לאחר התכנסות עצמית שמתי לב איך אנחנו חיים

הולי 101

New member
לאחר התכנסות עצמית שמתי לב איך אנחנו חיים

היום בעולם הזה , כמעט כל מה שאנחנו עושים מנוגד לטבע , ההתפתחות הטכנולוגית והאדם גורמת לנו להפנות גב לטבע
אבל כל פעם מחדש הטבע מתנפץ לנו בפרצוף למה הכוונה :
ילדים , הילדים הם היחידים שחיים ע"פ קצב הטבע באיטיות בקצב שלהם ומה אנחנו עושים המבוגרים מלחיצים אותם
לעשות דברים שהם לא מוכנים נפשית באופן טבעי לעשותם עדיין , במקום להקשיב להם החברה מכריחה אותנו להאיץ אותם
ולהתאימם לקצב המסחרר של החיים שאנחנו בני האדם החלטנו שצריך להקציב ובמה זה בא לידי ביטוי
נתחיל מגיל הרך :
גמילה מטיטולים , אני נתקלת לא מעט בכל מיני "יועצים מומחים " שחושבים שהם מכירים את הילד שלי יותר טוב ממני שהחליטו שהיום גמילה מטיטולים
צריכה להיעשות בגיל שנה וחצי ואין דבר כזה לא מוכן , ממה זה נובע ? הממשלה למה שחס ושלום יעלו את שכר הסייעות , למה שחס ושלום לא יתגברו
את הסייעות בגנים , מה פתאום חבל על הכסף אבל לא על הנפש של הפעוט במקום לתגבר את גני העירייה בכוח אדם, או להוריד את כמות הילדים בגן ולפתוח
גני עירייה נוספים מלחיצים את ההורים יותר נכון דורשים מההורים להלחיץ את הפעוט בן השנה וחצי שנתיים להיגמל מטיטולים ועוד מוסיפים קיסם למדורה
בכל מיני מאמרים שפעוט בן שנה וחצי שנתיים יכול לשלוט בסוגר שלהם סטטיטסטית אבל מה קורה לילד שמחוץ לגרף הסטטיסטיקה ולו קצת יותר קשה ?
גורמים לו להרגיש הוא לא טוב מספיק , הוא מרגיש נבוך ורק עם עצמו במקרה שפספס ולא מגיע בזמן לשירותים , ומה המערכת עושה הגננות והסייעות נותנות
לילד בן השלוש לשבת מול כיתה של 40 ילד בגן בצרכים שלו עד שההורים יגיעו - האם זה נשמע נורמלי לכם ?

בגיל מאוחר בית ספר - הילד קצת יותר תזיזזתי ממה שה " נורמה " מגדירה , קצת קשה לו בשיעורי הכיתה אז מסממים את הילד בריטלין , למה שהמורה תתן קצת מזמן ההפסקה לילד
ותשב איתו ותעזור לו להתקדם , ישר מדביקים סטיגמה לילד , והילד מקטלג את עצמו כלא יוצלח אם מבוגר אומר לו אז למה שהוא לא יהיה מוצלח ?!
תשימו לב לאלימות בני הנוער לאחרונה , מאיפה זה נובע ? הממשלה ( מערכת החינוך ) דורשת מאיתנו לחנך את ילדנו ואנחנו בהחלט מחנכים אותם , אבל עם כל הכבוד
גם למורה המחנכת ( אם זה לא תפקידה , אז למה יש מקצוע מורה מחנכת במערכת החינוך ? ) מתנערת מתפקידה לעשות שיעור חינוך בכיתה שלה גם למערכת החינוך
יש יד ורגל בדבר חינוך ילדנו אם הממשלה ( מערכת החינוך ) כל כך רוצה להעביר את מלוא האחריות להורה לתפקיד החינוך אז הממשלה ( משרד האוצר ) צריכים לעבוד
ביחד ולאחד גופים כדי להצליח ברמת החינוך ולמה כוונתי רוב ההורים היום במעמד הביניים ( כבר אין מעמד ביניים )
כולנו באותו מעמד גם עניים וגם הביניים אילו רמת השכר הייתה עולה ויוקר המחייה היה יורד לחלק מהאוכלוסיה שעובד עד שמונה בערב ( לפעמים שני ההורים ) היה להם
כוח וזמן לשבת עם הילדים על שיעורי בית למשל , האמהות שלא נמצאו בבית ימים שלמים ושמות את ילדיהן בגן או צהרונים עד השעה שש בערב מה נשאר לה להנות מהם ?
שעתיים , מה נראה לכן היא עושה בשעתיים האלו ? זה תלוי באופי ההורה יש כאלו שמשחקים ובאמת יושבים ומלמדים אבל הרוב מגיע סחוט ועייף הבייתה כל מה שהוא
רוצה זה שקט לא תמיד מקום העבודה נותנת להורים פרטיות ואפילו בצורה בוטה נכנסת הבייתה , אז נותן לילד לשבת שעות מול המחשב והטלוויזיה ולראות תכנים אלימים
שלא מתאימים לגילאים שלהם , לתת להם לפרוק כל עול כי למי יש כוח עכשיו להתחיל להילחם עם הילד
אני לא יודעת אם יש לכם ילדים בגיל בית ספר או ילדים בגיל הרך אבל שימו לב מה קורה סביבנו , מה המדינה עושה לנו ? שוק עבדים ! ומי משלם? הילדים שנופלים בין הכיסאות
נכון שלחץ החיים שלנו לא תמיד קשור לממשלה אבל איך שאני רואה את זה , אם לא נסדיר פה איזשהו חוק או סדר הכאוס ישלוט פה יותר מהיום

