחר היסוסים, מצטרפת אליכן.

כמעט 9 חודשים לאחר לידה, העליתי 22 קילו בהריון (שמירת הריון), ירדתי 12קילו מיד לאחר הלידה ונשארתי עם 10 קילו+2 מיותרים לפני ההריון. לפני כמה חודשים פניתי לדיאטנית של הקופה וקיבלתי דיאטה, לא ממש הקפדתי והורדתי בארבעה חודשים רק 3 קילו. יש לציין שאני לא עולה משקל, אבל לא ממש מצליחה לרדת. במשך כל החודשים שעברו שאני לא מוכנה עדיין לדיאטה היות ואני בד"כ בעלת משמעת עצמית גבוהה ואף פעם לא התייחסתי לאוכל כאל פיצוי. אני קוראת סמויה בפורום שלכם ועכשיו החלטתי שהגיע הזמן להצטרף! אני מתלבטת באם לחזור לדיאטנית שלי או לשומרי משקל, מישהי יכולה להסביר לי את תכנית הנקודות?

חן123

New member
הי שרי

קודם כל כיף לראות אותך גם כאן. את יודעת שאני בעד התאמה אישית של דיאטנית, ויש לי ניסיון טוב מיזה. דווקא כי אין לך בעיה של משמעת אני חושבת שאת פחות זקוקה לתמיכה של קבוצה. שוב, אני אוהבת התאמה אישיץ, אבל רק אצל מישהיא טובה (ואת גם יודעת על מי אני אמליץ לך, ולדעתי שווה לך להגיע להרצליה בשבילה). אני לא יכולה לספר לך הרבה על שיטת הנקודות, אבל בטח אחרות יוכלו חן

שלום לך יקירתי, התחלתי את שיטת

הנקודות לפני יומיים במסגרת של שומרי משקל בבית. את האמת? די בלגאן, כי כל דבר את צריכה לספור ולשקול ואת המון המון מתעסקת עם האוכל... זה נוח מפני שאת יכולה "לשחק" עם הדברים. נראה איך אני אסתדר הלאה. בעיקרון, יש לך מספר מסויים של נקודות ביום (לי יש 20 נק´), ורשימה של נק´ חובה ביום. למשל : 5 נק´ פחמימות (לחם, אורז, תפו"א), 3 נק´ חלבונים מן החי (דג, עוף), 2 נק´ שומן, 1.5 פירות וכו´ וכו´... יש לך חוברת קטנה שמכילה את מס´ הנק´ של כל מוצר (או בשקילה או בכמויות - כפית, כוס וכד´), ואת מארגנת לך את התפריט לאותו יום. נשמע קל? בפועל - קצת בלגאן... זהו. אם ניפגש ביום חמישי (בינתיים אלה קצת חולה ואני בעקבותיה) אני אביא את הדברים איתי.

חן123

New member
אז מה בעצם ההבדל בין נקודה למנה?

כלומר אם יש לי 5 נק´ פחממות ביום ויש לי חוברת שבה יש מס´ נקודות לכל מוצר, מה בעצם ההבדל בין המנות של פעם לנקודות של היום? חוץ מיזה איך הולך (אני יודעת שעברו בנתיים 3 ימים, אבל בכ"ז?) מקווה להתראות יום חמישי חן

לא הבנתי את השאלה שלך...

הולך בסדר גמור. התעסקות רבה עם האוכל אבל כנראה שזה משהו שצריך להתרגל אליו...

אני התחלתי שומרי משקל

לפני שבוע וחצי ביום ראשון נשקלתי והורדתי שני קילו . אני ממש מתחברת לשיטת הנקודות יש לי את ה-20 נקודות ליום ונכון שמומלץ לחלק אותם לפי קבוצות אבל אני לא ממש מתייחסת לזה אני אוכלת ורושמת כמה נקודות יש בכל דבר ודי מהר הבנתי פחות או יותר כמה נקודות יש בכל דבר אני לא מתעסקת יותר מדי עם האוכל - ולא שוקלת אני משתמשת בנקודון לדעת כמה נקודות יש בדברים שלא רשומים בחוברת אבל זה ממש לא התעסקות והולך לי בינתיים ממש טוב אני לא בנויה לדיאטות שאומרים לי מה לאכול כל ארוחה וככה אני לעצמי את החשבון ( למשל עכשיו אני בעבודה - כולם אוכלים פיצה שהם הזמינו ואני אוכלת סלט כי משולש פיצה זה 8 נקודות ולא בא לי לבזבז כל כך הרבה נקודות בבת אחת אני אכלתי היום כבר :תפוח, 2 פרוסות לחם קל עם חומוס ,סלט וחטיף גרנולה והגעתי ל 6 נקודות בבית אני אוכלת ארוחה מסודרת ( ירקות זה 0 נקודות לא משנה באיזה צורה ) וממש מתאמצת להגיע ל 20 .

