לאלה שלומדים משפטים כלכלה

favor1

New member
לאלה שלומדים משפטים כלכלה

האם לפי דעתכם ולפי הנסיון שלכם כדאי לדחות את לימודי הכלכלה לשנה ב, משום שזה אולי נורה קשב ללמוד את שניהם ביחד, ובמיוחד בשנה הראשונה. וגם כן בגלל שאם אני דוחה את הכלכלה לשנה ב אני מסיים את שני התארים ביחד משום שלימודי משפטים נמשכים שלוש שנים וחצי ואת לימודי הכלכלה שלוש שנים

QueIronia

New member
מנסיון - לא לדחות.

קודם כל, אם תדחה, תסיים את כלכלה סמסטר אחרי משפטים, וזה במקרה הטוב שתוכל לבנות מערכת כמו שצריך ולהיות בקצב ההתקדמות ה"נכון". אני התחלתי כלכלה בשנה א' - היה לא קל בשנה הראשונה, אבל אח"כ הלחץ פוחת - פורסים את כלכלה על סמסטר נוסף, ונהיה פחות לחץ. קח בחשבון שאין מצב בעולם בו תוכל לשמור על קצב התקדמות סביר בכלכלה אלא אם תפחית בקורסים במשפטים. אני למשל, נמצא במצב טוב יחסית לשאר, מסיים שנה שנייה ועדיין לא סיימתי לקחת את כל הקורסים של שנה שנייה, בין השאר בשל אילוצי מערכת ועומס. תתחיל כלכלה מהשנה - בסמסטר הראשון תיקח את כל הקורסים בכלכלה, כדי לא להתחיל בפיגור, ובסמסטר ב' תראה מה הלאה.

הייבי

New member
מצטרפת לעצה שלפני

בתור התחלה, אם תדחה לשנה ב' לא תסיים את שני התארים ביחד, אלא במקרה הטוב, תסיים את כלכלה סמסטר אחרי משפטים. מעבר, בגלל שכלכלה מורכבת מהרבה קורסי חובה צריך לקחת אותם אחד אחרי השני, מה שמונע גמישות במערכת, כך, שאם תדחה, תוסיף לעצמך המון אילוצי מערכת שמצטמצמים אם מתחילים ביחד- באת"א, שנה א', יש לך מערכת מובנית שמתאימה לכלכלה (גם אם לא בנוחות) ואח"כ פשוט מאריכים את התואר בכלכלה בסמסטר ואפשר לקחת פחות קורסים כל פעם (מה שמפחית אילוצי מערכת). ומעל לכל, רוב "ההקלה" שאתה מרוויח בכלכלה (בתואר המשולב) הוא בכמות מופחתת של קורסי בחירה, מה שאומר שבשנים הראשונות, ככל שתנסה לעשות את כלכלה בפחות זמן תצטרך לקחת מערכת שיותר קרובה למלאה (או לחילופין היא המערכת המלאה) של תלמידי כלכלה לכן יהיה לך עומס דיי גדול- מערכת מלאה במשפטים (את הפטורים מתחילים לראות רק באמצע/סוף שנה ב' במשפטים) + מערכת (כמעט) מלאה בכלכלה. וכמו שאמרו לפני- מתחילים בשנה א', לוקחים מערכת מלאה סמסטר אחד בשביל לא לצבור פער, אח"כ מחליטים להאריך את התואר בסמסטר ל-3 וחצי שנים, מתחילים להפחית קורסים בזהירות (תוך התחשבות בדרישות קדם, כמות הסמסטרים שלפניך והמוכנות שלך לקחת סמסטר קיץ) ומתייצבים בנוחות על 25+ שעות סמסטריליות בשני התארים ביחד (במקום 30+).

