לאיזה שכר לצפות כפרלינסר בארה"ב?

DV Selectee

New member
לאיזה שכר לצפות כפרלינסר בארה"ב?

שלום חברים,

אני ממש בעיצומו של תהליך חיפוש עבודה וקיבלתי הצעה לעבוד כפרלינסר מרחוק בסטארט אפ ישראלי קטן, במקביל יש כמה תהליכים שקורים אבל לא הגיעו לשלב ההצעה.

חייב להודות, זה הגיע הרבה יותר מהר ממה שציפיתי. אני לא נמצא כאן שבוע וכבר יש הצעה.

אז עכשיו אני רוצה להתייעץ איתכם, כי אני לא יודע מה זה אומר מבחינת IRS ומה האחריות שלי מול CPA וכל הדברים האלה. והאם צריך להקים LLC או שיש אפשרות אחרת? ומה קורה בכלל עם מס הכנסה בארץ כשמדובר על פרילנסר לחברה ישראלית (אני לא מתכוון לחזור, אבל אם יקרה מקרה שלא ניתן לצפות אז זה לא בידיים שלנו).

ולא פחות חשוב, מבחינת התנאים, מה אני אמור לשלם כל חודש? השכר בסביבות ה$103K שנתי, שזה בערך $8K מעל השכר הממוצע כאן בסיאטל לפי Glassdoor.

מזה כנראה שצריך להוריד בנוסף למיסים גם ביטוח בריאות, שיניים, אולי גם 401K. ביטוחים לכל המשפחה כמובן שזה רק לי ולאשתי.

התיאור של המשרה הוא Senior front-end developer, וקשה לי להגיד שהשכר שאני מקבל הוא שווה לSenior כי כאן, בארה"ב למשרות Senior אחרות בסיאטל שמעתי על סכומים של 120-140 שנתי.

אם אני זוכר נכון, לא בטוח שמשתלם לי, מצד שני, אני יכול לגור היכן שאני רוצה אז אולי ההוצאות מחייה יהיו אפילו יותר זולות מאשר לגור קרוב לסיאטל.

אני חושב שזהו בגדול, תגידו לי אם לא ציינתי משהו, או שיש דברים נוספים שעליי לשאול.
תודה רבה לכם חברים על כל העזרה!

John the Savage

New member
אז כמה נקודות

קודם כל, יש יתרונות להקמת LLC, אבל זה לא חובה. עקרונית אתה יכול גם לעבוד כ-sole proprietor, כלומר עוסק יחיד, ופשוט להוציא קבלות על שמך. היתרון העיקרי של LLC זה מבחינת liability.

מבחינת מיסוי, אם אתה לא נחשב תושב ישראל מבחינת מס הכנסה, לא תצטרך לשלם מס הכנסה בישראל, וככל הידוע לי גם מע"מ (תבדוק עם רו"ח ישראלי). בארה"ב תצטרך לשלם בנוסף למס הכנסה גם "מס עצמאים", שזה אומר בעצם לשלם גם את החלק של העובד וגם את החלק של המעסיק עבור סושיאל סקיוריטי. גובה המס הזה 15%. תצטרך גם לשלם על ביטוח בריאות מהכיס שלך, ולא תקבל ימי מחלה, חופשה, חגים או השתתפות בחסכון לפנסיה. שווי כל ההטבות האלו ביחד יכול להשתנות, אבל בנפנוף ידיים זה אומר שצריך לפחות 30% יותר בהשוואה לשכיר בשביל לשלם מכיסך את ההוצאות הנוספות האלו.

בנוסף, השאלה היא מה הציפיה שלך מבחינת היקף העבודה. האם מדובר למעשה בעבודה במשרה מלאה, או שמדובר במשרה חלקית? ככל שהיקף המשרה המצופה נמוך יותר וההתחייבות של הצד השני לספק את היקף המשרה הזה לטווח ארוך קטנה יותר, כך תצטרך להוסיף יותר overhead בשביל לפצות על שעות מתות אם תעבוד מול יותר מגורם אחד.

