לאחר ניתוח אפנדיציטיס

שילה8

New member
לאחר ניתוח אפנדיציטיס

סבלתי כ 6 ימים מכאבי בטן תחתונה בשני צידי הגוף וכן ןהתכווצויות חזקות ברום הבטן(בקיבה וכן מעל הטבור) חום 37.8 -37.3.לאחר שניגשתי למיון אובחנה דלקת באפנדיציטיס.עברתי ניתוח בשיטה לפרוסקופית לפני 4 ימים.שאלותי הן:1.יש לי כאבים עזים כמו לפני הניתוח ואף יותר(גם ההתכווצויות בקיבה ומעל הטבור בצלעות ובבטן תחתונה) חום נמוך לעיתים.האם זה נורמלי? כל תזוזה כרוכה בכאב עז ולי הוסבר שבניתוח לפרוסקופי ההחלמה מאד קלה ומהירה.2.יש לי נפיחות מאד גדולה לא רק בבטן אלא בכל הגוףבעיקר ברגליים ובשוקיים.משקל הגוף שלי עלה ולא אכלת 4 ימים מאחר ואין לי תאבון ישנה הרגשת מלאות (כאילו זה עתה אכלתי את כל המקרר..)כמו כן בצד שמאל של הגוף באותו הגובה של הצלקת ישנו מן עוות של הגוף כאילו חלק נכנס פנימה אודה לך על תשובתך בתודה מראש

מהלך לאחר ניתוח כריתת תוספתן

לרוב ההחלמה לאחר ניתוח לכריתת תוספתן קלה ומהירה הרבה יותר מהמתואר כאן. המהלך המתואר כאן עשוי להתאים לתהליך דלקתי תוך בטני שלא הסתיים עם הניתוח להסרת התוספתן, אלא ממשיך גם אחרי הניתוח. במצבים כאלו יש לבדוק מדדים שונים של דלקת פרט למדידת החום, ולעיתים לבצע גם הדמיה של הבטן ב CT או אולטרסאונד בשאלה של קיום מורסה תוך ביטנית. לגבי העוות של הצלקת כנראה יש תפר תת עורי שגורם למשיכת העור פנימה. עוות כזה יכול לחלוף עם הזמן, ובמידה ולא ניתן לתקנו בפרוצדורה פשוטה גם בהרדמה מקומית. בברכה

למעלה