לאכול פלסטיק

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
לאכול פלסטיק

כאשר אנחנו מכבסים בגדים במכונת הכביסה נושרים מהן סיבי פלסטיק דקים, כמו פוליאסטר ופוליאמיד (ניילון). הסיבים הללו מתרכזים בזרמי השפכים, נשארים שם למרות הטיהור ואז מגיעים אל חופי הים, נאכלים על-ידי בעלי חיים וכך נכנסים לתוך שרשרת המזון. דגימות שנלקחו מחופים אכן מצאו ריכוז של פלסטיק מיקרוסקופי. חלקיקי פלסטיק אלו רעילים ומגיעים בעקיפין גם לתזונתו של האדם המודרני. קישור לידיעה

alonys

New member
אחרי שאני קוראת כתבות כאלה

אני תמיד נזכרת בקטע מ"היום השלישי" כשהמדען הממחזר אומר שאולי עדיף כן לזהם את הכוכב כי אז אולי החייזרים לא ירצו בו. אחרת די קשה להבין למה אנחנו עושים את כל זה לעצמנו. עופרת בליפסטיק, כל מתכת וכימיקל ועכשיו כנראה גם פלסטיק בדגים ומכיוון שדגים גם משמשים להכנת מזון בתעשיית הבשר - בעצם הרעל הולך וסובב בכל מעגל התזונה שמגיע אלינו. ומכיוון שצפו שיהיה יותר מדי פלסטיק בתזונה שלנו ומתישהו יהיה קשה להסתיר אותו בתוך דגים וכו' - מרגילים אותנו כבר מילדות לאהוב ממתקים סטייל האריבו ו"סוכריות יין" כדי שמתישהו לא יראה לנו מוזר לבלוע פלסטיק של ממש בשלל צבעים והמתקות. מי שסיכם את העניין בצורה הטובה ביותר הוא בעיניי ג'ורג' קרלין: http://www.youtube.com/watch?v=WJDG3G5d3Bk&feature=related

deathcaster

New member
פינוקי יופתע

אני מאמין באלוהים ושמו הוא ג'ורג' קרלין... הקטע שהוא נפטר... ניטשה צדק.

למעלה