לאחר קרע במיניסקוס

yarontad

New member
לאחר קרע במיניסקוס

שלום למנהל/ת הפורום !
לפני כחודשיים נחתי על הרגל תוך כדי משחק כדורסל בצורה לא טובה. האורטופד והפיזיו' קבעו כי מדובר בקרע במיניסקוס החיצוני. לפני כחודש התחלתי פיזיותרפיה ובסך הכול הטווחים שלי מלאים פרט לסוף כיפוף הברך שם מעט כואב לי. מבחינה תפקודית -כשאני הולך או עולה מדרגות אין לי כאב. הדבר היחידי שממש מציק לי זה נהיגה: לאחר כחצי שעה של נהיגה מתחילים לי כאבים בברך ורק כשאני חוזר להניע את הרגל לאט לאט הכאב שוכך.
האם התופעה הזו מוכרת ו"נורמלית" לאחר קרע במיניסקוס? האם יש איזה שהוא תרגיל/טיפול שאני יכול לעשות כדי לחזור לנהיגה ממושכת מהר יותר?

תודה רבה,

לאחר קרע במיניסקוס

שלום לשואל,
בניגוד להליכה ועליה במדרגות, נהיגה היא מצב שבו הברך מוחזקת בכיפוף לאורך זמן, ולרוב קיים סביבה מתח כלשהו בגלל תנועת כף הרגל בין הדוושות (בניגוד, למשל, לישיבה רגילה). בנוסף לכך, פעמים רבות מידת הכיפוף הנדרש בברך של הרגליים המשתתפות בנהיגה (ימין בנהיגה באוטומט או שתיהן בנהיגה גם גיר ידני) גבוהה יותר מהכיפוף הרגיל שלנו בישיבה (מה גם שבישיבה רגילה יש לנו אפשרות ליישר מידי פעם רגליים, לשנות תנוחות וכד'). כלומר, לדעתי, הסיבה לכאב בזמן הנהיגה היא כנראה שילוב של תנוחה פחות-או-יותר סטטית, בתוך טווח הכיפוף.
הייתי מנסה לשחק עם המרחק של הכסא מההגה, ועם גובה המושב, על מנת להקטין את מידת הכיפוף הדרושה בברך בזמן הנהיגה (כמובן תוך שמירה על אפשרות לנהוג בבטיחות). בנוסף לזה הייתי עובדת על הגדלת טווח התנועה בברך, בעזרת תרגילים שאני בטוחה שקבלת מהפיזיו' המטפל.

בהצלחה,
עדי

למעלה