לאיזו תקופה החיסונים ?

hershiz

New member
לאיזו תקופה החיסונים ?

שלב השאלה הזהה (כמעט
) : 1. קדחת צהובה - אם כבר קיבלתי בעבר במסגרת טיול אחר, לכמה שנים זה תקף ? 2. טיפוס הבטן - אם כבר קיבלתי בעבר במסגרת טיול אחר, לכמה שנים זה תקף ? 3. צהבת A - אם כבר קיבלתי בעבר במסגרת טיול אחר, לכמה שנים זה תקף ? 4. צהבת B - אם כבר קיבלתי בעבר במסגרת טיול אחר, לכמה שנים זה תקף ? 5. דיפטריה - טטנוס - אם כבר קיבלתי בעבר במסגרת טיול אחר, לכמה שנים זה תקף ? 6. MMR - חצבת - אם קיבלתי פעמיים בילדות, אני פטור מחיסון זה ? 7. איזה חיסונים מהחיסונםי שהזכרתי, דורשים השלמה (זריקה נוספת) כאשר חוזרים לארץ/לאחר תקופה מסויימת ?
!

תוקף החיסונים

שלום לך שוב ! חיסון נגד קדחת צהובה בתוקף ל-10 שנים. טיפוס הבטן ~ ל-3 שנים החיסונים נגד צהבת A ו-B במידה ועשית אותם עד הסוף כולל כל מנות ההשלמה , תקפים לשנים רבות מאוד, יתכן שלכל החיים. טטנוס - צריך לעשות זריקת דחף כל 8 - 10 שנים MMR - במידה וקיבלת 2 זריקות בילדות, אתה אמור להיות מחוסן. אם לא השלמת את החיסונים נגד צהבת A ו-B לפני הנסיעה (מה שלרוב קורה), מומלץ להשלים אותם אחרי החזרה, אך במקרה של הריון אין שום בעיה לדחות את ההשלמות עד לאחר לידה. מקווה שעניתי על כל השאלות. בהצלחה ! ד"ר יבגני קצמן, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זיהומיות השירות הרפואי לנוסע (שר"ל) , המרכז הרפואי ת"א, בי"ח איכילוב טל': 03-6973498 (שלוחה 2)

hershiz

New member
../images/Emo51.gif ד"ר ! שאלה :

1. צהבת A ו B "עד הסוף" הכוונה חיסון לפני הטיסה, וזריקה נוספת כאשר חוזרים ? (אני חושב שעשינו זאת כשטסנו וחזרנו מתאילנד לפני מספר שנים). 2. טיפוס הבטן - אין צורך בהשלמה, זו רק זריקה אחת לפני הטיסה וזהו ? 3. MMR אין לי את פנקס החיסונים של הילדות, כיצד אוכל לדעת האם אני מחוסן ? (האם הנתונים כתובים במשרד הבריאות ? האם וכיצד ניתן לבצע אולי בדיקת נוגדנים ?)

hershiz

New member
../images/Emo41.gif עוד 2 דברים קטנים בבקשה :

1. החיסונים הדורשים השלמות : מהו פרק הזמן המינימלי לאחר מתן המנה הראשונה, שבו ניתן לבצע את ההשלמה ? 2. אנו טסים בעוד 8 חודשים, האם יש מניעה לבצע עכשיו את כל החיסונים הדרושים + השלמות, כל שבמועד הטיסה כל החיסונים יהיו מאחורינו (ואולי גם תקופת ההמתנה הדרושה לפני ניסיון כניסה להריון) ? תודה !

תשובות להרבה שאלות:

שלום לך שוב ! אנסה לענות מיד על כל השאלות אשר נותרו פתוחות עדיין... טיפוס הבטן - חיסון ניתן באופן חד-פעמי, יעיל ל-3 שנים בערך. אחרי זה עושים עוד זריקה ושוב... צהבת A אמורים לעשות פעמיים בהפרשים של 6 חודשים ומעלה. כל מי שעשה זאת נחשב מחוסן. צהבת B צריך לעשות 3 פעמים: בזמן 0, כעבור ~ חודש ובהמשך - אחרי 6 חודשים ומעלה. כל מי שעשה זאת נחשב מחוסן. חיסון MMR בשנתון שלך עשו בארץ פעמיים. כפי שציינתי, ע"מ לדעת בוודאות שאתתה מחוסן, כדאי לגשת לרופא משפחה בקופ"ח לבקש הפניה לבדיקת נוגדנים נגד חצבת, צהבת (הפטיטיס) A ו-B . אמורים להיות נוגנים לשלושת הנגיפים מסוג IgG. אם הם ישנם - אין צורך יותר להתסחן. שמות לועזיים שביקשת: קדחת צהובה = Yellow Fever צהבת A - החיסון נקרא בדר"כ Havrix או Hepatyrix , המחלה = Hepatitis A צהבת B - החיסון נקרא בדר"כ Engerix , המחלה = Hepatitis B טיפוס הבטן - המחל הנקאית Typhoid fever , החיסון - Typhim VI (זה שם התכשיר אשר בשימוש בארץ). טטנוס = Tetanus או dT (יחד עם דיפתריה). נראה לי שאם התוכניות שלכם - לעוד 8 חודשים , אז אין בכלל כל בעיה בלהתארגן עם כל החיסונים והבדיקות עד אז, כך שגם החששות והפחדים הקשורים להריון המתוכנן הם בכלל לא רלוונטיים. בהצלחה ! דר' יבגני קצמן, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זהומיות והשירות הרפואי לנוסעי (שר"ל) מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב 03-6973498 (שלוחה 2)

למעלה