לאילנה ודניאל

לאילנה ודניאל

קודם כל חשוב לי שתבינו אני לא בא בקטע של ביקורת אלא באמת מתוך רצון להבין יש בתפוז פורום של נפגעי/ות תקיפה מינית בניהולם של מורני וג´וני בוי ויש בו קהילה ותיקה ומגובשת למרבה הצער שני פורומים באותו נושא לא יוכלו להתקיים באותו הפורטל, במקרה הזה תפוז. לכן כאשר פתחתם פה פורום של מקום יצרתם בעצם תחרות קשה ומכאיבה. אני שואל למה בעצם יצרתם את התחרות הזאת? שכ"כ תאכיב ותפגע לכולנו? אני ששיך לפורום של מורני וג´וני בוי חושש ובצדק לדעתי שהפורום שלי יפגע אז שוב אני שואל בשביל מה התחרות הזאת? בתודה מראש האומלל נ.ב אילנה המון המון מזל טוב (זה לא בציניות) את יודעת על מה מקווה שהתקופה הקשה של הכאב תעבור מהר

לי יש משהו להגיד בנושא....

אהמ מקווה שזה לא יצא מבולבל כי לי מבולבל כרגע מאיך שאני רואה את זה הפורום פה לא נבנה במטרה לתחרות והוא גם לא מופיע ברשימת פורומים וכרגע לפורום אפשר להגיע רק דרך האתר כלומר מי שנכנס לאתר וקורא ורוצה להגיד לספר לשתף להוציא את מה שיש לו בלב או לדבר על מה שהאתר עשה לו כי האתר מקום הוא לא אתר קל לקריאה אז יש לו את הגישה לפורום הזה כדי שיהיה זמין ופתוח לכולם... מעולם לא הייתה תחרות בין הפורומים וחוץ מזה אפשר הרי לכתוב בכמה פורומים אהמ קח דוגמא בפורטל של תפוז יש פורום דיאטות ופורום השמנה והרזייה אהמ מלבד השם הכל אותו דבר ועדיין שניהם מתקיימים במקביל ואין דבר פסול ורע בזה... ואם אני טועה ואמרתי הרבה שטויות במרוכז תקנו אותי אהמ שלכם ילדונת

שלום לך האומלל שפוחד

כל קבוצה וכל פורום, יש להם את הדבק או הכוחות שלהם שמחזיקים אותם יחד והופעה של פורום אחר לא אמורה להשפיע. אנשים גם כותבים בכמה פורומים אם הם מעוניינים בכך ואין בזה פסול. פורום זה אכן לא מופיע ברשימת הפורומים של תפוז כי הוא בראש וראשונה פורום שבא לשרת את האתר מקום. הוא פורום פנימי של מקום. מגיעים אליו אנשים שקוראים את אתר מקום כדי לדון בדברים שהם קוראים שם. אנשים שייכים לפורום של מורני וג´וני הם קבוצת תמיכה, יש להם את הסיבות שלהם להיות בפורום ההוא ואני מקווה שהם ימשיכו להיות שם, אלא אם ירצו להעלות כאן נושא זה או אחר שקראו עליו באתר מקום ורוצים לדבר עליו. ממש כמו שאנשים שכותבים בפורום של נפגעי תקיפה מינית לאורט, שלא חייבים לבוא לכאן לכתוב. יש להם את הפורום שלהם. לפורום הזה תפקיד מוגדר - לשמש במה לדיון בחומר המתפרסם במקום. תודה על האיחולים, אני מקווה שגם לך יהיה יום טוב.