כתבת שמדובר ב-103K לשנה. האם זה אומר שתעבוד כפרילנסר אבל במשרה מלאה ועם שכר גלובלי, או שזו הציפיה לשכר לפי שעות? אם מדובר בחישוב עבור משרה מלאה, זה מקביל למשכורת של 79K לשנה כשכיר שזה מאד נמוך עבור משרה כזו. אם מדובר בעבודה לפי שעות וזה החישוב שלך לפי מספר השעות שאתה מצפה לעבוד, הטווח שנתקלתי בו לשכר לפי שעה בארה"ב בתפקידים דומים מתחיל מכ-80 דולר לשעה ויכול להגיע ל-120 דולר לשעה או יותר. זה טווח רחב כי זה תלוי בהרבה משתנים נוספים.

נכון, אתה יכול לגור איפה שאתה רוצה. בסיאטל יהיה מאד צפוף לקיים משפחה עם שכר כזה. אתה יכול לעבור למקום עם יוקר מחיה הרבה יותר נמוך ו/או מקום בו לא משלמים מיסי סטייטס ושם יתכן שתוכל להתקיים ברווחה גם עם משכורת כזו, אבל צריך לקחת בחשבון גם איפה תרצה לגור, איפה יהיה סיכוי גבוה יותר לאישתך למצוא עבודה, ואיפה יהיה לך יותר הזדמנות לעשות נטוורקינג בכדי למצוא משרה חדשה בעתיד.

ומצד שלישי (או רביעי, לא בטוח כמה צדדים יש כאן), טוב ציפור אחת ביד וכו'. מכיוון שזה מה שיש לך ביד כרגע, מכיוון שאתה עובר בכל מקרה וזה לא רילוקיישן לצורך עבודה וכו', הייתי מציע לך לא לדחות את ההצעה הזו באופן מיידי אלא לנסות למשוך אותם קצת ולראות מה קורה עם אופציות אחרות, לבדוק אם אתה יכול להתמקח קצת עם השכר כלפי מעלה, ואם דברים לא מתקדמים מספיק במקומות אחרים, אולי לקחת את העבודה הזו (אבל ללא התחייבות לטווח ארוך) בכדי שיהיה משהו שירפד את הנחיתה שלך עד שתמצא אופציות טובות יותר ... אתה יכול לדוגמה לבדוק אופציה להסכם לעבוד על פרוייקט ספציפי עם ייעדים לטווח קצר של כמה חודשים.

DV Selectee

New member
תודה! תשובות

מדובר במשרה מלאה, היקף של 180-200 שעות בחודש (לפי הצורך), השכר הוא כנראה שעתי, לפי 165 ש"ח לשעה.
הצפי למשרה הוא לטווח של חצי שנה לערך.

בעניין מס הכנסה, אני לא יודע מה המצב כרגע איתם. עזבנו לפני שבוע, לא מתכננים לחזור, אלא אם יהיה מצב חירום משפחתי (וגם זה בספק). לא יודע כמה זמן לוקח להם לאשר ניתוק תושבות וכל זה. השאלה אם הם לא יחפשו להגיד שעבדתי כפרילנסר עם חברה ישראלית אז לא ניתקתי קשרים.

על ה-30% הזה בדיוק רציתי לשמוע, האם $100K של פרילנסר שווה ערך ל $80K של שכיר, מדובר על $80K לפני ביטוח בריאות, 401K, מסים וביטוח שיניים או שמדובר על $80K נטו של שכיר, שזה אומר שעם זה אני כבר מכסה הוצאות של בית/רכב וכו'.

ועוד דבר, כמה אקבל בסופו של דבר נטו (בהנחה שאני הולך על ההוצאה הממוצעת של ביטוחי בריאות,401K וכו') מתוך 103K בשנה? לא יודע איך מחשבים את זה לעצמאי.

בוושינגטון ככל הידוע לי לא משלמים מס סטייט (לשכירים, מה עם עצמאים?).
לגבי לגור רחוק מהעיר, אתה צודק זה לא אידיאלי, בטח לא בהתחלה.