אני לא יודעת מאיפה השינוי יגיע או איך לשנות את המצב , אבל זה המצב שלנו בעולם הזה ! וגאולה אני לא רואה באופק
אבל שימו לב לקצב החיים שלנו ומה זה עושה לנו לילדים שלנו מה הפיתרון ? איני יודעת כל עוד לא נתאחד כל העם ביחד לבצע את השינוי הנדרש
הדברים יתפוצצו לנו בפרצוף !

נכון ולגבי ריטלין זו בכלל קטסטרופה

יש ילדים שהפכו למכורים לריטלין בגלל זה
שלא לדבר על מה שזה עושה לגוף ולמוח לטווח ארוך.
זה לגמרי סימום ילדים מבחינתי יכלו לתת להם קוקאין על אותו משקל
הסכמתי עם דברייך

וגם בית ספר לרב לא באמת מחנך

הוא דורש צייתנות אבל הוא לא מחנך ולא מקנה כישורי חיים וערכים על פי רב
הוא סתם דוחף ידע...

ואגב המסרים בסרטים המצויירים זוועה

שלא לדבר על הפרסומות בכלל טלויזיה מקלקלת את הילד.
אסור לתת לו להחשף לתכנים ללא פיקוח.
אחרי שראיתי אצל השמאנית שלי חלק מסרט מצוייר בזמן שחיכיתי
המסרים שהיו שם בצורה חזקה זה: מי שיש לו חצ'קון ולא נראה כמו כולם
הוא לוזר צריך להציק לו.
זה בדיוק מה שמי שצפה בסרט הזה למד

אני אגלה לך עוד סוד

הטלויזיה והבית ספר זו השיטה של המדינה להפקיע את חינוך הילד מידי ההורים
כמו שאמרת הורים הם עבדים של המערכת בקושי נשארת בהם טיפת כוח לתקן את מה
שמערכת החינוך והטלויזיה מעוללות.
פלא שהילדים לפעמים יוצאים בסדר. אני אומרת שהרצפה עקומה והילדים בסדר
המערכת חולה

רותי 11

New member
מ ה רק עכשיו שמת לב לזה? (ציניות)

השינוי יבוא מאיתנו מהעם אם משהו
מצפה שהממשלה תשתנה או תבוא
לקראת האזרח חבל על הזמן שלו ועל
הסבל שלו. אנחנו צריכים לקום ולשנס
מותניים וליצור את השינוי ואותה ממשלה
נחמדה שוכחת שהיא חיה בזכותנו ועל
חשבוננו וזה משהו שגם אנחנו שוכחים
ולכן אנחנו נותנים להם את הכוח להתנהל
ככה.
אנחנו צריכים להקשיב לילדים שלנו כדי
שנוכל להחזיר את הטבע על כנו

הממשלה לא לטובת האזרח

פשוט כי כל פעם שיוצאת משם יוזמה חיובית
מישהו דואג להפיל אותה...

אנחנו צריכים להנהיג את עצמינו מאמינה באנשים

יש לאנשים תופעת עדר שהיא טובה ורעה תלוי לאיזו כיוון היא נוטת.
אנשים יעשו דברים גם אם מטופשים אם הם הולכים אחרי מישהו שבאותו רגע
על תקן של מנהיג עשו על זה המון ניסויים .
אם העם ילמד להנהיג את עצמו הרי העם הכי טוב יודע מה הוא צריך
ניסים ונפלאות יקרו לנו

שכחתי לכתוב כלומר תופעת העדר תעזור אם

ננהיג יוזמות חיוביות לא סתם אומרים שהשינוי מתחיל מכל אחד מכם.
אנחנו מסוגלים להשפיע על אחרים יותר ממה שאנו מדמיינים בואו ננצל
את כוח ההשפעה לחיוב וההעצמה אנחנו מסוגלים

רותי 11

New member
כשהציבור יבין שהממשלה בעצם

עובדת (אמורה) בשבילנו והם לא רמי מעלה
והם משרתים אותנו וכי בזכותנו הם נמצאים
איפה שהם היום ולא ההיפך בזכות העובד
הקטן והגדול ולא בזכות עצמם אז אולי באמת
משהו ישתנה

למעלה