לאחר שהרשת שלי חזרה לתפקד...

• פותח הנושא easp
  • פורסם בתאריך

easp

New member
לאחר שהרשת שלי חזרה לתפקד...

יש לי שאלה קצת יותר מסובכת (ז´תומרת - יותר מסובכת עבורי...). הורי היקרים בונים לי עכשיו יחידת דיור נפרדת, ועכשיו זה בדיוק הזמן לתכנן גם את תצורת הרשת שתהיה בבית. מכיוון שאני לא רוצה להריץ בין שלושת המחשבים שיהיו מחוברים לרשת כבלים שיסתובבו בכל החדרים, הפתרון שנראה לי הכי הגיוני הוא להשתמש בשקעי קיר. אבל אין לי מושג ירוק איך לעשות את זה, ז´תומרת - אין לי מושג איך מחברים את הכבלים לשקעי קיר, אין לי מושג באיזה כבלים משתמשים (בין שקע קיר אחד לשקע קיר אחר, ובין המחשב לשקע קיר), וכן הלאה וכן הלאה... למישהו יש חשק להסביר לי את זה (לאט לאט, כי ההבנה שלי בתחום מוטלת בספק) בצורה פשוטה, ואם חייבים להיות טכניים - אז להוסיף גם איזשהו מילון מונחים בהסבר ? אלפי תודות... אורן.

יש עוד אפשרות, יקרה יותר... ../images/Emo16.gif

והיא להתקשר ל"טכנאי" שמתעסק במרכזיות טלפונים, אצלינו למשל התקשרנו אליו, ואחרי יום כיפור הוא אמור לבוא להעביר כבלים לרשת בקירות, עם שקעים וכל מה שצריך... אם אתה רוצה לבד לעשות את כל זה, יש באתר הפורום מדריך כבילה שמראה את סדר הגידים.
ניר

dov98

New member
פשוט

אתה קובע חדר היכן שימוקם HUB/ROUTER/SWITCH והמודם. משם אתה שולח כבלי CAT5 בצנורות לחדרים האחרים. כל צנור עם כבל יש לו קצה, אז סיים אותו עם שקע. כלומר בחדר המרכזי היכן שהמודם יהיו 2 שקעים לכבלים שהולכים בצנורות לחדרים האחרים. לאחר השפוץ אתה מחבר כבלי גישור בין כל מחשב לשקע. בחדר הראשי , כבלי גישור בין השקעים לHUB/ROUTER/SWITCH . זהו.

easp

New member
זהו, זה בדיוק מה שאני לא יודע לעשות

איך אני בדיוק מסיים כבל עם שקע ? הרי הכבלים לא מתחברים (דרך הקיר) עם תקע רגיל, נכון ? ובאיזה כבלים להשתמש ? רגילים ? מוצלבים ?

dov98

New member
יש שקעים RJ45 כמו שקע חשמל

לרכישה והם נכנסים לקופסת חשמל רגילה. את כל הכבלים מחברים ישר. אפשר למצוא אותם אצל סיטונאי חשמל כ17 שקל. חיבור כבל ישר לשקע מחזיקים את השקע מאחור עם הצ´ופציק למטה ומחברים בשורה למלה משמאל לימין: ירוק, ירוק/לבן, כתום, כתום/לבן שורה למטה משמאל לימין חום, חום/לבן, כחול, כחול/לבן את כל השקעים מחווטים כך.

למעלה