היי לך,

אני חושב שאני מסתכל על הדברים מעט שונה. והייתי רוצה לחלוק איתך, ועם מי שקורא את נקודת המבט שלי. המטרה שלי, אישית, היא שאנשים שצריכים מקום לדבר בו, מקום שיקשיבו להם, שיקבל אותם כמו שהם, שיבינו מה הם חווים, או לפחות ישתדלו להבין - ימצאו בקלות את מבוקשם. זו בשבילי המטרה שלשמה הוקם אתר מקום. והפורום הספציפי הזה, הוא חלק מאתר מקום. נכון, הוא מתארח בפורטל תפוז, אבל לא מופיע באופן גלוי ברשימת הפורומים, כי הוא בראש ובראשונה שירות נוסף עבור הקוראים והקהילה של אתר מקום. אבל לא משנה לי מי יכתוב איפה, למה, כמה, זה בכלל לא העניין. המטרה החשובה מעל לכל, היא שיהיה מקום להתבטא בו. ואני לפחות, אעשה הכל כדי לחסוך מהאנשים את המבוכה והבלגאן שאני הייתי בו, כשהייתי ילד, וחיפשתי עם מי אפשר לדבר, ומי יסכים לשמוע את מה שיש לי לומר. ככה אני רואה את הפרויקט מקום, ואת הפורום הזה. בית לכל מי שירצה לדבר. ולשבור את השתיקה.

דניאל אילנה וילדונת

קראתי את מה שכתבתם ועכשיו אני יותר רגוע ואפילו שמח רגוע- כי המפורום פה בתפוז הפך בשבילי לבית והאנשים בו למשפחה ותחרות בין פורומים הפחידה אותי מאוד שמח- כי אני מסכים עם מה שדניאל כתב ואני שמח שיש אנשים שרוצים לתת לנפגעים ונפגעות במה לדבר בה. אז לא נותר לי אלא לאחל לכם המון בהצלחה ולברך אותכם בברכת ברוכים הבאים למערכת הפורמים של תפוז אפילו אם אתם לא מויעים באופן גלוי בנוסף יש לי שתי בקשות הראשונה אם תכלו להמשיך לפרסם בפורום של מורני וג´וני את הקישורים המועלים שפירסמתם בעבר? השניה והיא יותר חשובה מבחינתי האם אתם יכולים לחפש חומר על מחלות פסיכולוגיות (כלומר מחלות שהאדם מרגיש חולה אבל אין לכך הוכחה רפואית) ולפרסם באתר?

כשאתה אומר...

מחלות פסיכולוגיות, למה אתה מתכוון? האם הכוונה שלך למחלות פסיכוסומטיות? כי גם הן, לא בדיוק מחלות שונות, אלא מחלות רגילות, אבל שמופיעות כתוצאה מלחצים נפשיים. אם תוכל להגדיר, אני אשמח לבדוק עבורך. דניאל

דניאל

אני לא יודע איך להסביר את זה חוץ מלתת את הדוגמא האישית שלי אני כבר חודש וחצי חולה בשפעת כאבי גרון אוזניים חום הקאות נזלת ומה לא עשו לי המוני בדיקות מכל הסוגים אבל אין לי שום חיידק בגוף שגורם לזה למרות זאת הגרון שלי אדום ונפוח והחום שלי גבוה אני יכול לתת עוד דוגמא של חברה טובה שסובלת מדלקת קשה בדרכי השתן אבל אחרי המון בדיקות אמרו לה שהיא בריאה אני מקווה שזה עוזר וממקד רני מניח שאלה המחלות הפסיכומטיות שהזכרת אני לא בטוח בתודה מראש האומלל נ.ב אם תוכל כאשר יהיו לך קישורים לפרסם את זה גם בפורום שלי זה יעזור מאוד