אני לא חושב שהם יגיעו לשכר של $80 שעתי, ואני לחלוטין מסכים שאני לא רוצה לעבוד עבור שכר נמוך, גם את ה$48 שעתי הזה הייתי צריך למשוך למעלה, זה בכל זאת חברה ישראלית ואני צריך שכר במימדים של NW.

בינתיים, לא דחיתי, אני באמת מנסה למשוך זמן, יש לי מחר ריאיון טלפוני על משרת סניור כשכיר עם שכר של 100K באיזור דרום-סיאטל, יש עוד 3-4 בערך חברות שאני נמצא בתהליכים, 2 כבר אחרי technical interview.

ממה שאני מבין זה אפילו יותר גרוע ממה שחשבתי השכר הזה, מצד שני זה הגיע מהר מהצפוי והם רוצים להתחיל לעבוד בהקדם, ואני גם לא כל כך יודע מה לשאול כי ציפיתי לעבוד כשכיר ופתאום כפרלינסר, אני לא מודע לכל מה שצריך לעשות בטח ובטח עם IRS וCPA וכל זה.

Boston Guy

New member
גרוע או לא גרוע זה כבר עניין של מה האלטרנטיבות.

לגבי מה שכתבת - מספיק היה משפט אחד, שלמרבה המזל אפשר לשלות מתוך ים המילים שכתבת.
מציעים לך 48$ לשעת עבודה. ברוטו וללא שום BENEFITS.

זה לא שכר עבודה ל Senior front-end developer שעובד כ"קבלן עצמאי" בארה"ב.
זה גם לא שכר עבודה לאדם כזה שעובד כ"פרילנסר" גם בישראל. בעלי מקצוע טובים אנשים מרוויחים כפול ויותר.

מבחינתך - לא משנה אם הקליינט (אי אפשר לקרוא לזה "מעסיק" כי אין בינכם יחסי עובד-מעביד, והמונח הנכון הוא "לקוח" - כי אתה עצמאי שמוכר לו שרותים) הוא חברה ישראלית, קירגיזית או אמריקאית. אתה בשוק האמריקאי כרגע.

הבעיה שאני מכיר עם "קליינטים" ישראלים, מנסיון מר, היא שמוסר התשלומים שלהם מחורבן. זו אולי הכללה - אבל הנסיון שלי בשוק העצמאי בארה"ב הוא שכשהקליינט היה חברה אמריקאית הם לרוב שילמו בזמן כמו שעון, ובדיוק מה שהיה צריך לשלם. לעומת זאת חברות ישראליות או עם "DNA ישראלי" תמיד עשו חיים קשים - והרבה זמן התבזבז בריצה אחריהם כדי לראות את הכסף. ומבחינה זו - זה לא היה רק סטארטאפים "קצרים בכסף" שעשו את המוות - גם חברות גדולות ומבוססות התנהגו בצורה ממש לא מקצועית בנושא.
זה הביא אותי למקומות שאף פעם לא האמנתי שאגיע אליהן כספק שרותים.
במקרה קיצוני אחד - אחרי שגררו אותי כמעט חצי שנה עם תשלום פשוט לא הסכמתי לספק שרות קריטי עד שישלמו לי כל מה שהם היו חייבים עד אותה נקודה.
תזכור שקשה מאוד לרדוף אחרי הקליינט כשאתה נמצא 10,000 קילומטר ו 10 שעות TIMEZONE ממנו.

DV Selectee

New member
מסכים בעניין הזה...

לפני 3 שנים התחלתי כפרילנסר ואחד הדברים שתמיד נמנעתי ממנו היה לעבוד עם לקוחות ישראליים, לאחר מכן כשהכרתי עוד פרילנסרים, כולם תמיד אמרו את אותו הדבר, ללקוח הישראלי קשה לשלם את מה שהוא חייב.

