לאחר עירעור ראשוני

newKiticat

New member
לאחר עירעור ראשוני

נקבעו לי אחוזי נכות 69% - לאחר שבקביעה הראשונה נקבעו 37%, ואני ידעתי במפורש כי אני זכאית ל65% לפחות. עם זאת- נקבע כי אני לא זכאית לקצבה משום שיכולתי לעבוד לא נפגמה. עם זאת- נקבע כי עליי לעבוד בתנאים של משרד וכדומה. האם באמירה זו אין הם למעשה מודים כי יכולתי לעבוד אכן נפגעה משום שאיני יכולה לעסוק בעבודות הדורשות מאמץ פיזי? ובפרט כאשר אני כבת 21- ולא בעלת יכולות דומות לחבריי המשוחררים. האם ניתן לצפות שאכן אוכל למצוא עבודה שתענה על דרישות אלו באזור מגוריי? כי אני עד כה לא מצאתי עבודות מלבד אלו הדורשות מאמץ פיזי ניכר. במאמר מסוגר אומר כי ניצלתי הזדמנות לנסות את עסק הקניונים בארה"ב, אך עבודה זו כמו רבות אחרות בארץ- דורשות מאמץ פיזי מפורש- ולמעשה יכולתי לעבוד אכן נפגמה.

haimra

New member
אני מבין שאת נכה כללית והנכות שנקבע

לך בועדה היא רפואית,בעקרון אני מציע לך לערער על החלטת הועדה בכדי לקבל דרגת אי כושר של 75%,בכל מקרה לא ברור למה אינך מקבלת כל קצבה,למרות אחוזי הנכות הגבוהים יחסית שיש לך,ויכולת ההשתכרות שלך מוגבלת לעבודה משרדית וכדומה,באם את יכולה לספק פרטים נוספים על נכותך אנסה להפנותך לגורמים המתאימים אפשר גם במסר אישי.אגב העתקתי עבורך את תנאי הזכאות לגמלה בכדי שתוכלי להשתש בעירעורך: תנאי הזכאות נכות רפואית – רופא מוסמך מטעם הביטוח הלאומי קבע למבוטח נכות רפואית בשיעור של 60% לפחות; או בשיעור של 40% לפחות במקרים שלאחד הליקויים נקבעה נכות רפואית בשיעור של 25% לפחות. לעקרת בית נכה – רופא מוסמך מטעם הביטוח הלאומי קבע לה נכות רפואית בשיעור של 50% לפחות. דרגת אי-כושר– פקיד התביעות של הביטוח הלאומי קבע שהנכה או עקרת בית נכה איבדו 50% לפחות מכושרם להשתכר או לתפקד במשק בית מקווה שעזרתי לך במעט,בהצלחה. חיים.

newKiticat

New member
אז ככה

אני בעלת 65 אחוז מסוכרת בעלת סיבוכים- ניורפתיה ברגלים. ועוד 10 אחוזים על בעיות גב. (שהם מקור הכאב והנכות האמיתית) ביחד 69. למרות שאני יודעת שאדם בעל סוכרת עם סיבוך ניורפתיה קיבל 87 % ומצבו אינו טוב יותר משלי....

haimra

New member
הנתונים שמסרת מחזקים את דעתי שעליך

להגיש ערעור,ועל המל"ל להעניק לך קצבה בהתאם על נכותך למרות שיש לך אפשרות לעבוד בעבודה משרדית קלה,וכמו שכתבתי לך בתשובתי הקודמת,ובנוסף תהיי מסוגלת לעבוד ולהשתכר בנוסף לקצבתך אומנם בסכום לא גבוה בערך כ-1800 ולפרנס את עצמך בכבוד מבלי לפגוע בבריאותך. תנאי הזכאות נכות רפואית – רופא מוסמך מטעם הביטוח הלאומי קבע למבוטח נכות רפואית בשיעור של 60% לפחות; או בשיעור של 40% לפחות במקרים שלאחד הליקויים נקבעה נכות רפואית בשיעור של 25% לפחות. לסיכום החשוב ביותר לא לוותר על זכויותייך ואם צריך אז להאבק עליהם,בהצלחה.חיים.

newKiticat

New member
ובאם פיספסתי

את מועד ה90 יום להגשת עירעור? האם אוכל לקבל עזרה בניסוח מכתב עירעור? אינני יודעת בדיוק מה לטעון...

haimra

New member
מאחר ואת עומדת בתנאים לקבל קצבה

כפי שהסברתי לך בתשובתי הקודמת עליך ראשית להסתמך על עצם העובדה שקיבלת עבור מחלת הסכרת 65% ואת עומדת בתנאי שהעתקתי עבורך,לגבי הגשת ערעור את יכולה לפנות לסיוע משפטי של משרד המשפטים ולקבל עזרה ללא תשלום.בהצלחה.

למעלה