פסיכוסומאטיזציה

אני אנסה להתחיל מהסוף - מהמשפט הידוע של נפש בריאה בגוף בריא. אני חושב, שכבר מזמן אנשים לא מתבססים בידע שלהם, אך ורק על הפן הרפואי, המוכר והקונבנציונאלי כתשובה שלמה להרגשה הפיזית שלהם. אפשר לראות את זה יפה בפריחה של כל הפן האלטרנטיבי. וידוע ממחקרים שיש קשר בין הגוף לבין הנפש [אל תשאל אותי מה זו הנפש, כי אני בטוח אסתבך בלהסביר]. אז הנה לך מקום אחד לחפש את התשובה ו/או המזור למה שאתה חווה כרגע. ומצד שני, נקודת מבט נוספת לענייני רפואה, שלא נמצא להם תימוכין רפואי - אתה בטוח יודע להגיד, שאתה סובל מהתופעות שתארת, כמו גם החברה הטובה שלך... מה אני מנסה לומר? שלפעמים, למחלות פסיכוסומטיות, יש איזה תווית גנאי כזו, שאם זה פסיכוסומטי, אז זו המצאה של הראש, וזו לא מחלה אמיתית. וכאן אני דווקא רוצה להוסיף משהו, שאמנם אותי הוא עדיין משגע, אבל הוא בהחלט ידוע - מחלה פסיכוסומטית, לא אומר שאין מחלה, יש מחלה [אצלך ההוכחות הפיזיות] רק שהמקור שלה הוא נפשי. ועדיין, עם כל מה שאמרתי, בכלל לא בטוח שלא מצאו פשוט את הסיבה הרפואית למה שיש לך. הרי רופא אני לא.

צוות מקום ידוע לכם אולי...

איפו אפשר למצוא חומר שמעניין אותי אישית , בנושא פיצול אישיות-כלומר שנניח אדם מתנהג ברגעים מסוימים בדרך אחת, וברגעים אחרים כאילו ממש מחליף זהות אחרת, עד כדי אפילו החלפת זהות מינית, ברגעים מסוימים הוא מציג עצמו כגבר וברעים אחרים הוא מציג עצמו כאישה? זו אני מניחה שתופעה שנחקרה בפסיכולוגיה, מעניין אותי מאין היא נובעת, האם זו בעיה כימית במוח, או האם זו בעיה כתוצאה מטראומה ?האם יש טיפול לתופעה?ומה אני עושה אם אני חווה התנהגות כזו באחד האנשים שחיים בסביבה מה אני מתערה. בתודה מראש רחל-נשמה

היי רחל,

אני חושב שהספר הכי ידוע בנושא, הוא "סיביל". פיצול אישיות זה השם העממי של תופעה מוכרת, ולפעמים גם יהיו אנשים שיקראו לה בטעות - סכיזופרניה, אבל מדובר בעצם בשתי הפרעות שונות לחלוטין. למעשה, ישנו טווח שלם של הפרעות דיסוציאטיביות, שאת חלקן חווה כל אדם בחיי היום יום שלו. בקצה השני של הסקלה הזו ישנה התופעה שאת כנראה מדברת עליה. השם המקצועי שלה הוא DID או Dissociative Identity Disorder, או בשם הקודם שלה - MPD, שהוא קיצור ל- Multiple Personality Disorder. בכדי שנוכל לדבר על כל השאלות שאת שואלת, אני מזמין אותך לקרוא כאן, ולהבין מעט את התופעה הזו, מאיפה היא באה, מדוע היא נוצרת ועוד...

תודה רבה דניאל. ../images/Emo39.gif

אני אקרא את החומר, ובכלל אני רוצה בהזדמנות זו, להודות לכם על ההשקעה המרובה באתר מקום, קראתי שם פעם מאמר האמת דרך הפניה מהפורום על פוסט טרואמה, ואח"כ לא מצאתי אותו....אולי סתם טעות שלי..אני אחפש את המקום של הקישור מהפורום.... אתם עושים עבודה נפלאה , אני גאה בכם, הלוואי והיו מקימים אתר עם מידע והשקעה רבה כזאת, לאנשים שעברו טראומה מהסוג של תאונות דרכים, כל הטאורמה הנפשית שעוברים זוכה לצערי לביטול, הכחשה וזלזול...יום יבוא ויקומו אנשים מדהימים כמוכם, ויחשבו גם על נפגעי טרואמה מהסוג הזה. רחל-נשמה

למעלה