כרגע זה הconcrete offer היחידי שיש לי, ואני בתהליכים (חלק מתקדמים, חלק פחות) עם עוד חברות.

ניסיתי לדבר איתם על תשלום כשכיר, אמרו שיעדכנו אותי ובינתיים כבר רצו לסגור עסקה כפרילנס בהקדם.

לא רוצה לייפות את המצב כי אני מרגיש שהשכר נמוך, התנאים יהיו כאב ראש ובסוף הדרך, כמו שאתה אומר, התשלום יהיה מסכת גהינום.

חבל שזה ככה עם ישראלים אבל זו המציאות, היה חשוב לי לשמוע את זה מכם.
לפחות גם למדתי שהשכר שלי כפרילנסר אמור להיות כפול מכך עקב כל ההתחייבויות שיש לי מעצם היותי עצמאי, משום מה ציירו לי תמונה שהמסים יהיו יותר נמוכים כפרילנס, ובגלל שאני clue less המחשבון חישב את התמונה בצורה יותר יפה.

ilanvag

New member
ג'ון התחיל היטב, הנה עוד כמה נקודות מניסיון אישי:

1. מיסוי: אם החברה משלמת לך מישראל, אתה בבעיה פוטנציאלית. אתה, כמובן, תרצה לקבל את מלוא הסכום, בלי שום הפרשות במקור למס הכנסה בישראל. אבל, בסבירות גבוהה שהם כן יחייבו אותך למלא טפסים ולקבל אישור של מס הכנסה בישראל -- ובסבירות גבוהה שלא תקבל פטור מניכוי מס במקור, ומס הכנסה ידרוש את חלקו ויטען שלפחות בשנת 2018 אתה עדיין תושב ישראל, היות ועזבת את ישראל לפני 5 דקות...
&nbsp
הפתרון לזה, מה שאני עשיתי כשהייתי במצב דומה, הוא לדרוש שהחוזה יהיה מול החברה האמריקנית (חברה-בת של הישראלית), ושהכסף יגיע מתוך ארה"ב, בלי שום קשר פיננסי ישיר לחברה הישראלית, ובלי שום קשר לרשויות המס בארץ (זה היה אחרי שהייתי מספיק שנים בארה"ב, עם גרין קארד, והרבה אחרי ניתוק תושבות). כמובן שסיטואציה שכזו יכולה לעבוד אך ורק כאשר קיימת גם יישות אמריקנית אצל הלקוח...
&nbsp
2. חשבון 401K: חשבון שכזה נפתח תמיד בידי המעסיק, אתה לא יכול לפתוח כזה בעצמך. מה שאתה יכול לפתוח זה חשבון IRA (או ROTH IRA, קרא אונליין על ההבדל ביניהםהעתידיים פטורים ממס). יש כללים להיקף השקעה מכסימלי מותר, נדמה לי שזה 5500 דולר בסיטואציה שלך. זאת לעומת חשבון 401K, אליו אתה יכול להפקיד 18,500 דולר השנה. כאשר מדובר בהפקדה מהברוטו, מוכרת לצורכי מס -- זה הפרש אדיר (מקטין את חבות המס).
&nbsp
3. ביטוח רפואי: אתה תצטרך לשלם את הכל, ומכיסך. לא זוכר כמה ילדים יש לכם, אם בכלל, אבל זה יכול להיות מאוד יקר.
&nbsp
בשורה התחתונה -- המספר שג'ון דיבר עליו הוא מאוד אופטימי, לדעתי. להרוויח 103K בתור פרילאנס, זה שווה ערך להרבה פחות מאשר 79K בתור שכיר, הרבה פחות. כל הצעה סביב 100K ממעסיק אמריקני, באם היא מגיעה עם ביטוח בריאות טוב (כאשר הם משלמים את רוב עלות הביטוח), וגם עם חשבון 401K עם מאטשינג של המעסיק -- זו הצעה טובה בהמון, לעומת עבודה מול ישראל בתור פרילנס.
&nbsp
שלא לדבר על כך שלדבריך, בתור סיניור, התפקידים שאתה יכול למלא שווים הרבה יותר מאשר 100K לשנה...
&nbsp
בקיצור, אם אני במקומך, אני שם דגש על סעיף 1 שכתבתי למעלה; ואם זה מסתדר ואין בעיות עם מס הכנסה בישראל, אני מתחיל לעבוד מולם -- ונוטש בשנייה שיש לי הצעה טובה ממעסיק אמריקני, אפילו אם זה לאחר שבוע-שבועיים שעבדת מול הסטרט-אפ הישראלי. לא נעים, אבל מה שהם מציעים לך זו ממש לא הצעה תחרותית, בקנה מידה אמריקני.
&nbsp
&nbsp

