לאיזה רופא...

AnynothingOrTom

New member
אזור מגורים וקופת חולים שלי

"את שמות הרופאים ניתן למצוא ברשימה הרופאים של עמותת אס"ף, אם כי אני אישית ממליץ להכנס לפורום לציין את איזור המגורים הכללי ואת קופת החולים ולבקש המלצות מחברי הפורום" אזור מגורים : רחובות קופת חולים : מאוחדת

היי, אני אפילו לא יודעת אם לפנות

בלשון זכר או נקבה. הכתובת הראשונה היא: רופא המשפחה - לשלול דברים אחרים. הרופאים שעוסקים במחלותינו הם: ריאומטולוג או נוירולוג. אבל כפי שאמרתי: אצל רופא המשפחה כבר היית? צריך לשלול אנמיה, בלוטת התריס, מחלת הנשיקה, דיכאון ועוד.

AnynothingOrTom

New member
היי

בלשון זכר... כן הייתי אצל רופא משפחה חלק מהבדיקות דם שלי לא יצאו טובות (כל מה שקשור בכדוריות דם לבנות יצא ממש נמוך אבל יכל להיות שזה תורשתי) כדוריות דם אדומות קצת מתחת למינימום אבל זה בטח לא משמעותי, והיו עוד כמה דברים מעבר לגבול שאני פחות מבין בהם, נשלחתי להמטולוג, מחלת הנשיקה כנראה הייתה לי לפני שנה וחצי אבל לא היום, דיכאון יכל להיות אני בודק את זה, בלוטת התריס, אין לי מושג מה זה...

תום, מה שאתה מתאר בהחלט יכול

לנבוע ממצב של אנמיה. בקש מרופא המשפחה לעשות בירור מעמיק יותר: ברזל + טרנספרין + פריטין (לפחות אחד מהשניים האחרונים, אם תצליח לקבל את כל השלושה - הרווחת!! חומצה פולית (להתעקש, לפעמים הם מתחמקים) B12 - זה לא תהיה לך בעיה לקבל. אם הרופא יעשה בעיות, תגיד שאתה צמחוני ואמרו לך שכדאי לבדוק. מחלת הנשיקה - שיעשו בירור של נוגדנים בדם - תשובה אמינה מאוד. אם יש לך אנמיה + שאריות של מחלת הנשיקה, זה יכול להסביר את החומרה של העייפות. לגבי כדוריות דם לבנות - אם זה נמוך בתחום הנורמל - אתה בסדר. כל הסוגים השונים, עבור רובם התוצאה: 0 היא תקינה לחלוטין. בכדוריות דם לבנות תרצה להימנע מעודף. אם אתה סובל מעייפות כרונית (CFS) הרי שדיכאון מתבקש מזה אל תמהר עם תרופות אנטי דכאוניות - נסה להקל על עצמך אחרת. תרופות תמיד אפשר להתחיל אח"כ. לגבי בלוטת התריס, זו בלוטה בגרון שנקראת גם: תירואיד. היא אחראית על חילוף החומרים ותת פעילות שלה קשורה בעייפות וצרות אחרות. נראה לי שיש לך מספיק סיבות סבירות אחרות. בינתיים, אל תחפש בכיוון ההוא. לסיכום, יש לך עוד מה לברר דרך רופא המשפחה. נצל את הזמן לפנות לעמותת אסף ולקבל את רשימת הרופאים המקצועיים.

tiaa1

New member
../images/Emo32.gifנאוה בוקר טוב. למה עודף תאי

דם לבנים זה פחות טוב ממיעוט תאי דם? מיעוט מראה על בעיה במערכת החיסונית,למיטב ידיעתי. ריבוי מראה על דלקת כלשהי. לי כבר 10 שנים יש קצת מעל הנורמה ז"א 10-11.9 כדוריות לבנות. אף רופא לא התרגש מזה. במיוחד לא ד"ר רהב. בבדיקה האחרונה זה ירד למתחת 10 ו"אפילו" המכונות בהדסה נרגעו ולא סימנו את זה כאבנורמלי...

AnynothingOrTom

New member
מבהיר...

כדוריות הדם הלבנות שלי הרבהההההה מתחת לנורמה.............במקרה הטוב יש לי חצי מהמינימום... אבל אמרו לי שזה כנראה תורשתי.

למעלה