לאחר הפיגוע אתמול בעיר שלי

לאחר הפיגוע אתמול בעיר שלי ../images/Emo59.gif

אנשים אני רוצה לספר לכם משהו אתמול בסביבות השעה 23:00 אני מקבל טלפון מחבר אני שוכב במיטה ומדבר בטלפון השני אם החברה אני כינתיים עונה לפלאפון השני וחבר (מתנדב בוגר) אומר לי שהיה פיגוע ואני בהלם ועד שהבנתי באמת שהיה פיגוע אז אני מתלבש בינתיים מזמין מונית ומתעדכן איפה הפיגוע לאחר עידכון קצר אני מבין שהפיגוע באיזור תעשיה החדש ולא הישן כמו שנמסר לי בהתחלה בקיצור כשאני מדבר אם המוקדן של המוניות אני אומר לו שאני מתנדב מד"א והיה פיגוע ואני צריך בדחיפות מונית תוך 30 שניות ואני לא מגזים אפילו פחות המונית מגיע ומתחילה ליצפור לי למטה אני יורד למטה והנהג של המונית אומר לי שהוא יודע איפה היה הפיגוע והוא בלי לחשוב פעמיים כל הדרך צופר עובר ברמזורים אדומים פשוט לא הזיז לא כלום ועל כך אני רוצה להודות לאותו נהג מונית ולאותה חברת מוניות שסיפקה לי את המונית בזמן כל כך קצר, את הפיצוץ נשמע עד הבית שלי אבל לא היתייחסתי ברצינות בגלל שזה איזור מערב ראשון ויש פה בסיס צבאי שכל הזמן מפוצץ דברים ואז אני מתחיל לשמוע את האמבולנסים נוסעים זה עורר אצלי חשד אבל ממש לא הייתי בטוח זה האמנם לא הפיגוע הראשון שאני מגיע אליו הייתי גם בתל אביב (הפיגוע האחרון) והייתי גם תוך כדי טיול בוואדי ערה אז בקיצור שהמראות באמת היו קשים וחבל ששוב אנו רואים את כל האזרחים שפשוט לא נתנו לכוחות הביטחון לעשות את העבודה שלהם (משטרה, מד"א, כיבוי אש, צה"ל וכו´...) מאות האנשים שהיו שם שסתם באו לראות מה קרה וסתם עשו לנו בלאגן אבל דבר אחד אני רוצה לציין לטובה את מתנדבי מד"א ראשל"צ חולון בת ים שתוך 2-5 דקות מההודעה על הפיגוע באזור תעשייה החדש בראשל"צ הגיעו בלי לחשוב פעמיים כמובן שהיו שם גם נוער יש לנו מתנדב בתחנה שפשוט אתמול יצא לבלות לכבוד היום הולדת שלו ומשפ הגיע לפיגוע איזו מציאות זאת ולחשוב שלפחות פעם בשבוע אני ועוד כמה חברים מבלים שם במועדון הסנוקר הפעם החלטי לא ללכת איתם וחברים שלי הלכו ועזבו ממש 20 דקות לפני הפיצוץ הם ראו את מחבל נכנס לבניין כשהם עלו למונית בדיוק ואני יושב וחושב מה היה קורה אם הייתי צריך לראות את החברים הכי טובים שלי שם אני יושב וחושב מה נשאר לנו כבר במדינה הזאת הם הגיעו גם 2 קילומטר מהבית שלי אז אני לא יודע מה להגיד אני פשוט בהלם שחבל על הזמן הנה רק השבוע אחד הפארמדיקים מהתחנה שלנו הגיע חזרה לארץ לשבוע לארוז את הדברים של הבית לעשות העברת בעלות על הבית והוא נסע לחו"ל והוא לא מתכוון לחזור לפה אז אם זה כבר מגיע לכך שאפילו אנשי כוחות הביטחון לא מסוגלים לעמוד בזה טוב מה אני כבר יכול להגיד לכם תשמרו על עצמכם שם בחוץ אחרי הכול עכשיו אני מאמין שהם יכולים לפגוע בכולנו בכול מקום שניהיה ועוד משהו אחד לדעתי זה היה אחד הפיגועים הקשים שידעה מדינת יישראל בשנים האחרונות ועוד הפעם תשמרו על עצמכם שם בחוץ

