לאכול כל 3-4 שעות

גלגורן

New member
לאכול כל 3-4 שעות

כולם אומרים לי שגלצ'וק בן ה-4 וחצי חודשים צריך כבר לאכול כל 3 או 4 שעות. אני לא יכולה להעביר 3 שעות מבלי להכניס משהו לפה - אז איך הוא יוכל?

והם צודקים.

אל תקלקלי לתינוק שלך משהו שהוא טבעי. ותאמיני לי את תודי לי בעתיד. תינוק לא צריך לאכול כל 15 דקות, צריך לתת למזון שלו להתעכל. אך ורק אם את מניקה - והוא מבקש לאכול בלי זמנים קבועים, זה אחרת. כי בהנקה בכל הנקה תינוק לוקח כמות אחרת של חלב מהגוף שלך ומאחר ואין שנתות על הציצי שלנו זה לא דומה לבקבוק. אם הוא אוכל פורמולה - הוא חייב מרווח של בין שעתיים וחצי ועד 4 בדיוק כמו שאומרים לך בטיפת חלב.

לבנה123

New member
סליחה - אבל זה ממש לא נכון...

הוא צריך לאכול כמה שהוא צריך לאכול. תינוקת - כמו מבוגרים שונים זה מזה בצכרים שלהם, וזה שהחליטו שהם אמורים לאכול כל שעתיים וחצי או ארבע זו שטות. יהיו פעמים שהוא יהיה רעב כל שעה וחצי, ויהיו פעמים שהוא ירצה לאכול כל 5 שעות. העצה שלי - תתני לו בדיוק מתי שהוא רוצה. רק ככה לא תהרסי לו את מנגנון ויסות התאבון הטבעי שיש לו. ממש ממש ממש לא הייתי מונעת ממנו אוכל אם הוא רעב, וממש לא הייתי דוחפת לו אוכל לפי לוח זמנים. ואגב - בתור מי שנתנה לילדה שלה חלב שאוב בלבד במשך חצי שנה ועכשיו נותנת פורמולה - אני יכולה להגיד שזה ככה גם בפורמולה וגם בחלב שאוב. מה שכן - אם זה בהנקה - עצם הפעולה של היניקה מגבירה את ייצור החלב - ולכן חשוב לא למנוע ממנו את ההנקה אם הוא רעב גם מההיבט הזה.

למעלה