מתוך ישיבת ההנהלה - 13.1.15.
היינו הערב שמונה חברי הנהלה. עוד שני חברים לא הגיעו, מסיבות בריאותיות, ומאחלים לכולם רפואה שלמה ומהירה.
הגיעו גם שתי אורחות, יואלה ודינה.
1. לאחר קריאת הפרוטוקול של הישיבה הקודמת, שוחחנו בעניין ספר הזיכרון ליוסי. יואלה העלתה את הנושא כבר ב-Zamehofa Vespero, ולכן הגיעה לישיבה כדי לדון איתנו בנושא.
הוחלט שננסה להוציא את הספר בהקדם האפשרי. כנראה שזה לא יֵצֵא לאור לפני האזכרה הבאה ליוסי, אבל נעשה מאמצים. יש לנו כבר חלק מהחומר בתיקייה מיוחדת. נאסוף עוד חומר. למשל את הדברים שאמרנו על יוסי באזכרה במועדון במלאת 30 לפטירתו, תמונות שלו מקונגרסים וטיולי אספרנטו, דברים שהוא כתב או שנכתבו אודותיו ב-Israela Esperantisto ועוד. אני מתכוונת להעלות את נושא ההתגייסות לאיסוף זה, במפגש המועדון בשבוע הבא.
2. דרור מסר סקירה על מצב ההרשמה של הקורס - אספרנטו למתחילים.
יש אי בהירות מסויימת, והוחלט להתקשר אל האנשים הרשומים, ולברר. עמרי דיבר גם על אפשרויות הפרסום השונות לקורס.
3. יריד הספרים הבינלאומי בירושלים יתקיים השנה במתחם התחנה (ולא בבנייני האומה, כפי שהיה בעבר). הוא יתקיים במשך חמישה ימים: משמונה בפברואר עד השנים-עשר בו, מעשר בבוקר עד שמונה או תשע בערב. ביום ראשון, הפתיחה בשש בערב. לאגודת האספרנטו יהיה ביתן, ואנחנו נצטרך לקיים בו תורנויות. חלק מאיתנו נרשמנו כבר הערב לתורנויות מסויימות.
בערב האחרון, עמרי יתן הרצאה על אספרנטו ביריד.
4. פרסומת לאגודת האספרנטו - הכוונה להכין עלון פרסומת לאגודה, אשר יודפס לפני היריד, ואפשר יהיה לחלק אותו גם שם. נצטרך לכתוב, להגיה, להוסיף גרפיקה ולתת לדפוס.
5. יש צורך לאסוף חומרים מתאימים לתצוגה / מכירה ביריד, תוך שמירה על גבולות התקציב.
6. נערכה בדיקה / תזכורת של התפקידים האישיים בהנהלה, של כל אחד מחבריה.
7. כנראה שבקרוב יִתקיים קורס אספרנטו בירושלים, ע"י צבי.
8. דרור הביא חוברות IE ויהושע הביא מדבקות עם כתובות האספרנטיסטים בחו"ל. חילקנו בינינו את עבודת ההכנה למשלוח החוברות.
9. בהזדמנות זו, שוב תודה ללאה וליואלה, שלקחו על עצמן בשנים האחרונות את הדאגה לארגון, לקישוט ולכיבוד בערבים החצי שנתיים הארציים.הן עושות את זה מכל הלב, בהמון המון השקעה, תוך תשומת לב לכל הפרטים ודאגה לחיסכון בכספי האגודה.
גם לי היה סעיף בסדר היום עליו ביקשתי לדבר, אבל הערב לא הספקנו להגיע לכך, לצערי. היה עלי לצאת קצת לפני סוף הישיבה, כדי להמשיך עם דורון בסריקת חוברות IE מהאוסף של יוסי. כך שנשארו נושאים לדיון, עליהם אין לי אפשרות לדווח בינתיים.