inbale

New member
חשבתי עליך אתמול כל הזמן../images/Emo24.gif

וחיכיתי שתכתוב הודעה בפורום על זה שאתה בסדר..אני ממש ממש שמחה שאתה בסדר פיזית ואני מקווה שאתה גם בסדר נפשית. זה שהיית כבר בפיגועים לא מחסן אותך כנגד מראות או ריחות אלא רק להיפך. וזה אחד הדברים שכל כך קשים בעבודה שלנו...התחושה שאנחנו חייבים להיות חזקים ולא להראות שקשה לנו אפילו שזה מאוד אנושי. עברת חוויה קשה - אל תדחיק תספר לאנשים שחשובים לך מה ראית ומה הרגשת זה חשוב. מעבר לצד האישי מענין אותי הצד המקצועי - מה התרשמת? איך היתה הפריסה של הכוחות? מי הגיע לשם ופינה? את האשדודים ראיתי בטלויזיה עומדים בצד ומסתכלים בעיקר. איזה סוגי פציעות היו שם? ובכלל כל פרט שהיה מענין אותנו. שוב..אני שמחה שאתה כאן. תשמור על עצמך!

לכל מי שדאג רוב תודות ו...

אז ככה בסדר פיזית אני בסדר נפשית אני כבר לא יודע אני לוקח הפסקה של שבועיים שלושה אולי פחות ממד"א קצת להתארגן על עצמי ולהבין שהיה פיגוע חמש דקות מהבית שלי ולהבין שאנחנו באמת כבר לא בטוחים בשום מקום בקשר לפריסת הכוחות אני חייב לציין לטובה את מוקד איילון שתיפקד בצורה מצויינת בקור רוח של ממש בהזדמנות הראשונה אני אבדוק מי היה הקצין פיקוד 10 היה נהג של מד"א ראשל"צ שגם תיפקד בצורה מצויינת ידע איפה להשאיר צירי פינוי והגעה למוקד ששלח את האמבולנסים לכל בתי החולים באזור כל פצוע לפי מידת חומרת פציעתו בקשר לפריסת הכוחות הייתה טובה היו מאות כוחות של אנשי מד"א כוננים מתנדבים ועוד... בעיקרון לכיוון הפיגוע ייצאו אמבולנסים מהאזורים דן ירקון ולכיש וכמובן איילון לאיזור האירוע הגיעו כל כוחות איילון כמעט ולאחר שנודע כמות הפצועים לערך התחילו לשחרר אמבולנסים לשגרה אמבולנסים של אזורים אחרים עשו שיגרה באיילון הפינוי היה מהיר וטוב מאודכל הפצועים לא כולל נפגעי חרדה הגיעו לבתי החולים תוך פחות מ10 דקות מרגע הפיצוץ בקשר לסוגי הפגיעות היו פגיעות מכל הסוגים פציעות רסיסים קביעות פגיעות מולטי טראומה פגיעה רב מערכתית וכו´... אני מקווה שנתגבר על הפיגוע הזה ונמשיך לתפקד כרגיל אני מנסה כל העת לשכוח ואל מצליח המראות של מרגע שייצאתי מהבית עד להגעתי לפיגוע ואם זה החלקים שנסעתי במונית או החלק שרצתי (אמרתי לנהג לא להיכנס לאיזור מסויים כי תיארתי לעצמי שזה ציר הגעה ופינוי של אמבולנסים אז ייצא מצב שרצתי ברגל) ועד שהגעתי לשם ואז אני רואה מקום שעד לפני שבועיים הייתי מגיע לשם ואני חושב על זה שחברים שלי עזבו את המקום 20 דקוץת לפני הפיצוץ והם ראו את המחבל נכנס לבניין כשהם עלו למונית אבל אחרי הכול אני אתגבר וזהו שאני אחזור יותר טוב לעצמי שלפני הפיגוע אני אספר פה עוד דברים אני עכשיו לא מסוגל פשוט לחשוב על כלום כל הזמן התמונות עוברות לי בראש ואני רוצה להודות לך עינבל על התמיכה שלך תודה רבה זה מאוד חשוב לי תודה רבה אנא שימרו על עצמכם שם בחוץ מבחינתי היום שום מקום בעולם כבר לא בטוח יותר

urizv

New member
יש לי בעיה עם הספור

קודם כל כל הכבוד על רוח ההתנדבות. הבעיה שלי עם הסיפור הוא ספור הנסיעה במונית. עם כל הכבוד על הרצון למהר אין כל הצדקה למעבר באור אדום גם נהגי אמבולנס חושבים פעמיים לפני מעבר באור אדום ועושים זאת בזהירות רבה וזה מפני שיש להם נסיון ויודעים למה לצפות. נהג מונית אין לו את הנסיון אין לו את הרכב המתאים ואין לו רשות לעבור באור אדום. תאר לעצמל את ההרגשה אם היתה קוראת תאונה באחד הצמתים.

