לאלה שבעד אולריך הכי..

itaiash

New member
לאלה שבעד אולריך הכי..

לדעתי הטור הזה הכי קשה לאוהבי אולריך. כבר שנים אנחנו מחכים להתעלות של אולריך כמו ב-97. זה מוציא את המיץ כל שנה מחדש המתח הזה. הכי מעצבן זה כאלה שאין להם מושג ובכל זאת זורקים "ברור שארמסטרונג ייקח". בדרך כלל זה גם כאלה ששואלים "איך ארמסטרונג בפיגור 9:30 דקות". אבל למדנו להתמודד. פשוט לא להתייחס. זה כמו ששואלים חולה מכבי חיפה באמצע משחק חשוב באמת "למה רוסו לא משחק טוב". בקיצור לא קל לנו. עוד משהו שאימצתי כדי שיהיה יותר קל זה לרצות שהראס, מאיו המילטון ובאסו יצליחו בגדול. תמיד שואלים למה אולריך? למה לא ארמסטרונג. אז אותו הדבר אפשר היה לשאול אוהד לייקרס לפני 10 שנים: "למה לא ג'ורדן?". והתשובה כנראה היא שפשוט מתחברים לספורטאים או קבוצות מסוימות. לפני 4,5,6 שנים היו אלה kelmeשאפשר היה בקלות להתאהב בהם. משום מה USP אף פעם לא נהניתי מהם. תמיד כל הקבוצה היתה סביב הטקסני. גם פריצות שלהם היו בשביל הטקסני ולא בשביל הקטע. Euskatel בשנים האחרונות נהדרים. הם והקהל שלהם אלופים. רבובנק תמיד שולחי בהרים כמה אריות. ריס ו-CSC זה תמיד תענוג לראות. בקיצור החיבור ל-USP לא קל. אבל מי שאוהב את ארמסטרונג, אני קצת מקנא בו. הרבה יותר קל לו ממני, זה בטוח. פרו אולריך

aFish

New member
אני איתך (בערך)

תמיד אני בעד הUnderdog. יותר כיף. יותר מפתיע, הדרמה גדולה, ההפתעה מושלמת....הרי תמיד התחנכנו על נצחון החלשים, מעטים מול רבים
בטור זה באמת קשה. מצד אחד זה לא שבאמת יש כזה אנדרדוג. אולריך הוא ממש לא כזה ומי שקצת מבין (ואני מבין רק קצת) יודע שאולריך חזק בתמונה כמו האחרים שציינת. אין כזה קונגו כאן (ואולי יהיה?). ומצד שני יש את הדרמה של ארמסטרונג, שהיא בנאלית כבר, אבל היא חזקה ומתחברת עם הסרטים האמריקניים שאנחנו כל כך אוהבים לשנוא אבל גם כל כך התמכרנו אליהם (או לפחות שטפו את מוחנו). ובכל מקרה שיא הסטורי מול "אנדרדוג"...קשה, קשה. והסיפור של ארמסטרונג זו לא סתם דרמה או שיא יוצא דופן. זה הרבה רגש, הרבה פאתוס. ערכים, מלחמה בסרטן, סיפור גדול מהחיים. זה לבחור בין הספורט הטהור, האמיתי...לבין הסיפורים הגדולים של החיים. קשה. אם אפשר, אולי עדיף לא לבחור.

zorka

New member
ואילולי היה ארמסטרונג (ופנטאני)...

אולריך היה היום מנסה להשוות (לשבור) את שיא הזכיות בטור... אה, ובלי ריס... וברצינות, ממש יש להעריך את הנחישות שלו לבוא ולנסות שנה אחר שנה, למרות האכזבות.

או שלא

הבעיה העיקרית של אולריך היא לא פאנטני ולא ארמסטרונג. היא יאן אולריך עצמו. לבחור הזה יש נתונים פיסיים מדהימים, הוא מפוצץ בכישרון כנראה שיותר מכל רוכב מקצועי שנמצא היום על אופניים. אם הוא היה כל שנה ממש את כל היכולות שלו, היום הוא היה מנסה לזכות בטור השמיני שלו. והנקודה הזו לא מורידה מערכו של ארמסטרונג, שגם הוא מפוצץ בכישרון, ולמזלו הכישרון שלו הוא לא רק ברגליים, אלא גם בראש ובדרך המחשבה. להיות כל כך מפוקס, וכל כך פדנט, וכל כך עיקבי אלו בסופו של דבר היכולות שמכריעות את הטור דה פראנס. ולמען האמת כמעט כל ענף ספורט וגם בחיים באופן כללי לא מזיק להיות עיקבי ולדעת לדבוק במטרות שלך.

ואולי זה גם בגלל הקבוצה התומכת?

