לאחר פיטורין החברה צריכה עזרה?

לאחר פיטורין החברה צריכה עזרה?

שלום רב לצערי הרב פוטרתי לאחר שנתיים של עבודה. מתפקיד של מנתח מערכות/תוכניתן/אחזקה (כלבויניק) לאחר יום אחד החברה מתקשרת ומציאה משרה במקום 190 ש' רק 80 ש' . באותו שכר יחסי קצת מעל שכר מינימום. תנאים נלווים: 1. אני יכול לעזוב מתי שאני רוצה (במקרה של מציאת מקום חלופי) 2. אני לא מקבל פיצויי פיטורין כי בעצם אין פיטורין , כשאני יעזוב אקבל הכל באופן יחסי. 3. חופשי לבוא וללכת מתי שאני רוצה , רק שיהיה לי 80 ש'. והבעיות : אם אני הולך ללשכה (היא סגורה כרגע) אז אני מקבל הרבה יותר כסף. שנית- לבסוף אם לא יסתדר ואני אלך ללשכה עוד מספר חודשים אז אני אקבל דמי אבטלה ע"פ מה שקיבלתי בחודשים האחרונים ואז אני נדפק . השאלה מה לעשות?

השאלה מה חשוב לך

אם אתה מפוטר עכשיו אתה מקבל פיצויי פיטורין ( 2 משכורות) וגם דמי אבטלה , כלאמר את כל זה אתה מפסיד אם אתה נשאר.כנראה שהחברה החליטה לחסוך על חשבון העובדים - היום זה שוק של מעסיקים. מצד שני במצב השוק היום יקח לך כמה חודשים טובים ואולי יותר למצוא מקום חדש ואחרי סיום דמי אבטלה לא תקבל כלום, ויש גם את הצד המקצועי. האם אתה נהנה ולומד במקום הזה? זה השיקול בגדול ורק אתה יכול לקבל החלטה

השאלה ?

למה שאני אתן למעסיק את הידע והיכולת תמורת 40% שכר. הרי כל בעיה אני יכול לפטור לו בפחות כסף, זה לא ניצול/עבדות. מה לגבי דמי אבטלה עתידיים?

פיליפ007

New member
40 אחוז שכר

תמורת 40 אחוז משרה זה הוגן לחלוטין. מעבר לזה, שיקול שלך. וגם מה האלטרנטיבות שלך? שלכם, פיליפ

eitangn

New member
מידע

דמי אבטלה אינם עוברים את השכר הממוצע המשק, וזה ברוטו. מספר ימי התשלום נקבעים ע"פ גיל ומצב משפחתי. המשכורת הבסיסית לצורך החישוב נקבעת לפי ממוצע 12 חדשים אחרונים. גם הפיצויים אינם לפי משכורת אחרונה אלא לפי כל השנים באופן יחסי. את כל תחשיבי דמי אבטלה ניתן לראות באתר ביטוח לאומי, נדמה לי: www.btl.gov.il לגבי פיצויים ניתן להתייעץ גם בהסתדרות וגם במשרד העבודה.

תודה על התשובה../images/Emo45.gif

אתה בטוח לגבי חישוב דמי אבטלה ע"פ 12 חודשים אחרונים ולא לפי 3 חודשים אחרונים

eitangn

New member
צודקת

לפי 75 יום אחרונים. מופיע בסעיף "שיעור דמי אבטלה" שבקישור: http://www.btl.gov.il/btl_indx.asp?name=avtala&type=g

למעלה