לאכל בכח?

יממה

New member
לאכל בכח?

בשבועות האחרונים קיבלתי מדיאטנית דיאטה דלה מאד בפחממות במטרה להפחית את הרעב (אחת הסיבות המרכזיות: תנגודת אינסולין). שמתי לב, שלמרות שאני מקפידה מאד על הדיאטה (אם כי אוכלת גם מעדני דיאט של טרה 6.8 ג' פחממות וקצת יותר בצל, גזר ושאר ירקות המוגבלים הללו וקצת יותר ממנת הלחם שאושרה לי בשבת - כי פשוט הגוף שלי נדחף לקבל קצת פחממות...), יש ימים בהם אני אוכלת הרבה ונשארת רעבה כל הזמן, ויש ימים בהם אני פשוט לא רעבה ובקושי אוכלת משהו - למרות שהתפריט די זהה בשני המקרים (כך שאי אפשר לומר שבגלל שאכלתי קצת יותר פחממות נהייתי רעבה יותר). היום (שני), למשל, אינני בטוחה שעברתי את ה 1000 קלוריות, ונראה לי שאכלתי בקושי 800... היו עוד כמה ימים כאלו במהלך השבועות האחרונים. האם בימים כאלו עלי להכריח את עצמי לחשב כמויות ולאכל בכח? אני פוחדת שהמצב הזה יגרום נזק לגוף שלי שגם ככה כבר די הרוס מכל מיני דיאטות, יו-יו וכו'. זאת ועוד - מבחינה פסיכולוגית הדיאטה הזו היתה הכי קשה שעשיתי אי פעם. הגעתי להמון נקודות שבירה בגלל מחסור בפירות, לחם וכו', ואין לי מושג איך הצלחתי כל פעם לשמור על עצמי לא לגעת בהם... בכוונתי להודיע לדיאטנית באופן חד משמעי שאינני מתכוונת להמשיך בדיטאה במתכונת הזו, ושאם היא לא תאשר לי הוספה של קצת פחממות, אעשה זאת על דעת עצמי (אין לי ספק שבכל מקרה אצטרך לשמור על הגבלה של פחממות, רק שקשה לי לעשות זאת בכזו קיצוניות). האם הדרישה שלי מוגזמת? האם באמת אין דרך אחרת להוריד את רמות האינסולין בדם (באופן תזונתי) חוץ מהמנעות כמעט מוחלטת מפחממות? לציין, שבנוסף לכל אני עם עודף משקל שבין היתר נגרם לפחות מבעיה אחת הורמונלית (עד שיגיעו כל הבדיקות, עדיין אינני מקבלת טיפול תרופתי בעניין זה).

תשובה

את מתארת בעיה כפי הנראה קצת מורכבת מאחר ויש כאן מעורבות של הפרעה אנדוקרינית. לדעתי עליך לחזור לדיאטנית שמטפלת בך ולתאר בפניה את הקשים שלך ואני בטוחה שתקבלי מענה ממנה כוון שהיא זאת שמכירה אותך ואת מגוון בעיותיך. אם לא בודאי תדאג לקבל תשובות ולהנחות אותך בהתאם.

רון ו

New member
ומה עם מאזן ההוצאה הקלורית?

עושה רושם שאת מאוד לא פעילה ואולי מכך נובעת גם תנגודת האינסולין הרי דיאטנית לא יכולה לצפות כמה שעות את פעילה עד רמה של 100 קלוריות ואפילו הרבה יותר. אשה פעילה יכולה לשרוף רק בעבודות וסידורים בבית 800 קלוריות ביום בנוסף לBMR שהוא ההוצאה הקלורית במנוחה מושלמת. האם הדיאטנית גם כופה עליך לנוח כל היום? בשורה התחתונה אין כל ערך לתפריט של 1000 קלוריות - הוא רק מקבע אצלך את מקור המחלה, מדלדל את האנרגיה שלך ולכן את כנראה את עיפה ופחות פעילה וחוזר חלילה...