בקשר לקצינת מוקד בעת הפיגוע

קצינת המוקד הייתה אירית אחת מהקצינות הטובות של מוקד איילון קבלי ח"ח אירית וגם ח"ח לכל העובדים,מתנדבים,כוננים וכו´.... ועוד תיקון טעות פיקוד 10 היה הראשון היה מיקי מתחנת מד"א חולון לאחר מכן פיקוד 10 היה נהג מתחנת מד"א ראשל"צ ועוד תיקון שקיבלתי עכשיו אט"ן קיראון של ירקון הספיקו להגיע ולפנות פצועה אחת קשה מונשמת

inbale

New member
איילון רק לידע כללי

הנהג שהיה אתמול פיקוד 10 מראשון ושיבחת אותו היה אצלי הרגע במיון והראתי לו את המחמאות שהוא קיבל ממך...אני חושבת שהיתה הסמקה קלה מצידו ועשה רושם שהוא מבסוט. אז כל הכבוד על כתיבת ההודעה ויאללה תביא גם אותו לפורום.

FIRE 911

New member
כונני ומתנדבי מד"א

גם אני הייתי בפיגוע היגעתי עם החפ"ק של הכיבוי אני גר ברמת גן מה שאני ראיתי זה דבר נורא כל הכוננים והמתנדבים וחלק מהאזרחים זרקו את הרכבים שלהם ורצו לזירת הארוע יצא גם רכב הסולם הוא התעקב נורא בגלל דרכי גישה כי המכוניות חסמו. מה אני רוצה לומר שאתם מגיעים לארוע פח"ע או רב נפגעים תעמידו את הרכבים את הרכבים שלכם הפרטים במקום לא מפריע זה יעזור תודה מראש אני מודה לכל כוחות הביטחון בשמי על שיתוף הפעולה. בכבוד רב אבנר בן-מנחם מתנדב בשרותי כבאות והצלה רמת-גן וחבר בפורום כבאות ומניעת דלקות.

אז מספר דברים ../images/Emo104.gif

קודם כל לעירית באמת מגיע ח"ח כי כבר יצא לי לשמוע מוקדנים בזמן פיגועים ולפי מה שראו בטלויזיה פעם ראשונה שלא כל האיזור מתנפל על איזור הפיגוע לך איילון 71 מספר דברים הראשון זה באמת סחטוש על רוח ההתנדבות הבעיה היא שברגע שאתה מזמין מונית ונוסע (באדום
) אתה גם מסכן (או יותר נכון נהג המונית) את הנוסעים האחרים בכבישוגם יכול להיות שאמבולנס יחליט לקצר דרך ולנסוע דרכך דבר שני זה שלפעמים נורים מצבים שאר"ן הופכים לאר"מים כלומר לארועים רבי מטפלים.. אני לא חושבת שהגעה למקום (עם כל הכבוד לרצון ולעזרה שלך) מהבית שלך הייתה די מיותרת אני מקווה של פגעתי או העלבתי אותך זו פשוט תחושה אישית האחרון הוא ששכחת לציין אמבולנסים שהגיעו מרחובות ולוד...

Action force

New member
אני מסכים עם איילון71.

יכול להיות שלא היה צריך להגיע לזירת האירוע, ויכול להיות שלא היה צריך לטוס עם המונית באדום, אבל זה מה שהוא מרגיש לנכון! וזה מה שבוער לו בלב! לגביי העניין של המונית, רק להיזהר, הייתי מציע לא לעבור באדום... אלה אם כן בוודאות לא בא עוד רכב. ולגביי היציאה שלך, תשמע גם אני, פה באילת, שהיה את האר"ן האחרון, במקרה הייתה שביתה אצל כל המונית בעיר. פשוט שמתי מדים, שמתי ציוד בכיסים, ורצתי לכביש הראשי ששם עצרתי עובר אורח ברכב, שביקשתי ממנו שיסיע אותי לזירת האירוע. אני מבין את ההרגשה שלך, ויותר מזה, אתמול במקרה, ישבתי בת"א, וכל פיגוע, כל פיגוע - אתה יושב מול המסך והביפר, ולא יודע מה לעשות עם עצמך... מה אני הייתי שם? מה עם מישהו מהמשפחה שלי היה שם? מה עם אחד מהחברים שלי היה שם? וזה לא מפסיק! אתמול מברגע שקיבלתי ביפר, ישר הרמתי טלפון לדוד ולדודה לוודא שהם בבית. הערתי אותם, אבל היה שווה. אולם אירועים, אי אפשר לדעת. אנשים, ואיילון71 יקירי. זה בוער לחלקנו בוורידים, זה האש, זה הדם, זה האנדלנין, זה הלב שלנו. רק תשמרו על עצמכם, תיהיו עירניים ונקווה לטוב. תודה רבה יונתן שגיא הוכמן מד"א אילת נ.ב. איילון71 - תסתכל במסרים אקונומיקה - את רוצה את המייל של הרופא?

