שלכל המגמות כותבים ציון סף של 100 בערך.. או בר אילן שכותבים 110 כציון סף כשזה ברור שזה לא המצב- אז אותו הדבר יכול להיות גם לפסיכוביולוגיה תואר שני ולא רק לקלינית
אבל אני חושב שבמקרה של פסיכוביולוגיה (ואולי גם קוגניטיבית בחלק מהמקומות) יש סיכוי טוב שיקבלו אותך גם עם ציון 100 כי יש פחות תחרות.
אני מניח שהם יותר ירצו לראות ניסיון מחקרי כמו סמינריונית בציון גבוה או לשמוע על העניין שלך במחקר.
המתאם אם אני לא טועה הוא נטו כלי לסינון מועמדים לשלב הראיונות בקלינית כדי שהפרופסורים למינהם לא יצטרכו לראיין כמות אדירה של אנשים..
למה שתוכנית למדעי המוח או נוירוביולוגיה או מדעי הקוגניציה לא יבקשו מתאם, ולמעשה יהיו פחות תנאי קבלה, ובתוכנית לפסיכוביולוגיה או פסיכולוגיה קוגניטיבית שאלו תוכניות פחות או יותר מקבילות לאלה במדעי המוח והקוגניציה, כן יבקשו מתאם?
זה מבחן מהירות יותר ממבחן כושר. תארים מדעיים מקבלים סטודנטים מוכשרים ומבריקים עשרות שנים בלי שעשו מתא"ם.
יש פחות תנאי קבלה מכיוון שיש פחות מועמדים והמועמדים שבאים הם בדר"כ מתארים מדעיים כמו ביולוגיה, פיסיקה, מדמ"ח וממוצע תואר הוא מדד מספיק טוב כדי לברור מועמדים.