לאחר ניתוח ולפני IVF

• פותח הנושא aa02
  • פורסם בתאריך

aa02

New member
לאחר ניתוח ולפני IVF

שלום לכולן,
אני חדשה בפורום למרות שאני יודעת כבר מספר שנים שאני סובלת מאנדומטריוזיס. לאור העובדה, כי אני לא סבלתי מכאבים מלבד יומיים ראשונים של המחזור די הדחקתי את הנושא (ולא בחוכמה יתרה) וזאת עד לפני 5 חודשים. מה קרה? אז גילו בבדיקה שגרתית כי האנדומטריומה שחייתי איתה כמה שנים גדלה באופן מפתיע לגודל של 5 ס״מ.
לאחר מספר התייעצויות החלטתי לעבור לפרסקופיה לכריתת הציסטה. כמובן ש״על הדרך״ גילו לא מעט הדבקויות ועשו קצת סדר באגן. באותה הזדמנות, הוחלט גם לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית ואדנומיוזיס נצפה ברחם. על מנת לנסות ולשפר את הרחם לפני טיפולי IVF (לאור ממצאי הניתוח נאמר לי שהסיכוי להריון ספונטני נמוך מאוד) הזרקתי 2 מנות של דקפפטיל 3.75. לאחר חודשיים במהלך ביקורת עלה חשד כי גדלה לה בשקט אנדומטריומה בשחלה השניה. ושוב... החלו התייעצויות לגבי ניתוח נוסף, כי מספר רופאים עימם התייעצתי אמרו לי שללא הסרת האנדומטריומה לא מומלץ לשאוב ביציות. עברתי את הניתוח השני לפני כשבוע והפעם יצאתי ממנו גם ללא אחת החצוצרות. הדבר החיובי מהניתוח היה ששוב בוצעה היסטרוסקופיה אבחנתית ולאור הדיכוי של הדקפפטיל מצב הרחם מאוד השתפר.
אני מקווה שבכך הסתיים הסבב הנוכחי של הניתוחים והסירו את כל המכשולים הנראים לעין שיכולים להפריע ל - IVF, כך שכרגע אני מתלבטת לגבי הרופא שילווה אותי בתהליך ה - IVF. אני מתכננת לעבור את התהליך באופן פרטי.
ראיתי שיש בפורום הרבה המלצות על פרופ׳ זיידמן וד״ר אליצור - יש העדפה?. האם מישהי מכירה את פרופ׳ ראול אורביטו או את פרופ׳ אייל שיף?
בנוסף, ראיתי בפורום דעות שסוברות שיש לשלב בתהליך גם מומחה לאנדו׳ - אשמח לשמוע את הסיבה לכך, שכן למיטב ידיעתי במרבית המקרים לא ניתן לראות את ההתפתחות של האנדו׳ ללא אמצעים פולשניים, אז מה התרומה העיקרית של מומחה כזה? איך מתמרנים בין הדעות של הרופאים במידה והדעה שונה?
תודה רבה!

לואי84

New member
לגבי המלצות

פרופ' שיף כן הומלץ פה בפורום בעבר. את יכולה לעשות חיפוש עם השם שלו. הוא גם רופא להריון בסיכון גבוה. רופא פריון מומלץ נוסף שגם מתמצא באנדו'- פרופ' שולמן.
על פרופ' אורביטו לא שמעתי.

האם מי שהמליץ לך על הניתוחים לא היה מומחה אנדו'?

אכן באופן טבעי לא מעט פעמים יש מחלוקת בין רופא הפריון לגניקולוגים הכירורגים. לפעמים אין ברירה אלא לשמוע את כל הדעות ובסופו של דבר ההחלטה בידיך.
הטיפולים עצמם יכולים ללבות את האנדו' ולכן מומלץ להיות עם יד על הדופק גם מול רופא אנדו'. ומה שבאמת חשוב שרופא הפיריון יהיה מישהו שמתייחס לאנדו' ברצינות- השמות שלהם את כבר יודעת...

aa02

New member
תודה

הניתוחים נעשו בליווי של פרופ׳ שיף עם לא מעט התייעצויות ומתוך ראיה להכין אותי הכי טוב שאפשר בנסיבות העניין ל - IVF. הניתוח השני הגיע ממש בהפתעה.
לאחר הניתוח האחרון איבדתי קצת את הכימיה איתו (שהיתה עד אז מצויינת יש לומר) ונראה לי שבתהליך הזה חשוב גם הקשר עם הרופא.
אגב, הסיבה ששאלתי גם על פרופ׳ שיף מבלי לנקוט עמדה, הינה כי אולי אני עושה טעות בכך שמחפשת רופא אחר.
בקיצור, אני ממש מבולבלת אל מי לפנות ועם מי להתחיל/להמשיך את התהליך. אני רק יודעת שעכשיו אחרי הניתוחים שעברתי אין לי יותר מידי זמן להתלבטויות.