תודה לכולם בקשר להגעתי לאירוע...

אקונומיקה תראי לא הייתי מסוגל לדעת ששתי דקות מהבית שלי היה פיגוע ואני יישב בבית כמו איזה טמבל ואראה את כל העובדים והמתנדבים מהאזור שלי ובעיקר מהתחנה שלי מטפלים ואני יושב בבית אני פשוט לא הייתי מסוגל תאמיני לי שאם היה פיגוע 2 דקות מהבית שלך גם את היית נוסעת כמו מטורפת לשם (אני לא יודע אם היה פיגוע קרוב לביתך אושלא) המחשבה שהפיגוע היה בין השכונה הישנה שלי לבין הבית החדש בדיוק 2-5 דקות מהשכונה היישנה וגם מהבית החדש והסבירות שאני יכיר שם אנשים גדולה סתם לדוגמא אכן ממול הפיגוע היה אולם שמחות והמורה שלי לספורט התחתן שם וכל בית הספר היה שם (מורים ומנהלים) בקיצור לא ייכלתי לשבת בבית בידיעה שהיה פיגוע ליד הבית שלי ואני לא יגיע לשם הייתה לי איזה שבועה בלב שחס וחלילה אם יהיה מצב כזה באיזור שלי אני לא ייחשוב פעמיים ישים ציוד בכיסים אשים חלוק וירוץ כמו מטורף לפיגוע יום נעים Action force - אין לי כלום במסרים האישיים

נכון זה קשה...../images/Emo104.gif

קשה לשבת מהצד שזה שני מטר ממך אבל אם היית בפיגועים (והבנתי שהיית לפי מה שכתבת) וגם על פי הקשבה בקשר לפיגועים היית שם לב שהרבה פשוט מצפצפים על הוראות המוקד או יש כאלה של הצלה ושל זק"א שפשוט מגיעים למקום ונוצר הרבה בלגאן... (אני לא מדברת על סקופ אנד רן אלא בלאגאן של אנשים שמגיעים לעזור ולא משאירים מקום לאלו שהיו צריכים להיות שם לטפל) גם האינסטינקט שלי היה לרוץ כי תאמין לי זה מקום שאני גדלתי בו (ראשון...חולון...) ואני מכירה את המקום הזה (האיזור תעשייה) ממש ממש טוב... היה גם פיגוע במחסום מכבים בית צירא שבריצה אני מגיעה לשם גג תוך 15-20 דקות וגם זה הגזמה... עם מונית אני גם יכולה להגיע מהר... אבל סיכון החים שלך וחיי אחרים (נסיעה מופרעת במונית) וסיכון שלילת הרשיון שהוא למעשה עבודתו של הנהג המונית וכמובן אפשרות של סתם להגיע לשם ולא לעשות כלום (מה שאחר כך מתחיל להפריע לאלו שכן עושים משהו) זה סיכון גדול... ואני יכולה לתת לך את הדוגמה הכי פשוטה (למרות שאי אפשר להשוות אותה לפיגוע...) אצלי בביצפר כל שני וחמישי מישהו נופל מעקם את הגב ומתעלף בכל שיעור שהוא (בעיקר ספורט..) כמובן ישר האט"ן (22 או 21 עובד בבוקר לבד במודיעין) או אחד מהאמבולנסים של קרית ספר מגיעים כל מתנדבי מד"א בביצפר קופצים על המציאה לעזור...ונכון שהם נהנים לעזור וזה בדם וגם אצלי זה ככה... (למרות שיש כאלו רק עם ההתלהבות...)... אני פשוט זזה הצידה... נערה התעלפה היא לא צריכה 10 אנשים עליה... באותה מידה בפיגוע יש 30 נפגעים הם לא צריכים 200 מטפלים.... הכוונה הייתה טובה בזה אני בטוחה איילון 71 אבל הסיכון לא שווה את זה... ומלבד... עדיף להתקשר ולברר שהכל טוב ולחכות בסבלנות איפה המקום ואז להרים את העולם

