לאלה שיש להם כלב/ חתול בבית

סוריקטה

New member
לאלה שיש להם כלב/ חתול בבית

אתם לא אוכלים בשר ...... סבבה...... אבל מה עם הכלב שלכם או החתול? מזון יבש לכלבים גם עשוי מבשר לפי מיטב ידיעתי, וכשאתם קונים אותו אז אתם קונים בשר, לא? יש מזון יבש לכלבים בלי בשר?

vegi force 1980

New member
היי

הכלבים שלי נראה לי כן אוכלים מזון יבש עם בשר הם זקוקים לדיאטה מיוחדת והאמת היא שאם היה לי הכסף הייתי קונה להם מזון צימחוני/טיבעוני... אני לא חושב שמותר לי לשלול מהכלבים שלי לאכול בשר אין לי שום זכות להכריח אותם לדבוק באידיאולוגיה שלי!

Snoop4Ever

New member
אוכל צמחוני לכלבים

להגיד שאין לך זכות להחליט החלטות אידיאולוגיות עבור הכחבים שלך זה ממש מצחיק. את מחליטה בשבילם פחות או יותר 80% ממה שהם עושים ביום (מתי יעשו צרכים ויטיילו, מה יאכלו, מתי ילכו לרופא ועוד אלף דברים קטנים ביום). כל עוד את נותנת להם אובל שהוא מזין וטוב עבורם, זה ממש לא משנה להם מתוך איזה אידיאולוגיה זה ניתן. כל עוד תתני להם אהבה, כבוד, תשומת לב ואוכל- את עושה את הכי טוב שאת יכולה! ואוכל צמחי לכלבים הוא מזין וטוב אבל נכון שיקר.

vegi force 1980

New member
דבר ראשון אני בחור

דבר שני אני לא אמנע מהכלבים שלי בשר כי זה מה שהם אוכלים ורגילים לאכול אני לא מחליט להם מתי לצאת הם מחליטים לי מתי הם רוצים לצאת מתי ילכו לרופא זה באמת אני מחליט אבל שוב הם תחת דיאטה מיוחדת אז הכלבה אוכלת רק cd של hills והכלב אוכל רק royal canin extra light ולא מומלץ להם לאכול משהו אחר בגלל בעיות רפואיות

amichai58

New member
מזון אורגני לכלב כבר יש בארץ: פרוט:

נכון שאורגני וצמחוני זה לא אותו דבר אבל אורגני נחשב יותר ידידותי לחיות המשק, ולטבע בכלל המזון הוא של eagel, מיבאת אותו לארץ חברת אקיטה. הוא נחשב סופר פרימריום, ומחירו די יקר - נדמה לי בסביבות 180 ש"ח, שק של 18 ק"ג. אני לא בטוח לגבי המחיר, אני אבדוק יותר מאוחר. אני עובד עם החברה הזו, ומי שבאזור השרון אני יכול להזמין לו במחיר סיטואני. (שיפנה במייל) וכמובן אפשר לרכוש את זה בכל חנות שעובדת עם החברה הזו. אולי אין במלאי, אבל אפשר להזמין.

vegi force 1980

New member
תראה אחי

כרגע באוכל של הכלבים שלי אני משקיע יותר מאשר באוכל שלי אם היה לי הכסף הייתי מפנק את הכלבים שלי באוכל הכי טוב (כמובן שעדיין הם חייבים אוכל לפי המלצת הווטרינר בגלל בעיות רפואיות) אני רק יודע שבהתחלה הווטרינר רצה שהכלב שלי יאכל רק יוקונובה לייט ואני לא הסכמתי כי הם עושים ניסויים בכלבים וחתולים הוא כמובן החליט שאני מז*** את השכל אבל אני התנגדתי בתוקף אז הוא אוכל רוייאל קנין במידה והיה לי הכסף וזה היה טוב לכלבים שלי הייתי קונה להם אוכל טיבעוני..... אבל........

amichai58

New member
אחינו ולכולם - איך להאכיל בלי לפגוע

שיהיה לבריאות לא חייבים לתת אוכל צמחי לכלבים, כדי לא לפגוע בבעלי חיים אחרים. תשמע על הכלבים שלי: כידוע לך אלפי שנים כלבים חיו מזה שאכלו שאריות של אדם. כשלקחתי כלב, אמרתי, אני רוצה כלב כלב ממש: כזה שאוכל גם עצמות. איך יודעים: כלב אחד שלי קיבלתי שהוא היה בוגר, ושאלתי את הבעלים הקודמים אם הוא אוכל עצמות. כלב שני, אמרתי ננסה. אם לא ילך, הוא לא מתאים להיות כלבי. ולא היו שום בעיות. כמובן כל שינוי תזונתי צריך להיות בהדרגה, ולא נותנים מיד שקית מלאה עצמות לכלב לא רגיל. והיום אני משיג שאריות לכלבים: מהגן אירועים הסמוך, ומבתי ילדים בקיבוץ. יש לי 2 כלבים גדולים, ש90 אחוז ממה שהם אוכלים זה שאריות, שאלמלא כלבי היו נזרקים. כך אין פגיעה בבעלי חייים אחרים - לפחות אני לא תורם בכספי לעינוי והרג בעלי חיים אחרים, זה לא עולה לי כסף, כלבי מאוד אוהבים את האוכל, והם בריאים, כי כנראה כלבים שאוכלים עצמות, הם מהסוגים הפחות רגישים ומפונקים וכולם מרוצים. אז זה לא רק ענין של כסף וזה לא רק ענין שאם רוצים לא לפגוע בחיות - צריך להיות צמחוני. הינה יש שאריות (ואגב, יש לי לפעמים כל כך הרבה, שאני נותן גם לכלבים לא שלי, וככה כל כלבי האיזור אוהבים אותי וזה מאוד נחמד).

chomed

New member
שאריות זה טוב

אבל חשוב לבדוק שהכלבים שלך אכן מקבלים את כל רכיבי התזונה שלהם הם זקוקים (פחמימות, שומנים... לא רק חלבונים) ואם אתה נותן להם עצמות עוף תיזהר, כאשר העצמות נשברות הן חדות ועלולות לגרום לקרעים באיברים הפנימיים.

amichai58

New member
אני יודע כל זאת

הכלבים שלי החזקים, ולא רגישים, נהנים מעצמות, בריאים, וצוחקים על עצות הווטרינרים הפרנואידים (פה ושם מוצאים ווטרינר שאומרים שמותר לתת עצמות תוך מספר הגבלות).

למעלה