חיזוק לכך אפשר לראות בקבוצות כדורסל. לפעמים אחרי ששחקנים עוברים קבוצה פתאום הם פורחים (או נובלים). חוץ מזה, אני כבר שנים עם אוסקר שאפילו שני לא מצליח להגיע
, אבל עוד לא התיאשתי (וגם הוא לא)

ABC היחיד

New member
לאולריך יותר קשה מאשר לנו

מדברים הרבה על החוסן הנפשי של ארמסטרונג לעומת אולריך. רק תחשבו על לבוא פעם אחר פעם לטור, חמש פעמים רק בשביל לדכות שוב ושוב במקום השני. תחשבו על החוסן הנפשי הדרוש לעמוד באכזבה ולמרות זאת לבוא שוב פעם אחר פעם ולנסות מחדש. אני לא בטוח שארמסטרונג היה עומד בזה. יאללה אולריך קדימה תיזכה כבר אני כבר לא עומד בזה!!!

aFish

New member
וגם בוא נזכור שעם כל הצער

זה המקצוע שלו, שהוא בחר, כך שעם כל הכבוד אין לדעתי משמעות לאכזבות כאן. לא משלמים לו (רק) לפי זכיות.

Mont Ventoux

New member
אולריך וכו'

זה נכון שהפורום הזה די עדרי בעניין ארמסטרונג. גם התקשורת הצרפתית כמו כבר הכתירה אותו. אבל, לדעתי אולריך יושב שם בשקט וחוסך לשלבים הבאים. ראשית, לטעמי הוא נראה רגוע יותר מארמסטרונג. הוא גם לא נפל. רבאק, הוא הצליח לחמוק כל פעם מן ההתרסקויות. לא זכור לי אפילו אזכור של בעיה מכאנית. הקבוצה שלו לא היתה שלאגר ב-TTT אבל גם לא נורא. סה"כ אני התרשמתי שהוא רכב חכם עד כה. לעומתו ארמסטרונג בא עם הרבה רעש וצלצולים אבל צריך לראות איך ההמשך יתפתח. יחד עם זאת נראה לי שלא להתיחס לכמה מתכונותיו של ארמסטרונג זה גובל בלא לפרגן לו רק בגלל שהוא מנצח. קשה להתעלם מהיכולת המנטלית שלו, מהמקצועיות שלו, הדבקות ועוד כהנא דברים בסגנון אלה שבועז ציין. לגבי הקבוצה שלו ניתן לומר משהו דומה; מצד אחד זה מקומם שחברי הקבוצה לא מקבלים הזדמנות שווה (כולל תמיכה מסדר גבוה) וחופש למאוויהם האישיים, מצד שני קשה שלא להעריך לעיתים את היכולת שלהם לעבוד כקבוצה גם אם זה לשירותו של ל.א. אוסקטל - הרבה כישרון אבל אין את היכולת המנטלית, אין את אותה רמת טקטיקה ומקצועיות. גם אם הקהל שלהם מדהים, הקבוצה היא לא בפראנט ליין של הקבוצות המתוחכמות והמקצועיות יותר של הטור (ויש מי שנהנה מן האספקט הזה). זה כמובן לא מונע מהם לנצל הזדמנויות בהצלחה. CSC - אין מה לומר. תמיד תענוג. הראס - עד כה הקבוצה שלו קצת אכזבה אותי. בנוסף לזה היו להם גם לא מעט נפילות מעיקות. אבל נראה מה העקשנות שלו ושל מנהלו יצליחו עוד לעשות. המילטון - שוב, לדעתי לא רוכב-על, לא בטיפוס ולא בנגד השעון. היתרון שלו, לדעתי, טמון בעיקר ביכולת המנטלית שלו ובשאיפה שלו למקצועיות. איכשהו הוא מצליח גם להעביר איזה שדר חיובי לחברי קבוצתו. קצת שמור לי ואשמור לך.

Yarnin

New member
אני כבר 5 פעמים כמעט שמח

ופעם אחת מאושר. אני אוהד של אולריך מאז 1996. אני לא ידעתי את נפשי מרוב אושר בנג"ש הראשון בטור שעבר, ולהפך ברגע שהוא נפל בנג"ש השני. לא שהוא עמד לזכות בטור בזכות אותו קטע אלא שהוא עמד לנצח את ארמסטרונג פעם שניה בנג"ש באותו טור. אני רוצה להבהיר - אני לא רוצה שרמסטרונג יפסיד. אני רק רוצה שאולריך ינצח - וזה הבדל מהותי. ללא ספק הטקסני הוא רוכב מיומן ביותר - וחזק באופן שקשה לתאר. ההתמדה שלו בשש שנים האחרונות בטור, ובטור בלבד, ללא פניות ופשרות ובמיוחד לאור הכמעט הפסד שנה שעברה אני לא יכול שלא להעריך ספןרטאי שכמותו. מעטים הם הספורטאים בעלי היכולת המנטלית של ארמסטרונג, וכשה זה בא עם יכולת פיזית כל-כך גבוהה זה פשוט מדהים. להיות אוהד של ארמסטרונג זה הרבה יותר קל ונוח מאשר ללכת אחרי אולריך. אבל אני לא יכול לחשוב על אפשרות אחרת - אני אוהד של אולריך ואני אוהד גאה!!! ואני באמת ובתמים רוצה לראות את אולריך בצהוב השנה בפריז ירנין

