לאיזה גודל הגיע הדגם הכי קטן שלכם?

a r v i v l

New member
לאיזה גודל הגיע הדגם הכי קטן שלכם?

יום אחד החלטתי לשבור שיא עולם, ישבתי וקיפלתי ציפור עם כנפיים זזות מנייר בגודל 2 ס"מ. הצלחתי והציפור היא בגודל ס"מ אחד, והיא מתפקדת באופן מושלם. אפילו הגשתי בקשה לבדוק עם זה נחשב שיא עולם באתר של שיאי גינס, הם עוד לא חזרו אלי. לאיזה גודל הגיע הדגם הכי קטן שלכם?

bshuval

New member
זה לא שיא עולם, לצערי

בספר של פול ג'קסון - Tricks and Games with Paper, כתוב כי הציפור המרפרפת הקטנה בעולם (דאז) קופלה ע"י מקפל יפני מנייר בגודל 2.9 מ"מ על 2.9 מ"מ. בספר של Eric Kenneway שנקרא Complete Origami, שהוא מעין אנציקלופדיה על אוריגמי, כתוב כי שם המקפל הוא Naito. הציפור כולה הייתה בגודל 2 מילימטר, והיה קשה לראות אותה בעין בלתי מזוינת. היה צריך להיעזר באופטיקאי כדי לראות את הציפור בצורה טובה. ב1986 נערכה תחרות העגור הקטן בעולם. התחרות הייתה תרגיל עבור אנשי רפואה המתמחים בתפירת כלי דם בודדים. זכה קיפול של הפרופסור Watanabe, שקיפל ציפור מריבוע מצופה אלומיניום בגודל 1 מילימטר! הציפור קופלה ע"י מחט תחת מיקרוסקופ. אני לא יודע אם יש שיא חדש יותר. ג'ון סמית' מחזיק אתר ובו יש שיאי אוריגמי שונים ומשונים. האתר נמצא בכתובת: http://www.users.waitrose.com/~pureland/records.htm

a r v i v l

New member
טוב, אין לי מחט, ובטח שלא מיקרוסקופ

הרבה התלהבו מהציפור ואמרו שזה בטח שיא גינס, ידעתי שאיפשהוא ומתישהוא מישהוא בטח קיפל ציפור הרבה יותר קטנה, אבל לא היה כתוב על זה כלום בשום מקום. תודה על האתר, אני אעיין בו.

למעלה