DV Selectee

New member
תודה! תשובות

זה סטארטפ אפ ישראלי קטן, קשה לי להאמין שיכול להיות סידור של חברה אמריקאית. אז זה כבר עושה את החיים יותר קשים.

על כל פנים, אנחנו זוג בשנות ה20 ללא ילדים. יש עוד כמה תהליכים מול חברות אמריקאיות, אני חושב שפשוט התהליך הזה קרה תוך 4 ימים, הייתה שיחת טלפון עם ריאיון טכני ולמחרת כבר רצו לרוץ.

אני לא נואש אני פשוט כרגע במצב שיש לי הצעה קונקרטית אחת ועוד 4 תהליכים, קשה לי להאמין שלא אקבל לפחות הצעה אחת נוספת... המטרה שלי הייתה נטו להבין מאנשים עם ניסיון מול מה אני באמת עומד ואם שווה לי להתחיל לעבוד מחר או לדחות ולהמשיך לחפש עבודה.

אז בהנחה שסעיף 1 לא יתקיים, אני מבין שהדבר הכי טוב שאני יכול לעשות זה להמשיך לחפש ולקוות שאחד מ3-4 התהליכים הנוספים יניב הצעה?

זתומרת, לא בהכרח הייתי רוצה להכנס לעבודה הזו, אלא אם אני נואש כיוון שמצפה לי חיים מורכבים הרבה יותר מאשר להיות שכיר בחברה אמריקאית. נכון?

ilanvag

New member
אני צריך לקרוא, לא מכיר את הפרטים.

בזמנו, כשבדקתי, נאמר לי שזה צריך להיות דרך חברה מנהלת חיצונית, שגובה סכומים "יפים" עבור פתיחת החשבון וניהולו; והיו גם עוד כל מיני תנאים שהפכו את זה לאופציה די מסורבלת ולא מאוד כדאית.
&nbsp
יכול להיות שהטעו אותי, אם כי אלו שהתייעצתי איתם אמורים להבין היטב בנושא.

Kender00

New member
לגבי 1 יכול להיות שיש אפשרות אחרת

הוא יכול לפתוח חברה אמרקאית (LLC) ואז החוזה של החברה הישראלית היא מול ישות זרה (חברה) לכן הסטטוס שלו לא משנה מבחינת ניקוי מס במקור, אבל זה שאלה לרו״ח ישראלי מה השלבים שיש לבצע על מנת שלא יהיה ניקוי מס במקור...
&nbsp
לגבי היתר, שים לב שבתור נותן שירות יש לך אחריות מקצועית רחבה יותר מאשר שכיר, וזאת אומרת שיש צורך בביטוח מתאים לאחריות מקצועית.
&nbsp
דבר נוסף אם החברה בישראל יהיה מאוד קשה לבצע עבודה שאתה בחוף המערבי בגלל הפרשי השעות, יהיה יותר קל לבצע את זה מחוץ המזרחי, או שאין לך בעיה להחליף בין יום ללילה, וכמובן לעבוד בראשון ולא בשישי וכדומה.
&nbsp
וכמובן שים לב לכל הנקודות שאחרים כתבו פה (אם חשובות ונכונות)

John the Savage

New member
הכוונה שלי היתה לשווה ערך ל-80K ברוטו של שכיר

לפני מס, השתתפות העובד בביטוח בריאות וכו'. וזה כמובן בהנחה שלא יהיו לך בעיות עם מס הכנסה בישראל.