אקונומיקה

רוב המיקרים בהם טיפלתי בבית הספר היו כי קראו לי כי יודעים שאני במד"א זה שאנחנו המתנדבים ה"וותיקים" של התחנה מטפלים במיקרים של בית ספר אנחנו לא עושים זאת תוך כל התנפלות כל שהיא כל המיקרים שטיפלנו עשינו זאת מסודר ובצורה הטובה ביותר ומה לעשות שהצוותים שמגיעים לבית הספר לא מכירים אותכם כל כך ואותנו כן וגם בגלל זה יוצא לנו(הוותיקים) לטפל ברוב המיקרים ולא אמרתי זאת תוך התנשאות אלא תוך ציון עובדה

EX

New member
אקונומיקה../images/Emo70.gif

חן, אני הייתי עושה בדיוק כמו איילון 71 (כמובן שלא הייתי עובר באור אדום עם מונית), אבל אם היה פיגוע במרחק 2 דקות מהבית שלי גם אני הייתי רץ לשם ואני חושב שגם את היית עושה כך. לפעמים עדיף שבאר"נים היו יותר מטפלים מנפגעים מאשר ההפך. אבל אם הייתי מגיע לאר"ן ורואה שיש מספיק מטפלים והנוכחות שלי מפריעה הכוונה ליותר מדי מטפלים, הייתי עוזב את המקום. ולא נראה לי שאת יכולה להגיע בריצה תוך 15-20 דקות למחסום מכבים. להתראות,

אני אישית היית על אט"ן מודיעין

בדר"כ לפיגוע במחסום מכבים ופאראמדיק הוריד אותי ועוד מתנדב בכניסה למודיעין אז את רוצה להגיע לבד ולגרום לכך שלא תתנדבי יותר במד"א? כי על הגעה למקום אירוע כזה יכולים להעיף אותנו ממד"א בגלל זה אז למה להסתכן? כדי לספר לחברה שהיינו שם? את הסיפורים האלה תשאירו לאחרי גיל 18 ולגבי הורדת מתנדבים לפני 18 בדרך לאירועים יש פארמאדיקים שלא לוקחים בכלל מתנדבים או מורידים בדרך אם אנחנו לא באים מתהחנה ויש כאלה שיקחו אותך ואתה תשאר באט"ן או יורידו אותך במחסום ויקחו אותה בחזרה ובפינוי כל אחד ושיקולו שלו

inbale

New member
לדעתי

גם להוריד אתכם בכניסה למודיעין זה לא בדיוק הפעולה הנכונה. אני חושבת שאם כבר אז או שמורידים בתחנה או שנותנים למתנדב נוער להשאר באט"ן. אבל להוריד באמצע שום מקום????

PJ01

New member
אישית כל אחד כאן

היה רץ למקום לראות אם הוא יכול לעזור ואני מניחה שאם הוא היה מפריע הוא היה הולך. אי אפשר להתעלם מדבר שכזה, פיגוע שקורה מטרים ספורים מהבית שלך ואת/ה בתור מתנדב/ת תשארו אדישים. המחשבה להגיע לאיזור נכונה..אולי לא הכי אבל בכ"ז, סיכנת את עצמך ואת הנהג כשעברת באור אדום אבל לנק´ התיחסו כבר מספיק.

דעתי בנושא

אני לא בא לשפוט מתנדב נוער ממד"א ששמע שיש פיגוע לידו ורץ לאיזור אבל צריך להבין שאתה מסכן את המשך התנדבותך ומספיק שיהיה מקרה אחד של מתנדב\ת נוער שנפצע\נפגע ולא רוצה להגיד מה עוד אז אף הורה בישראל לא יתן לבנו להמשיך להתנדב וזה יגרום רק בלאגן ומי שיפסיד מכך זה אנחנו

PJ01

New member
אפשרא להבין את הנקודה שלך

אבל ברגע נתון כרגע כזה לא בדיוק חושבים על התוצאות חושבים על רק איך אתה יכול לעזור ולא משנה איך

למעלה