לאיזה עיר אין תואר קבוצתי?

nitsansh

New member
לאיזה עיר אין תואר קבוצתי?

לאחר זכייתה אמש של מכבי אשדוד בגביע הנשים בכדורסל... מהי העיר הגדולה ביותר בישראל (למעט בני ברק מסיבות מובנות) שאין לה עדיין תואר קבוצתי משמעותי (לצורך הענין: אליפות או גביע המדינה בכדורגל/סל/יד/עף)?

בכדורגל יש תארים לתל אביב, חיפה, ירושלים, באר שבע, פתח תקווה, נתניה, רמת גן, כפר סבא, סכנין, יהוד, בקרוב גם קרית שמונה... שכחתי מישהו? (בנשים גם חולון)
בכדורסל יש בנוסף לנ"ל: גליל/גלבוע (לא ממש עיר...), גבת/יגור, הרצליה, רמלה, רמת השרון, עכשיו גם אשדוד... שכחתי משהו?
בכדורעף: קרית אתא, בת ים, הוד השרון, רעננה, והרבה קבוצים... יש עוד?
בכדוריד: ראשון לציון, רחובות.. יש עוד שלא ציינתי? (לא ממש מכיר כדוריד נשים...)

אז אם אני לא טועה, אשקלון זוכה בתואר המפוקפק של העיר הגדולה שאין לה תואר...

myaron

New member
הפועל לוד זכתה בגביע המדינה ב 84

קשה לשכוח כשהקבוצה שלך מפסידה בגמר.

וזה אחרי חצי גמר שבו ב"ש מנצחת בצורה משכנעת

את מכבי נתניה 2-0 .

אז ב"ש היתה פייבורטית ברורה לגביע לעומת הפועל לוד ששיחקה עם 4 בני משפחה עם השם "בנודיס".

myaron

New member
נשמע כמו התסריט ב 2003

רק שאז הפועל הצליחה להפסיד אחרי שהיתה פייבוריטית אפילו יותר ברורה על קבוצה מהליגה השניה...

doron62

New member
דרך אגב זה לא התואר הראשון לאשדוד

מבדיקה באתר איגוד הכדור יד מסתבר ש 1978-9 קבוצת הפועל אשדוד נשים זכתה באליפות ושנה לפני זה לקחה גביע.ואשקלון דרך אגב זכתה בגביע 75-76.

nitsansh

New member
כנראה שבאשדוד לא זוכרים את זה... או שלא

מחשיבים את כדוריד נשים כספורט רציני (ולמען האמת זה לא כזה..)

תודה למי שהזכיר לי את לוד...

אפשר להוסיף עוד ערים לרשימה... השאלה היא מי הכי גדולה?

nitsansh

New member
לפי הרשימה שמצאתי בויקיפדיה זו כנראה חדרה

זו העיר ה-17 ברשימה לפי גודל האוכלוסיה...
אחריה לפי הסדר: בית שמש, מודיעין ונצרת.

קרית שמונה תהיה העיר הקטנה ביותר שזוכה בתואר, ולפניה החזיקה בתואר הזה סכנין, ולפני סכנין היתה יהוד...

myaron

New member
קרית שמונה אולי העיר הכי קטנה

אבל בגבת ויגור ביחד יש כ 2000 איש. נראה לי שזו הקבוצה שיצגה הכי מעט אנשים וזכתה בתואר.

doron62

New member
בכדורעף יש קבוצוצ שיצגו קיבוצים קטנים יותר

המעפיל,מטה אשר,מסריק ,עין שמר.........

doron62

New member
זה לפי גודל העיר היום

להזכירך זה לא ממש חייב להיות נכון לתקופה בה זכתה העיר בתואר.רק לדוגמא אשדוד היום היא העיר 5 או 6 בגודלה זה בטוח לא היה מיקומה ברשימה בשהות ה70

nitsansh

New member
אלה הנתונים שיש לי...

בסוף שנות ה-70 גם בערך חצי מ-75 הערים הקיימות כיום לא היו ערים, ויש כאלה שבכלל לא היו קיימות... (למשל מודיעין)

לגבי קיבוצים, קשה לדעת מי היה הכי קטן... רוב הקיבוצים שזכו בתארים בכדורעף הם קיבוצים שנוסדו בשנות ה-20 וה-30, ואני מעריך שהאוכלוסיה שלהם בשנות ה-60 לא עלתה על 500-600 תושבים... לא זכור לי שברשימת הזוכים בתארים יש קיבוצים יותר צעירים ומן הסתם קטנים... כולם, אגב, לא רק קיבוצים אלא קיבוצים של תנועת הקבוץ הארצי, שעד תחילת שנות ה-70 היתה לה דומיננטיות מוחלטת בענף הכדורעף, תופעה שהודגשה באירוע החגיגי שנערך בשבוע שעבר (ולא במקרה, המארגנים של האירוע היו קיבוצניקים, ואם לדייק אז מעין שמר, והם בהחלט דאגו להבליט את חלקם בהסטוריה של הכדורעף, יש הטוענים שגם מעבר למה שמגיע להם).
מאחר שאני שייך למגזר הזה, אני יכול להעיד שאני זוכר בילדותי שמתוך 12 קבוצות בליגה הלאומית 10 היו של הקבה"א, אחת של קיבוץ "לא משלנו" (היה לנו שיר גנאי מיוחד בשבילם, כי זה היה מותר לשנוא אותם, מה שלא היה נהוג לעשות לקיבוצים "שלנו") ועוד אחת של אליצור, שגם אותם מותר היה לקלל כי הם גם עירונים, גם דתיים וגם לא מהפועל... אבל זה היה עוד כלום לעומת מכבי (שהגיעה לליגה הלאומית רק באמצע שנות ה-70), שאליהם התיחסנו כמו קבוצה של "עריקים" כי הם עזבו את הקיבוצים שלנו והלכו להיות "שכירי חרב" של הקפיטליסטים... היו ימים שלהרויח כסף היה דבר מגונה...

מכבי לא היו עריקים, אלא שיקפו

את השילוב של עליה שלישית ורביעית מפולין ועירק של אנשי מסחר בעיקר שהתיישבה בערים הגדולות.

nitsansh

New member
מה הקשר בין מכבי ת"א בכדורעף לעליה השלישית

והרביעית?
מה שכתבת מעיד על אי הכרה מוחלטת של ההסטוריה של הענף...

אז תלמד: קבוצת מכבי ת"א הוקמה בשנות ה-70 ולפחות השישייה הראשונה שלה היתה מורכבת כולה מעוזבי קיבוצים. היא התחילה בליגה הכי נמוכה ועלתה ליגה כל שנה עד שהגיעה לליגה הלאומית, וזכתה באליפות בשנה הראשונה שלה, ב-1976.

אני יכול להגיד לך בוודאות שלא היתה קבוצה של מרכז מכבי בליגה הראשונה בכדורעף עד אז, דבר שכל מי שמכיר את ההסטוריה של הכדורעף בישראל יודע.

למעלה