חבר`ה ,אני מבין שיש פה גם חרדים אז יש לי שאלה. פגשתי השנה לפני כמה חודשים כמה חרדים ,הם שכנעו אותי לא לאכול ביום כיפור הם אומרים לי ,`בשביל הנשמה ` כאילו מה הקטע?
הם טענו שאני צריך להיות דתי לפחות ביום כיפור כי סבא שלי צם בחייאת אז מה? וגם אני צריך לחקור את היהדות יותר בגלל זה (אני מתנזר מהדת לא בגלל שאני לא מכבד אלא זה פשוט לא בשבילי ,) כאילו מבחינתי לצום ברמאדן מבחינה הזאת אותו דבר כי דתי אז בוא ננסה את כל הדתות אז הם אומרים ,בשביל הנשמה .
שלם לא מספיק לי לכתוב, קח טיפ טיפ טיפה, שחילוני לא מאמין נמצא במצוקה, ולא מוצא שום עזרה מאדם בעולם, למה הוא לוחש תפילה בשקט בלי שאף אחד ישמע? הרי הוא לא מאמין
אבא שלי פעם בא מאיזה רכיבה על אופנוע בשטח ותאונה קטנה הוא קצת רגשן סיפר שיצא לו איזה תפילה לאלוקים ,נראה לי זה מיסטיקה ,כאילו אינ`ך אף אחד אז אתה מנסה לפעמים עוזר לפעמים לא.
אז אני לא מסכן. מספיק שאני מתענין ועסוק אז מבחינתי אני חוגג. למה לא לעצים? כי דת תמיד הולך עם אלוהים ,יש סוגי אלים בתקופה הקדומה השתמשו באל הרוח וכדו` היום מה שהולך זה אלוהים וזה מה שאני ינסה
סליחה שאני מתערבת ,אבל לדעתי את לא מדברת לענין. את מנסה לשכנע אותו מנקודת המבט שלך שברור לך שיש אלוקים כדאי שתחשבי מנקודת המבט שלו שבשבילו זה מושג חדש.צריך להוכיח לו קודם שקיימת ישות שבראה את העולם ואת ההוכחות לכך ואחרי שיש הסכמה בנושא זה אפשר להסביר לו מה אלוקים דורש מהנבראים(קיום המצוות וכו`).