לאחר ניתוח להוצאת ראש הרדיוס

baby girl3

New member
לאחר ניתוח להוצאת ראש הרדיוס

שלום רב אני אחרי ניתוח להוצאת ראש הרדיוס (3 חוד') אני עושה פיזיותרפיה 4 פעמים בשבוע ובנוסף בבית אני משתמשת במכשיר ה CPM למרפק.. הוא עוזר לי קצת אבל לא משיג תוצאות מבחינת שיפור טווחי תנועה רציני כיום אני במצב של -45 יישור כיפוף 120 פרונצייה מלאה וללא סופינצייה, מה היית ממליצה לי לעשות? האם יש עוד דברים שיכול להועיל לפיזיותרפיה שצריך אולי לעשות ולא עשיתי? בסוף החודש יש לי ביקורת אצל המנתח על מנת לדעת אם יש שיפור בתנועות ובהעדר שיפור אני חוששת שאאלץ לעבור ניתוח נוסף על מנת ליישר את היד... אשמח לקבל המלצות כדי שלא אזדקק לניתוח נוסף שלישי במספר
בתודה מראש על תשובתך יפעת

הגבלה בטווח מרפק

לא היתה כוונה לדלג עליך...סליחה... מכוון שעברת כל כך הרבה טיפולים אני מניחה ש"ניסו" עליך כבר את כל ה"פטנטים". האם הניתוח השני הצליח לשפר את הטווחים שהיו לך לאחר הניתוח הראשון? צריך לברר עם האורתופד לכמה מעלות הוא הגיע בסיום הניתוח השני. כמו כן להתייעץ איתו אולי הבעיה היא לא ברקמות הרכות וקיימת בעיה מפרקית שלא מאפשרת להגדיל את הטווח ולא משנה כמה ילחצו, ימתחו, יכאיבו, יחשמלו יחממו ועוד ועוד, המיפרק פשוט לא יכול " לזוז" יותר. מה הפיזיו' שלך אומר? יעל

baby girl3

New member
שלום יעל

לאחר הניתוח השני הגעתי הכי הרבה ל -50 יישור שלפני הניתוח היה -45 בכיפוף כרגע אני 120 שהיה 140 פרונצייה מלאה לפני ואחריי סופנציייה כלל וכלל לא לפני ואחרי... הפיזיותרפיסט שלי מרגיש כמוני בדיוק שזה "תקוע" המרפק ממש תקוע ומסרב להשתחרר לא משנה באמת כמה ילחצו יכאיבו יחממו ועוד.... אני כבר אחרי 25 טיפולים פיזיותרפיה ללא שיפור בכלל מאחרי הניתוח ובנוסף לזה עוד עושה בבית עם מכשיר ה CPM ששכרתי מיד שרה אני אובדת עצות הייתי אצל כמה רופאים פרטיים והאמת לא קיבלתי תשובות ברורות למה זה קורה... בסוף החודש נפגשת עם המנתח שלי שיחליט מה עושים אבל אני רוצה להימנע מניתוח נוסף מה עליי לעשות???. לא רוצה עוד פעם ניתוח
תודה מראש יפעת

סד דינמי

ישנם סדים למרפק, עם מנגנון קפיץ מיוחד, שמבצעים מתיחה ממושכת. יקר מאוד מאוד, לא נוח, לפעמים כואב צריך לשים כל היום לתקופה ממושכת.. זה הפתרון למצב הנוכחי. הסיכוי הטוב ביותר שלך (ועדיין לא מבטיח טווח מלא) . בעבר היו סדים כאלו לברך בלבד היום יש גם למרפק. אני יודעת שיש בארץ. לא להתייאש. עברת הרבה והמצב כפי שאת מתארת אותו לא מעודד. אבל , מהניסיון שיש לי עם ברכיים "תקועות" - יש פתרון עם הסד הנ"ל.

שיפור כיפוף

את שואלת לגבי מקרה ספציפי? הדעה הרווחת היא שמגבלת כיפוף שלא על רקע גרמי או נעילה ניתן לשפר בטיפול ותרגול. אולי מאוד ממושכים אבל אפשרי ללא צורך בסדים. הגבלה עקשנית בכיפוף + הגבלה בישור = בד"כ קונטרקטורה אינפרה-פטלרית או הדבקויות תוך מפרקיות אחרי קיבוע בכיפוף. גם אז הטיפול מתרכז ביישור והכיפוף משתפר במקביל. זה גם הניסיון שלי. תמיד אפשר להגיע לטווחים טובים (גם אם לא מלאים) בכיפוף. צריך להתעקש ולא לאסוף תסכול אם התקדמות איטית, לזכור שמה שלא הולך בכוח הולך לפעמים ביותר כוח, ולדאוג שמטופל ישתף פעולה.

קישקוש

New member
בטח מקרה ספציפי.

חברה טובה שעברה ניתוח ברך אחרי פריקות לטראליות של הפיקה לפני כשנה וחצי. לא נעשה ניתוח 'סטנדרטי' מכיוון שגילו שהבעיה נגרמה בגלל תעלה שטוחה. בוצע ניתוח של העברה מדיאלית של הטיביאל טוברוסיטי יחד עם גיד הפיקה. אחרי טיפול ממושך והמשך תרגול עצמי הגיעה לכיפוף של 100 מע' ושם נתקעה. ללא הגבלה ביישור. לא הצלחנו לעבור את ה 100 מע' בכל טיפול שניסינו.. כיום אינה מוגבלת תפקודית למעט נסיעה מעל 15 דק' (שאז הברך מתחילה לכאוב). יתכן על רקע נויראלי שלא משתפר. אמנם אינה מוגבלת תפקודית, אבל היא שואלת אותי כל פעם האם הכיפוף ישתפר.

ניתוח ע"ש פולקרסון.

ממה שאני ראיתי, במיקרים שהתעלה שטוחה ניתוח הוא בכרחי. הניתוח הנ"ל בעייתי. מתכננים כמה להעביר את הטיוברוסיטי ע"פ צילומים. במחלקה בה עבדתי במהלך הניתוח הייני מבצעים כיווץ אקטיבי של הקוואד , בעזרת מכשיר אלקטרו כדי לראות את התנועה של הפיקה בסדר. לא פעם היו צרכים להעביר את הטיוברוסיטי בשונה מהתיכנון . כלומר לקבוע מיקום ע"ס הבדיקות הרגילות זה בעייתי. יתכן שזו הסיבה להגבלה. במקרה הזה אני לא בטוחה שהכיפוף ישתנה כיוון שיתכן ונוצרה מגבלה מכנית בילתי הפיכה. כנ"ל הסיבה לכאב. הייתי מנחשת שעומס דחיסתי גדול על הרקמה . אבל.... עדיף על פריקות חוזרות.

קישקוש

New member
הבנתי. הגיוני לחלוטין.

סתם מסקרנות- לכמה זמן היו מקבעים את הרגל אחרי ניתוח כזה? כי החברה שלי היתה בגבס כמעט חודשיים וזה נראה לי המון זמן ואולי חלק ממה שגרם לשיקום הארוך כ"כ. תודה. דפנה.

זה מה שמקובל

ניתוח בעייתי מבחינת יציבות. אני מסכימה שאכן זה שמכניסים אח"כ לגבס זה גורם מעקב מבחינת טיפול אבל לא נראה לי שזה הבעייה העיקרית. את יכולה ליצור איתי קשר במייל כדאי אולי להתייעץ עם אורטופד נוסף.

למעלה