את הנקודון אני מקבלת בשבוע השני

אז ככה... קיבלתי 10 מעטפות (לעשרה שבועות), אבל לא פתחתי את כולן כי בא לי הפתעות (למרות שהיה נורא קשה לעמוד בפיתוי). מקריאת החוברת הראשונה הבנתי שצריך שהוע כדי ללמוד את השיטה, ובשבוע השני מקבלים את הנקודון - אני אני מחכה יפה ובסבלנות עד ליום ראשון הקרוב
ברכות על הירידה במשקל ליט... את האמת, לא התאפקתי ונשקלתי היום... ירדתי ק"ג.....

../images/Emo45.gifכל הכבוד !

כל הכיף זה כל שבוע לקבל משהו חדש .. אני שמתי לב שאני פחות או יותר אוכלת במשך השבוע די דומה ובגלל זה אני כבר די זוכרת את הנקודות ומה שהכי מוצא חן בעיני שעדיין מותר לאכול הכל רק לצמצם את הכמויות לדומגא אם קודם בבית הייתי אוכלת חצי סיר ספגטי ( יש כל יום פסטה או אורז או קוסקוס שהמטפלת מכינה לתומר ..) אז היום אני יודעת שכוס זה שלוש נקודות ואחרי כוס אני מתחילה להלחץ שאני גומרת את כל הנקודות ובינתיים זה סותם לי את הפה ואני גם ממש צריכה שוטר כנראה כי כל השישבת חיכיתי במתח לשקילה של יום ראשון .

חן123

New member
כל הכבוד לירידה!

בהצלחה להמשך. אני גם חושבת שזה נכון שלא פתחת את שאר המעטפות, זה יתן לך משהוא נחמד ודינמי בכל שבוע חן

חן123

New member
כל הכבוד לירידה!

אני שמחה שהולך לך בקלות בשיטה הזאת, זה בעצם הפואנטה, להתחבר לשיטה ולזרום איתה, כי אם זה מידי עבודה מהר מאוד נישברים (לפחות אני) תמשיכי כך! חן

ברוכה הבאה!!!

מקווה שהפורום יתמוך ויעזור במסע המפרך אל מעבר לגבולות הבורקס והפיצות..

תכנית הנקודות נשמעת מסובכת.

נכנסתי לאתר של שומרי משקל, התכנית מסובכת ליישום. היתרון שלה הוא שיודעים בדיוק מה מותר לאכול (איזה נקודות) במקרה שחורגים מהתפריט. אני חושבת שהשיטה מצויינת כשרוצים לשמור על המשקל! לדיאטה, אשאר בינתיים עם הדיאטנית שלי. חן, האם הדיאטנית שלך עובדת עם הכללית?. משמעת עצמית היא גם פונקציה של מוכנות לעשות משהו ואחרי הלידה היו לי המון מהפכות להסתגל אליהן. הלידה, האמהות, החזרה לעבודה ועוד....עכשיו נכנסתי לשיגרה מסויימת (אם יש דבר כזה עם תינוק בבית) ואני מרגישה שיש לי כוחות נפשיים להתמודד עם דיאטה. אגב, אצלי אין בורקסים ופיצות, אבל יש לי חולשה למתוקים (עוגות טובות)שניתנת לשליטה.

חן123

New member
גאיה, כן הדיאטנית שלי עובדת עם

הכללית. את יודעת שלי יש רק מילים חמות עליה. מחר תיראי אותי ונראה אם תחליטי שהיא שווה או לא
חן

למעלה