יממה

New member
למרבה ההפתעה

אין לי שום הגבלה קלורית כרגע (למרות המשקל העודף). זאת אומרת, לדוגמה, שלעת עתה מותר לי אגוזים ושקדים, אבוקדו, טחינה ביתית, דגים, בשרי, מוצרי חלב לא ניגרים וכו' ללא הגבלה. יותר מכך, לפני שהגעתי לדיאטנית החלטתי שאם היא נותנת לי דיאטה של 1200 קלוריות אתנגד לכך בכל תוקף, כי מנסיון, אין לי שום סיכוי להסתדר עם דיאטה שכזו. מאד הופתעתי שהיא לא הגבילה אותי בכמות הקלוריות אלא "רק" בפחממות. ה 1000 קלוריות שרשמתי בהודעתי הן גבול שידוע לי שאסור לרדת ממנו כדי לא להרוס את הגוף, אך כמובן שאני זקוקה ליותר הן עכשיו והן כשאהיה במשקל תקין. האמת היא, שבימים רגילים אינני מחשבת כל ביס שהכנסתי לפה מבחינה קלורית, אך בימים כמו אתמול, כשברור בעליל שאכלתי מעט מידי, אני כן עושה חשבון מוערך של מה שנאכל... מה שמפריע לי בדיאטה הזו (חוץ מהקושי הפסיכולוגי של מחסור בפחממות) הם המעברים החדים בין הימים של אכילה נורמלית (ונורמלית +) לבין הימים בהם פתאום אין שום תחושת רעב, ושאני צריכה להכריח את עצמי לאכל משהו כדי לא לצום כל היום. זה מוזר, כי לכאורה אם השפעת הדיאטה אמורה להפחית את הרעב (ולשבור את המעגל הסגור של רעב-אכילה-אינסולין-רעב), אז ההפחתה הזו צריכה להיות בערך באותה מידה בלי כל מיני "קפיצות". לא? (מה דעתכם?) בכל אופן, קבעתי תור דחוף למחר, אביא לה גם את תוצאות הבדיקות (החלקיות) שכבר הגיעו, ומקווה שיהיה בסדר...

אלי ו.

New member
מצטרף לרון בקשר לפעילות גופנית

תנגודת לאינסולין יכולה להשתפר משמעותית גם בעזרת פעילות גופנית אירובית, כך שמעבר להרזיה, פעילות גופנית מאוד מומלצת במצבך. במקרה ותתחילי בפעילות גופנית רצוי גם להתייעץ עם התזונאית (או עם תזונאית ספורט) בקשר להתאמת התפריט. (פחממות לפני ואחרי אימון וכו')

יממה

New member
בקשר לפעילות הגופנית

תראו, אם כבר הנושא הזה עולה פעמיים, אז ככה: אין לי ספק שיותר פעילות גופנית תשפר את מצבי, וטכנית אני גם יכולה להוסיף בה (בעיקר בקטע של צמצום נסיעות והליכה ברגל למרחקים של לפחות 45-30 דקות לכל כיוון לעבודה, לימודים וכו'). עשיתי זאת בעבר בלי שום קושי ובלי קשר למשקל ולתנגודת האינסולין (לפי אבחון ראשוני אני עם תנגודת כבר כמה שנים לפחות, רק שאף רופא לא טרח לאבחן את הבעיות שלי באופן יסודי, ואם לא הייתי קוראת על האפשרות הזו ברשת ולוחצת לבדוק את הנושא, הייתי יכולה להמשיך את חיי בלי שום טיפול עד הסוף המר..). בשנה האחרונה מצב הפעילות שלי הדרדר באופן משמעותי (ובדיעבד אני יכולה לנחש שזה קשור לשינוי הפתאומי במצב הבריאותי), עד כדי כך שבחודשים האחרונים היו פעמים שהתקשתי ללכת את ה 100 מ' בערך עד לתחנת האוטובוסים בלי לחוש בכאבים עצומים ברגליים וקושי רציני בהליכה (בתקופה האחרונה המצב קצת השתפר). כתוצאה מכך, נאלצתי לצמצם פעילות באופן קיצוני, תוך נסיון להגביר אותה בכל פעם שזה אפשרי. בינתיים, אף רופא (כולל הדיאטנית) לא התרשמו מהדיווח על הקושי שלי בהגברת הפעילות גופנית, ואף אחד לא הציע עדיין פתרון אפשרי לבעיה.

אלי ו.

New member
אני לא יודע בת כמה את

או מה מצבך הכללי, אבל אדם שלא מסוגל ללכת 100 מטרים בלי כאבים חייב לבדוק את הענין. שוה ללכת לרופא במיוחד עבור הענין הזה. את יכולה גם להתייעץ בנושא בפורום התנהגות בריאותית (939)

יממה

New member
אכן, זה מה שאעשה

די נמאס שאי אפשר לעשות פעילות גופנית באופן נורמלי... בינתיים גם סיכמתי את העניינים עם הדיאטנית תוך קבלת יותר הסברים על האפשרות להתגמש בתפריט במקרים מסויימים, וגם להוסיף באופן קבוע 2 פרוסות לחם + פרי ליום (אני מקווה שאצליח שהתוספת הזו תשאר ברוב הימים רק בגדר המלצה ושאצליח להסתדר רוב הזמן רק עם התפריט המקורי). המון תודה לכולכם!

למעלה