Margarita22

New member
לדעתי עדיף לדחות

סיבות ברורות: 1. תשיג ציונים טובים יותר במשפטים - עליהם תתן אח"כ דין וחשבון כשתרצה להתקבל לסטאג (ציוני שנה א) 2. אחרי שנה א' משפטים זה כבר לא אתגר כזה גדול - ככה תוכל להתעמק בכלכלה - ולהצליח גם בה. חסרונות: רק אחד - אם אחרי חצי שנה/שנה של כלכלה תבין שזה לא בשבילך (קורה ל-50%) מהאנשים של שנה א' כלכלה (הם או שלא עוברים מיקרו/מאקרו או שעוזבים מרצונם החופשי) - אם כך, לא תיהיה לך אפשרות כבר להתחיל משהו אחר במקום כלכלה. ותשאר עם התואר במשפטים לבד. מה שדי מבאס. בהצלחה.

Big Red

New member
ועוד משהו -

זה לא נכון לומר לו שלא יוכל להתחיל ללמוד "משהו אחר במקום כלכלה" באם יפרוש באמצע. תמיד אפשר להתחיל ללמוד תואר נוסף, לא משנה באיזו שנה את. השאלה היא רק אם המחיר (קרי דחיית סיום התואר/הסטאז') שווה את זה.

הייבי

New member
לפחות חיסרון אחד נוסף

שגם אני וגם מעלי דיברו עליו- ברגע שדוחים את המועד שמוסיפים את התואר הנוסף, צריך לכל הפחות לדחות בסמסטר את מועד סיום הלימודים במשפטים (כי מאוד קשה לסיים כלכלה בשנתיים וחצי במקביל ללימודי משפטים), או לקחת סמסטר קיץ (עול כלכלי ונפשי בפני עצמו). מעבר, רוב האנשים, שאני מכירה, שהתמידו בתואר הנוסף לאחר סמסטר א' שנה א', השיגו ציונים יפים במשפטים (אישית, אני לא מכירה הרבה חברה עם ממוצע 70 ותואר נוסף מ-2 סיבות- הראשונה, חייבים לשמור על ממוצע סביר+ במשפטים כדי להישאר בתואר הנוסף ושנית, מי שהתואר הנוסף דופק לו את הממוצע לרוב מוותר עליו ומתמקד במשפטים) ובנוגע לסטאז', תואר נוסף מהווה יתרון בזימון לראיונות, גם אם אין לך ממוצע 90+, אלא רק 80+.

favor1

New member
האם כל מי שמשיג ממוצע פחות מ-82 במשפטים

לא נותנים לו להמשיך את לימודיו בתואר האחר או שלפעמים נותנים צ'אנס

הייבי

New member
82?

באת"א, לפי מה שאני יודעת, צריך לשמור על ממוצע 78 במשפטים בשביל לשמור את התואר הנוסף. 82 זה הציון הדרוש כדי לקבל פטור בכפוף לתנאים דרקוניים נוספים שמפורטים בתקנון. אם לא מדובר באת"א אז אני באמת שלא יודעת.

favor1

New member
אז בתל אביב נותנים צ'אנס לאלה שלא משיגים את

הממוצע הזה (78) להמשיך בתואר הנוסף????

הייבי

New member
למען האמת אין לי מושג

עוד לא נתקלתי במקרה כזה, ממה שאני יודעת, מי שרואה שהממוצע שלו יורד את ה-80 בגלל התואר הנוסף, מוותר על התואר הנוסף, כדי להשאיר לעצמו אופציה לסטאז' טוב. חוץ מזה, 78 זה ממוצע ריאלי להשיג (אני לא אומרת שלכל אחד, אבל לסטודנט הממוצע במשפטים זה אמור להיות אפשרי, לפי דעתי לפחות. אחרים מוזמנים לחלוק עלי).

favor1

New member
אבל האם זה ריאלי למישהו שלמוד במקביל

לתואר נוסף????????????????

הייבי

New member
מה ריאלי?

ממוצע 78? כן, מאוד אפילו אני לא מבינה מה מטרת השאלות

למעלה