לאישון ולשאר החברים:מה דעתכם על

שילה1

New member
לאישון ולשאר החברים:מה דעתכם על

מעמדה של האישה בבתי הדין הרבניים? מדברת מהיבט ,בעידן המודרני". אישון-מאוד מצפה לדעתך המלומדת!

אלמרה

New member
מנסיוני הרב פעמי שם...

באה לי בחילה למחשבה של המצאות שם. ועוד כאישה ממש הייתי עושה הכל רק לא להגיע לשם. כדקה לפני שהדיין פסק לנו שמקבל את ההסכם שהבאנו מבית המשפט לעניני משפחה הוא פנה אלי בשאלה שהפתיעה אותי מאוד ואת גרושתי כמעט הפיל לרצפה: - "האם היא בגדה בך"? מה יכולתי לענות לו? - "לא", ולאחר היסוס: "כלומר אין לי מידע על בגידה שלה"... הוא לא וויתר ופנה אליה בשאלה האם בגדה בי. - "לא, אני הייתי אישה נאמנה לבעלי". מה הקטע כאילו? בא זוג שרוצה להתגרש, בלי מריבות וללא חילוקי דעות, עם הסכם חתום ומוכן וגמור רק צריך את החותמת של הרבנות והם? מחפשים מתחת לשטיח... שומר נפשו ירחק! שומרת נפשה תברח! בהצלחה לכל מי שנמצאת בתהליך!

אש אש

New member
הייתי שם לפני שנה.../images/Emo88.gif

אחרי כל הסיפורים "המפחידים" כל ההשמצות והשמועות הופתעתי שזה היה מהיר,היו נחמדים ובלי טקסים מוזרים. רגעים עצובים,ללא ספק עד עכשיו זה צורם לי מהדהד באוזניי...."הרי את מותרת...."

צלליתה

New member
גם אני הופתעתי לטובה

ציפיתי לרע ביותר אבל הכל היה מהיר (למדי) ועניני ופתאום הייתי גרושה. אבא שלי שליווה אותי (אוי, איך פתאום הפכתי לילדה קטנה שצריכה את אבא....) אמר שנראה כאילו אין להם ענין בחילוניים. וטוב שכך.

שילה1

New member
ורק אני והאין ../images/Emo57.gifשלי!

איך נפל גיבורים..איך? ומטבע הדברים לא יכולה להוסיף.

אלמרה

New member
גם אני מחבק ויודע למה.

אש אש

New member
גם אני מחבקת אותך,לא יודעת למה../images/Emo3.gif

מה איכפת לי העיקר החיבוקים

אלמרה

New member
אכן כמו שצריך, אהבת חינם בין חברים

מי שזקוק לחיבוק בהקשר בו מדובר, יודעת...

שילה1

New member
תודה לשניכם.גדול ערכו של חיבוק...

ובעיקר כשמגיע בזמן! שוב תודה!

אלמרה

New member
החיבוק שלי - הוא כלום...

מה שמשמעותי זה החיבוק של אש אש... בינתיים אני מקבל אותם רק באוויר ב"כאילו"...

אלמרה

New member
אם כי היא הבטיחה לי פעם חיבוק גדול

אז בינתיים על חשבון החיבוק הגדול שלה אני מחלק חיבוקונים... העונג כולו שלי!!! |חחח אלמרה מצחיק את עצמו|

אש אש

New member
אתה מצחיק גם אותי../images/Emo6.gif

אלמרה יש יותר מחיבוק עם צחוק? גם שילה יודעת ש....... לא

מעמדה של האשה בבית הדין הרבני?

לו הייתי גבר הייתי תוהה גם לגבי מעמדו של הגבר המודרני בבית הדין הרבניים.לצערי-כיהודיה "כשרה" היה עלי להינשא ולהתגרש במוסד הפרימיטיבי הזה,אך כאדם נאור,עדיין מוחה שדיינים שמעולם לא ישבו אפילו שעה אחת בפקולטה למפשטים יעשו בי או באחרים שפטים.וככה הם פועלים!!!למי שיש ראש על הכתפיים,יציבות נפשית ובעיקר תמיכה כספית עוד ישנה אפשרות לערער ולנסות להילחם במימסד,לאחרים,חבל"ז. מספיק שהעו"ד של הגבר ימשיך לזרוק באויר את המילה "בוגדת" למרות שבני הזוג התגרשו כדת וכדין,זה מזו בהסכמה, ובית הדין זיכה את הגרושה בכתובתה,(באם היו מוצאים אותה מורדת לא היתה זכאית לכלום),הם ימשיכו להיות מוסטים ע"י המילים המפגרות הללו,עורכי הדין ימשיכו להשתמש במילים האלו בבית הדין הרבני והחלשים יפלו בין הכיסאות. תאמינו לי-אנחנו לא רחוקים מאיראן ושכנותיה.רק מי שנמצא בסיפור יכול להבין. מקווה מאד שמספיק אנשים יתעוררו ויבטלו את סמכויות בתי הדין הרבנים לפני שיהיה מאוחר מדי.

s h o o s h a

New member
סמכויות בתי הדין

מסכימה עם רוב דבריך למעט ענין ביטול הסמכויות. ולא, לא כי אני דוגלת בהן אלא מעצם העובדה שאפשר פשוט לא להשתמש בשירותיהם. אני מתנגדת בנחרצות לנישואים דתיים. חתימה על הסכם אצל עו"ד שווה בעיני אלפי מונים. אין 'פעולה' זו מעיבה בדבר על מערכת הזוגיות הנבנית (גם הילדים הם חוקיים לכל דבר) ומאידך, במידה ויש צורך לסיים את השותפות, נחסכות משני בני הזוג עוגמות נפש רבות שכן מדובר בסיום שיתוף אשר בהסכם שנחתם בראשיתו ישנם גם סעיפים המסדירים מראש את הדרך בה יסתיימו, אם וכאשר. אפילו לא נישואים אזרחיים! שכן גם בנישואים אזרחיים המבקשים לבוא לידי סיום יש צורך בהתערבות הממסד הדתי להתרת השותפות. הסכם/ חוזה נישואין אצל עורך דין נראה לי הכי טוב והכי יעיל.

מסכימה איתך לחלוטין...אחחחחח

איפה היה השכל לפני 20 שנה... "יופסקו הנישואים בבני אדם"!!!!

למעלה