לאחר ניתוח פזילה

לאחר ניתוח פזילה

בני בן השנתיים עבר ניתוח ליישור פזילה פנימה בשתי העיניים. הוא אובחן עם חוסר עבודה דו עינית, אולם לא ברור בדיוק באיזה שלב זה התחיל כיוון שהפזילה החלה רק בגיל שנה, אז המליצו לנו על משקפיים +3. בבדיקה שלאחר הניתוח, הניתוח הוגדר כהצלחה היות ושתי העיניים התיישרו, למעט פזילה קטנה פנימה בהתמקדות בראיה לקרוב מאד. וכן הומלץ לנו להמשיך בהרכבת המשקפיים שלו עד לבדיקה הבאה. כיום, לאחר שלושה חודשים, העיניים עדיין ישרות ברוב המצבים, אולם שמתי לב שכאשר בני בוהה לרחוק, או חולם בהקיץ, או סתם עייף - ממש לפני שהוא נרדם, עין אחת בורחת הצידה, החוצה! וכל פעם זה עין אחרת. אנו צריכים להגיע לפגישה נוספת עם הרופא רק בעוד שלושה שבועות, ואני במתח. התוכל להביע את הערכתך, או את האפשרויות שמהן נובעת התופעה?

לד"ר סטולוביץ שלום רב

אכן ענית לי בע"פ על רוב השאלות, ואני מודה לך על כך. בינתיים חזרנו לביתנו שבלונדון, והגענו לבדיקה השגרתית שנקבעה לשלושה חודשים לאחר ניתוח הפזילה של אורי, בני בן השנתיים, אצל ר"ד גון לי. לאחר בדיקת עיניים עם טיפות, הוא המליץ להשאיר את המשקפיים הנוכחיות שהם במספר 3+. לעומת תוצאות הבדיקה אצלך 2.5+, ובנוסף צילינדר 2.5+ !!!! מה אני עושה עכשיו? יכול להיות שד"ר גון לי, לא בדק בכלל צילינדר? וכדאי לחזור אליו לבדיקה נוספת? האם יש איזשהם סימנים, שאני יכולה לשים לב אליהם, היכולים להעיד על בעיית צילינדר? ואגב, נראה לי שהפזילה החוצה הולכת ומתחזקת. אודה על תשובתך, אני מאד מודאגת.

למעלה