לאיזה תורות קשורה הטרילוגיה?

סֵג

New member
לאיזה תורות קשורה הטרילוגיה?

אני מצליח לחשוב על כמה.. בטח יש עוד.. הסכין והעולמות -- מכניקת הקוונטים.. ברמה הכי פיצפונת של התפיסה מתגלה שהעולם מתחלק לרבדים. דמונים -- פסיכואנאליזה? אולי אפשר לבנות בנאדם כשחלק ממנו מחוץ לו, לפריד אותו לחלקים, וגם אז החלקים האלו נשארים מסתוריים. אלוהים והמלאכים -- נצרות פרוטסטנטית? משהו שנוגד לקשיחות הקתולית. אבק -- בודהיזם? פילוסופיה מזרחית? ראיית אורות? יש משהו באויר שקשה לתפוס, שמכיל יותר משהאטומים מכילים. אני מרגיש שהספר מקשר ומחבר המון רעיונות מודרניים מאלף תחומים.. זה אחד מהדברים שאהבתי מאוד בטרילוגיה... והוא גם עושה את זה בצורה ביקורתית כל כך חלקלקה, כאילו, זה פשוט טמון בתוך הסיפור.

Fairywitch

New member
שאלה מעניינת-

אהבתי את הרעיונות שלך
אנסה לחשוב גם על כמה

אבק זה לא החומר האפל?

לא יודעת לאיזה תורה זה קשור, אבל זה משהו פיזיקלי אם אני לא טועה (החומר האפל) ד"א.. חשבתם פעם למה לטרילוגיה קוראים his dark matirrial (אייתתי מאטריאל לפי שמיעה לא היה לי כח לבדוק..) אל מי מתייחס His?

סֵג

New member
../images/Emo12.gif שאלה טובה...

בטח למישהו כאן יש השערות.. לגבי החומר האפל... אני מזה לא מבין בפיזיקה ואסטרולוגיה. אבל אני לא יודע איך חומר אפל קשור לספר. אולי זה כן, אבל אני מבין בזה נורא מעט.... ?! אני חושב שעם הרעיון של האבק פולמן מנסה לפתור כל מיני בעיות פילוסופיות ופיזיקליות. אני מרגיש שזה מה שהוא עושה לאורך כל הספרים.. הוא יוצר מחדש את העולם, ובונה מדע חדש שבו כל מיני תיאוריות סותרות מהעולם שלנו משתלבות בסבבה. האבק מהבחינה הזו הוא אולי ניסיון להבהיר איך זה שיש נטיה ליצירת תודעה בעולם שלנו.. כאילו החומר מנסה לדעת את עצמו. וניסיון לומר איך זה שהכוח של האהבה, שמחבר ויוצר.. והוא ממשי בחיים של הרבה מאוד בניאדם.. הוא לא ממש מוחשי בעולם הפיזיקה. אבל אולי כן? יש רעיונות חדשים עכשיו במדע שפתאום ממזגים כל מיני דברים מוזרים. האבק הוא גם דרך לדבר על איך שכוח האהבה הוא לא בעל מרכז, שאין לו מקור יחיד, כמו אלוהים בכל מיני זרמים, אלא שהוא זורם בכל הבריאה, ומחבר אותה. זה מתבסס על כל מיני רעיונות מהמזרח הרחוק. יו, אולי קצת הגזמתי כאן.. פשוט שקראתי את הספר מאוד התרשמתי מהידע של פולמן, ומכל הגישה שלו..

לא הגזמת בכלל.

זה יפה מה שאתה אומר. גם אני חשבתי על כל מיני תורות פיסיקליות, כשקראתי את הספר, אבל יותר הייתי עסוקה בלמצוא מוטיבים מספרים אחרים שאני מכירה, כמו נרניה.

האבק

New member
בקשר לשאלתך

התשובה נמצאת בתחילת הספר הראשון. אין לי את הספר בעברית לידי, אבל אם תפתחי באחד העמודים הראשונים (לפני הפרק הראשון) יש איזשהו ציטוט מגן העדן האבוד של מילטון, שמשם לקוח השם. הנה הציטוט באנגלית: "Into this wild abyss, The womb of nature and perhaps her grave, Of neither sea, nor shore, nor air, nor fire, But all these in their pregnant causes mixed Confusedly, and which thus must ever fight, Unless the almighty maker them ordain His dark materials to create more worlds, Into this wild abyss the wary fiend Stood on the brink of hell and looked a while, Pondering his voyage…"

סֵג

New member
מעניין, אז הקטע הזה מדבר על

השטן כשהוא מתחיל במסע שלו לגן עדן?? כוסאמוק, חייב.. חייב לקרוא את הספר הזה. כן, גם לי נראה שhis מתיחס לאלוהים. his dark materials זה, ממה שהבנתי, התוהו ובוהו... אותה מחית אפלה שהייתה בבראשית לפני שיצרו ממנה מציאות...

האבק

New member
וואו, אהבתי את הנושא ../images/Emo13.gif

דבר ראשון, ברוכים הבאים! בקשר לתורות - קשה לי לענות לך על זה מכיוון שאני לא בקיע בקטע הזה. אבל לדעתי פולמן לא בהכרח ביסס את כל הספרים שלו על תורות מדעיות. האבק בהחלט מבוסס על החומר האפל (גם אומרים את זה בספרים) של עולמנו (זה חומר מסתורי שמרכיב כ-70% מהאטמוספירה שלא יודעים מה הוא עושה). הוא לקח את העובדות מעולמנו והתאים אותם לסיפור שלו. שאר הדברים - אני חושב שיש הרבה מוטיבים מספרים אחרים, ואני מאמין שהוא ניסה לכתוב מאין ספר המשך ל"גן העדן האבוד" שמדבר על המלחמה הראשונה (כביכול) בין הסמכות לאבק (או השטן) אבל בצורה שונה. ממש חבל שלא היית בהרצאה היום (או שהיית?) של נתנאלה בכנס עולמות. ההרצאה דיברה הרבה מאד על האבק והמלחמה שלו בסמכות. אני מאמין שבחודש הקרוב אני אעלה את ההרצאה לאינטרנט, אבל זה לא יהיה אותו דבר
אודי

סֵג

New member
חבוב הייתי בא, אבל אני תקוע בבית

בגלל מחלה..
דבר שני, תודה על קבלת הפנים
.. אממ.. מוזר העיניין עם האבק. מה עוד כן ידוע על החומר האפל? הבנתי שאלו חלקיקים שיש להם מסה, אבל אין להם כל מיני תכונות פיזיקליות אחרות? משהו כזה
זה כבר ברור לי שאני צריך לקרוא את מילטון. העסק הוא שזה יכנס בסוף רשימת הקריאה שלי, והיא ארוכה מאוד...

האבק

New member
בקשר לחומר האפל

אני חושב שבלינק הזה תמצא את כל המידע שאתה צריך שיש בעברית
בקשר למילטון, אני בעצמי לא קראתי. זה ספר ענק (או יותר נכון 12) בשפה קשה מאד ובאנגלית. קראתי תקצירים וזה באמת נראה מעניין. זה יהיה פרוייקט לקרוא את זה. אולי יום אחד אקח יוזמה ובאמת אעשה זאת. תהנה

למעלה