אגב, סתם בשביל קנה מידה, כשבדקתי בתקופה מסויימת אפשרות לעבוד מול חברה ישראלית כפרילנסר, גם בתחום התוכנה, הציעו לי כ-400 ש"ח לשעה (הצעה שלא התממשה בסופו של דבר מסיבות חיצוניות שלא תלויות ברצון של ההנהלה בישראל, אבל זה כבר סיפור אחר).

KallaGLP

New member
מקום בו לא משלמים מיסי סטייטס - סיאטל היא בדיוק מקום כזה.

והוא ממש לא חייב לגור בסיאטל עצמה, הוא יכול לגור, לפחות זמנית וכל עוד הוא עובד בעבודה הזאת, במקום קצת יותר מרוחק וזול בהרבה מאשר אזור סיאטל, בלוויו ושות'. לא חסרים כאלה בוושינגטון.

KallaGLP

New member
איך שאני מסתכלת על זה, עד שאין לך ביד

הצעה קונקרטית אחרת אולי שווה לקבל את ההצעה, כל עוד היא לא כרוכה באיזושהי התחייבות מצדך לעבוד עבור מעסיק כזה במשך X זמן.
אתם בסך הכל שניים, יכולים לגור במקום קטן וזול, ובינתיים להמשיך לחפש עבודה. כל הכנסה במצב שלכם לדעתי עדיפה מאין הכנסה בכלל. אתה עוד צעיר וכל החיים לפניך ועוד תספיק להתקדם.
סביר להניח שבקרוב תמצא עבודה טובה יותר, אבל עד אז תהיה לך לפחות איזושהי פרנסה מובטחת. כמו שאומרים, אלוהים דואג למי שדואג לעצמו.

ilanvag

New member
מה שקאלה אומרת

אבל אני, במקומך, דואג להבהיר היטב את נושא המיסוי ותנאי התשלום מראש:
1. אתם קובעים תשלום דולרי קבוע עבור שעה, ולא תשלום שקלי (שישתנה כל הזמן, בעקבות שינויי שער הדולר).
2. התשלום נעשה מדי שבועיים, כמו שמקובל בארה"ב. אתה שולח חשבונית, והיא משולמת בתוך 7 ימים מכסימום -- בהעברה דולרית ישירה לחשבון הבנק שלך בארה"ב (כל עלויות ההעברה הן על חשבון המעסיק) -- בלי שום עיכובים מצד החברה. שים לב שמדובר על 7 ימים, ולא 7 ימי עסקים! (לא מעניינים אותך סופי שבוע ו/או חגים/שבתונים בישראל -- שישלמו בזמן!)
3. אם הם לא משלמים בזמן, אתה מפסיק לאלתר את העבודה עד שהתשלום מגיע (ככה שההפסד הפוטנציאלי המכסימלי שלך הוא של 3 שבועות; ולא של 5-6 שבועות, במקרה של תשלום חודשי).
4. הם משלמים לך את מלוא החשבונית, בלי שום ניכוי מס במקור. לא מעניין אותך וזה לא עסקך -- אם הם צריכים לקבל אישורים ממס הכנסה, זה עליהם. אם צריך לנכות משהו במקור -- זה עליהם. אתה מקבל את מלוא התשלום, ברוטו.
5. עבור כל שבוע איחור בתשלום, ישולם קנס בגובה 10%, וזה יצטבר בריבית דריבית (או כל אחוז אחר שנראה לך מספיק גבוה, בשביל לגרום להם לשלם בזמן).

אם הם צריכים אותך ויסכימו לתנאים הללו, אז סבבה.

