לאחר ניתוח גב

mor_levinhar

New member
לאחר ניתוח גב

אני כ10 חודשים לאחר ניתוח בגב בעיקבות פריצת דיסק קשה בחוליות L4-L5. כחודשיים לאחר הניתוח הייתה שוב פריצה באותו מקום. היום בעצם עדיין לא ממש חזרתי לעצמי, מאד כואב לי כשאני קמה מישיבה לעמידה ובכלל אני לא ממש יכולה לשבת יותר משעה בלי לסבול מכאבים בגב. אני שוחה פעמיים בשבוע ובפעמיים נוספם בפילאטיס מכשירים. במקביל פעם בשבועיים אני בפיזיוטרפיה. כל הסיפר גרם לי לבלות הרבה חודשים בבית מהסיבה שעבודה במשרד (בישיבה) לא אפשרית פיזית...ואני רק בת 29...!!! אני נחושה בדעתי שהכאב יחלוף ורק מחפשת את הנוסחה הנכונה לכך. רוצה את חיי הפעילים בחזרה....רציתי לדעת מה נאי מפספסת ולמה זה לוקח כל-כך הרבה זמן לחזור לעצמי...??? אם יש עוד מישהו שחלילה עבר את אותו הדבר ורוצה לדבר ולשתף ...עצות? רעיונות? סתם לשתף...אני אשמח. בנוסף, מה זה בדיוק הידרותרפיה? (טיפול במים) תודה רבה.

הידרותרפיה

כמו שציינת זה טיפול במים. היתרון הוא שניתן לנצל את תכונות המים לצורך תירגול שלא ניתן לבצע ביבשה. יתכן שזה יכול לעזור לך. אם הכאב מופיע רק בישיבה כמו שתארת אז יתכן שמה שאת צריכה זה לשפר את עמדת העבודה שלך ואת התנוחה בה את יושבת. בברכה יעל

rafagav

New member
קימה מישיבה לעמידה - רק כך:

כשאת קמה כרגיל = מתרוממת ממקומך קדימה, מה שמרים אותך אלה שרירי הגב התחתון. לכן לא יעזרו שלל הטיפולים. את צריכה להבין, שאת הבוכנות (המנועים שירימו אותך) עליך להציב בקו של הגב... איך? הציבי רגל לצד הכיסא, בקו של הגב (פחות/יותר) והתרכזי לקום בעזרתה בלבד... לפתע תתרוממי כלפי מעלה ולא קדימה ו - לפתע לא יכאב הגב. ובנוסף - כשאת יושבת - שימי לב להגדיל את הזוית בין הירכיים לגב...|סדגש} (ע"י כרית / מגבת מקופלת בחלקו האחורי של הכיסא...). כך תשבי רק על עצמות האגן והמשקל 'יזרום' אל הרגליים ולא יתקע בעצם הזנב...

למעלה