liats80

New member
היי

באופן אישי טופלתי אצל אליצור והייתי מאוד מרוצה.
פרופ' זיידמן גם הוא מאוד מומלץ בפורום וגם פרופ' שייף מוכר כאן. על פרופ' אורביטו לא שמעתי.
דבר אחד שלא ממש קשור לאנדו אבל באופן כללי - לי הפריע שכשהגעתי לחדר לידה לא היה לי רופא מקשר. אליצור אמנם עובד בתל השומר אבל הוא בדר"כ לא מיילד ולא נמצא בחדר לידה ולי זה היה חסר בעיקר כי הלידה הסתבכה. אז אם יש אפשרות כדאי שהרופא שמלווה אותך יהיה גם חלק מצוות המיילדים בבית החולים בו את מתכוונת ללדת (גם אם הוא לא יהיה זה שיילד אותך, בכל זאת תוכלי להתקשר כשתגיעי לחדר לידה והוא כבר ידאג לעכן אותם שאת מטופלת שלו ולבקש שידאגו לך).
בנודע לרופא אנדו - לדעתי זה מאוד חשוב, במיוחד בזמן טיפולים. רופא האנדו מבצע בדיקות ומעקב לודא שאין החמרה (נכון לא הכל ניתן לראות, אבל יש דברים שרופא מומחה ומיומן כן יכול לחוש). הכי טוב זה כשרופא האנדו ורופא הפוריות עובדים יחד ומתקשרים ביניהם כדיי להתאים לך את הטיפול הנכון ביותר עבורך ואת הפרוטוקול שלדעתם יהיה המוצלח ביותר עבורך.
בהצלחה!!!
ליאת.

aa02

New member
עכשיו נוסף עוד משתנה להחלטה

אפילו לא הגעתי לחשוב כל כך רחוק באיזה בית חולים אני מתכוונת ללדת... הפחד מהלא נודע וסיכוי שהאנדו יחמיר משתק אותי...

זואילי

New member
הי

אני הייתי מטופלת גם של שיף וגם של אליצור ובהחלט ממליצה על שניהם בתחום פריון. (ואם הייתי נכנסת להריון אז הייתי ממשיכה מעקב אצל שיף כי הוא מומחה ענק להריון בסיכון).

בכל אופן, אצל שיף הייתי מזמןןןןן והוא "פיטר" אותי (כי רצה שאעבור מעבדה רק שהוא לא היה רופא מטפל היכן שרצה שאהיה) והוא עצמו הכיר לי את אליצור, עשו עלי חפיפה ועברתי לידיו.
אני מאוד אוהבת את שניהם כי הם מתייחסים לאספקט האנדו, גם בקטע של מינוני הורמונים, גם במעקבים, גם בזהירות יתר בשאיבות (כיסוי אנטיביוטי ושמירה צמודה עד שהתאוששתי היטב) וגם אח"כ - לעקוב אחרי הכאבים שתמיד היו לי וביקורים במיונים/אישפוזים רגע לפני בטא...

אבל
תמידדד רופא האנדו היה גם בעניינים. וכל פיפס דיווחתי לו במהלך כל טיפול. אז רופאי הפריון והאנדו היו גם מתייעצים ביניהם לגביי. מה לעשות ואיך...
לכן אני חושבת ששת"פ כזה הוא סופר חשוב לאנדואית. הבעייה היא רק - שאת צריכה לנהל את העניין הזה. את צריכה לדווח ולהפעיל אותם.

לגבי דעות שונות - זו בעייה ידועה. בין רופאי האנדו לרופאי הפריון.
איך מתמרנים?
לרוב - הם לא מספיק אמיצים להחליט בשבילך...
אז פשוט, היה ויש חילוקי דעות, תמיד אפשר סקנד אופיניון מזה ומזה (רופא אנדו אחר VS רופא פריון אחר. רק ברמת הלשמוע עוד דעה) ואז פשוט תחליטי מה מתאים לך.. מה שזה אמר או מה שזה... וכמובן לקחת אחריות על ההחלטה לטוב ולרע.

בהצלחה!!

aa02

New member
עוד שאלה קטנה

מי היה רופא האנדו שליווה אותך?

למעלה