Mont Ventoux

New member
אין ספק שזה פחות פופולארי לאהוד את

אולריך בישראל. גם בגלל שבמובן מסוים זוהי מדינה נוספת של ארה"ב וגם בגלל שאולריך הוא גרמני (קצת מוזר כשחושבים על זה שהוא בעצם מצטייר כהרבה יותר "אנושי" לעומת ל.א., ואילו ל.א. דווקא מצטייר יותר כפדנט "גרמני"). איכשהו הצרפתים למדו לאהוב את ל.א. ולאהוד אותו (חוץ מהינו שיש לו פה מה להפסיד בענייני יוקרה) וגם זה קצת מוזר לי, כי חשבתי שהצרפתים נוטים לאהוד את האנדרדוגים. אז אולי הם חושבים ש-ל.א. הוא בעצם סוג של אנדרדוג כי אף אחד עוד לא עשה את זה קודם וזה אחד נגד רבים? אגב, ראית את הכתבה (מן הטלויזיה הגרמנית) ששודרה ב-FR2? זה וודאי ישודר שוב, אז צריך לעקוב (במסגרת הוולו-קלאב שאחרי הקטע היומי). היה משעשע; אולריך הגדול מקריא סיפור לקטנה שלו, משתעשע מן התגובות של התינוקת.

itaiash

New member
היה שווה

היה שווה לפתוח את הדיון, רק כדי לראות שקהילת אולריך לא קטנה. כל שנה מדברים על ה-belly beer שלו (חוץ מהשנה) שזה גם משהו אנושי ביותר. (פחות מקצויעי אבל מגניב). וירנין - אני איתך עם ההרגשה של נג"ש שנה שעברה. הייתי ב-high אטומי אחרי הראשון. אני מרגיש כמו בטור שריס לקח. שכל העולם ואשתו רודפים אחרי אידוראין. רומיניגר, ריס, אולנו ועוד חברים רעבים. פשוט לט נתנו לבן אדם לנוח. חבל שבלוקי ווינו לא פעם.אם הם היו פה, זה היה נראה כמו מלחמת עולם. פרו אולריך

cipo 1

New member
גם אני בקהילת אוהדי אולריך ../images/Emo47.gif

GO YAN GO OLA OLA עודד

גם אני....

יאן הוא המלך!!!!! ארמסטרונג הוא זבל לבן ולוזר!!!! קדימה אולריך!!!! הלך עליו עם הנאחס שלי...

aFish

New member
../images/Emo6.gif

לך תכתוב עוד כתבה...
...שיהיה לי מחר מה לקרוא

שלומנה

New member
מה אתה אומר ?

בועז , לפי התגובות שלך לא ברור מי הפייבוריט שלך לזכיה בטור . שתף אותנו בתחושותיך וברצונותיך לגבי הזוכה בתור . דרך אגב אני ממאוכזבי אולריך כבר שנים וגם השנה לצערי אני לא מאמין שיש סיכוי שארמסטרונג יכשל .

אסיף ב

New member
שלום קוראים לי אסיף ואני אוהד את

שלום. קוראים לי אסיף ואני אוהד את אולריך. - קבוצת תמיכה.

אמיר פז

New member
סטיגמת הפדנטיות - האמריקאים אלופים

בלהיות פדנטים. זה לא חדש, אבל ברור שסטיגמות, ועוד לגבי גרמנים, קשה מאד לערער. למי שקצת מכיר אותם מקרוב, בין אם זה בעסקים, בספורט, בבידור וכו' - האמריקאים פרפקציוניסטים, פדנטים והרבה פעמים מרובעים לחלוטין. אין שום דבר מפתיע בהתנהלות של ארמסטרונג ככל שהדבר קשור לשאלת היותו אמריקאי, כמובן מבלי לגרוע מהפנומנליות שלו. זה לא שלגרמנים מנטליות דרום אמריקאית פתאום, אבל אני לא בטוח שאחד על אחד כל כך ברור מי יותר "פדנטים". מחשש לנאחס, כפי שבא לידי ביטוי בבחירות המאיצים שלי במשחק הפנטזיה, לא אכתוב למי הלב נוטה.

למעלה