אבל אם הם לא מסכימים לתנאים הללו, ומתחילים להתמקח איתך על תשלום חודשי; ואז החשבונית שלך משולמת רק 30-60 יום לאחר שהגשת אותה (כלומר אתה מתחיל לראות כסף רק לאחר חודשיים או שלושה); והם גם מתחילים לעשות צרות בנושאי מס הכנסה --

אז אני הייתי מוותר על התענוג, ומתמקד בחיפוש עבודה. קח בחשבון שברגע שתעבוד עבורם במשרה מלאה, יהיה לך פחות זמן לחפש עבודה, וגם תהיה פחות "לחוץ" למצוא עבודה -- מה שיכול להוביל לתקיעות לתקופה ארוכה יותר עם הסטרט-אפ הזה.

KallaGLP

New member
העניין עם תשלום כל שבועיים עלול להיות בעייתי

כי בישראל זה מאוד לא מקובל.

meir12121

New member
זה לא משכורת. זה שירות כנגד חשבוניות

זה מקובל, תדירות התשלומים לפי תדירות החשבוניות

KallaGLP

New member
הניסיון שלי הוא אחר. בכל מקרה, בטח לא מזיק לנסות לבקש.

Fellowship

New member
ולמרות זאת

כאשר אני (כשכיר) העסקתי פרילנסרים, היו מוציאים לי חשבוניות חודשיות ולא לפי היקף העבודה.
כאשר במשפחה עבדו כפרילנסר עבור חברת סטארטאפ (ישראלית), הם ביקשו מאיתנו את החשבוניות אחד לחודש.
&nbsp
זה לפחות מנסיוני האישי.

DV Selectee

New member
תודה, כבר לא רלוונטי...

אמרו לי שהשתלום הוא בשקלים ואפשר לעשות המרה לדולרים, ההמרה היא על חשבון השכר שלי (אם כי ציינו שהם עושים את זה הרבה אז השער יהיה נמוך משמעותית).

רק להבהיר, ההצעה הייתה דרך חברה ישראלית של בחור ישראלי שגר בארה"ב (ובגלל זה בהתחלה חשבתי שהחברה היא אמריקאית) שמקשרת פרילנסרים לסטארטאפים. החברה הזו (שמקשרת) אמורה לשלם לי את השכר, אני מוציא חשבונית עבור החברה המקשרת והם דואגים לשלם ולהעביר את החשבונית לחברת הסטארטאפ.

אז עכשיו הייתה שיחת טלפון אמרתי לבחור שאני לא מבין את כל התמונה ושאני לא יכול להסכים בצורה מיידית מבלי שאני מבין את כל התמונה, הוא לחץ עליי לתת תשובה, אמרתי שזה יהיה לא מקצועי מבחינתי להתחיל לעבוד מבלי שאני מבין את כל התמונה, אז הוא פשוט אמר לי לי אוקיי תודה. אמרתי שאם יהיו עוד הזדמנויות בחברות אחרות אשמח לשמוע והבחור (שהוא הבעלים של החברה המקשרת) אמר לי "אני לא חושב שיצא לנו לעבוד ביחד, שיהיה בהצלחה במעבר", וככה הסתיימה השיחה.

מה אני אגיד, התהליך לא היה משהו מהרגע הראשון, ועוד חשבתי "להתפשר" עליהם (או שזה לא להתפשר כי אני רק שבוע פה ועדיין אין לי הצעת עבודה), אבל הסיום אפילו אותי הפתיע. אני שמח שלא התפשרתי, חוסר מקצועיות משווע.

ד"א, הבחור מקשר פרילנסרים מארה"ב לעסקים, והוא הקפיד להגיד שהוא לא מבין כלום באיך הדברים אמורים להתנהל מהצד שלי מול הרשויות בארה"ב, ולא הראה בשום צורה ידע במערכות המיסוי וכו' ולא הציע שום עזרה באיך בכלל מתנהלים מולו. מה גם כשהצגתי לו את זה כאילו השכר שווה ערך ל80K של שכיר (כפי שהצגתם כאן9, הוא טען שזה לא נכון ושההפך הוא הנכון, שעל שכיר יש יותר הוצאות ואילו עצמאי מתקזז על החזרים וכו'.

למעלה