לאלון ולכל המעונינים

לאלון ולכל המעונינים

הבת שלי וחולה ה CF המושתל היו בקשר רק מפני שאנחנו ההורים חברים, נכון הכרנו בגלל CF אבל עד היום האמא שלו היא החברה הכי אהובה שלי.זה היה בתקופה הפרה היסטורית כשלא חשבנו על CF כמחלה עם עתיד לטווח רחוק. חוץ מזה לבתי היו ויש חיי חברה עשירים ביותר, ואני מודה באשמה בלשון המעטה עודדתי אותה לא להיות בקשר עם סיאפניקים למרות שגם בינהם יש לה כמה ידידים אהובים והיא שמחה מאד לפגוש אותם בכנסים. אני לא רוצה לבלבל אותך בתאוריות רפואיות, אבל אתה קצת מזכיר לי את בעלי לפעמים הוא מתווכח איתי בחרוף נפש על נושא שהוא חושב שהוא יודע וזה מהזה מעצבן. לגבי הוכחות לזיהום צולב, בגדול, לא צריך להמציא את הגלגל. חידקים עוברים מהפה ומהראות באמצעות יריקות קטנות בזמן דיבור ובודאי בשיעול ובודאי מידים לא נקיות, נכון שיש התנהגות שונה המאפינת חידקים שונים. אבל אנגינה, שחפת שעלת ואפילו הרפס שהוא וירוס נמצא לא פעם אצל כל בני המשפחה. תהיה חכם ותשאל, אז אם לי יש פסאודומונס למה אמא שלי לא נדבקת? אני לא יודעת את התשובה ואני סקרנית אם משהו מהרופאים יכול להשיב. בכל אופן שני מומחים ל CF אמרו לי שחולים שלהם חזרו מדאווס עם חידק לא היה להם קודם. לעינין הדעה שהשתנת אצל הרופאים בנושא זיהום צולב, הם רק ראויים להערכה! נכון שקבוצות תמיכה הן חשובות ויכולות להיות מקור לעידוד אבל באותה מידה הם יכולות לגרום צער וחרדה (קודם הייתי רופאה, עכשיו אני פסיכולוגית, יש לי הרגשה שאני אחטוף, רגע אשים
) אחת מחברותי עברה סרטן שד והצטרפה לקבוצת תמיכה. רצה הגורל ואחת הנשים חזרה מחלתה והם ליוו אותה כל הדרך כולל ברגעיה האחרונים וכשהיא נפטרה כל הנשים לא ישנו בלילה מחרדה ולא יכלו להפסיק לבכות. שיקום הפסיכולוג שיגיד לי שקבוצת תמיכה מסוג זה היא דבר טוב. אני שואלת אותך שאלה, אם אתה כחולה CF רוצה לבקר חבר טוב ושמעת שהוא בשפעת מגעילה עם 40 חום האם בכל זאת תלך לבקר אותו??? כאן נכנס השיקול שלך והאחריות שלך. אבל רופא אחראי כלפי כל חוליו ולכן יעשה כל שביכולתו למנוע את אפשרות ההדבקות, בבחינת להקדים תרופה למכה או אם תרצה, סוף מעשה במחשבה תחילה.

king crimson

New member
מסכים איתך בהחלט אבל.....

השאלה למה לאימא שלי אין פסויידומונאס זו שאלה מאוד לא רלוונטית מסיבה אחת פשוטה...לאימא שלי ולכל אדם אחר יש פסויידומונאס רק שאצלה הוא רדום ואצלי מסתבר שלא. גם אילו היה לה פסויידומונאס הוא היה מושמד מהר מאוד מפני שאצלה הריאות והריריות פועלות כמו שצריך בניגוד אליי ככה שאצלה זו הייתה אולי רק הרעה חולפת אם בכלל. זה חיידק שאצל אדם רגיל הוא רדום ואינו בא לידי ביטוי אבל כנראה כשמולו עומד אדם עם בעיות בהגנה על הריאות (ריריות וכל הלא יודע האלה) אז הוא מתעורר ומתחיל לעשות בלגנים. לפחות זה מה ששמעתי ככה שאם אני טועה אז הסוגייה שהעלית בהחלט מעניינת. ושאלה אחרונה...שני המומחים שדווחו של חולים שלהם שחזרו מדאבוס עם חיידק אחר...האם מדובר על חיידק שמצויי בחולי סי אף אחרים? או שמא זה חיידק שיכלו לחטוף בכל מקרה בכל מקום בכל רגע נתון? באיזה חיידק מדובר? דרך אגב...בקשר לקבוצת תמיכה...הכרתי חולי סי אף שהמחלה בסופו של דבר נצחה אותם אבל במקום לפחד ולהכנס לדכאון אני משתדל לקחת את הצד השני וחושב לעצמי...אני אעשה הכל כדי שלי זה לא יקרה, ובאמת משתדל לעשות הכל כדי להיות בריא ולשמור על עצמי ככה שיכול להיות שמצד אחד זה עצוב ומפחיד אבל מצד שני זה יכול לגרום לך להתעורר ולשמור על עצמך יותר. אני יודע שזה לא קל אבל אלה החיים, ולמען האמת אני כל יום אומר תודה על זה שאני חולה במשהו שאני יכול להתמודד איתו ולחיות איתו טוב ולא באיזה משהו אחר שאני רק תלוי באחרים וההתמודדות לא תלוייה בי. אני טועה לדעתך? אשמח לתגובות.. יום מקסים וואו אילו סמלים מגניבים

jasmine38

New member
לאלון המתבגר ../images/Emo45.gif

אני מכיר אותך, באמצאות הפורום, כבר מספר חודשים. מהתגובות שלך בפורום, אני חש שאתה בכיוון הנכון. כזכור, יש לי בו קטן בן 3.5 עם CF, ותהליך ההתמודדות שלי כ אבא עם הבשורה ולאחריה, טרם נדחק לזיכרון האפל. הרבה פעמים, אני ואשתי מוצאים עצמנו במצב קצת מוזר, ומודים, שזכינו בילד עם CF, להבדיל ממחלות אחרות, שאולי, שם ההתודדות קשה יותר, (גם לנולד ובמיוחד להוריו). מאז אנו מוצאים עצמנו תורמים להם (יותר מבעבר), על שזכינו, לא להיות כמותם.

לאלון היקר

א. שמחה שאנחנו מנהלים שיחה מענינת כזו, בסוף עוד נהיה החברים הכי טובים שיסמין לא יקנא
לא להכל יש לי תשובות, אבל תמיד יש לי רעיונות שים לב לשאלה שאני שואלת את המומחה, נראה לי שהוא שכח אותנו

jasmine38

New member
לדליה- מברך על הודעתך

רציתי להוסיף שה"קסדה" מגנה על הראש מחבטות ממליץ להוריד אותה מדי פעם, לאוורור

jasmine38

New member
בהמשך לתגובתי

סיפור אמיתי כשהייתי בין 15 קיבלתי מתנה LP33 של הביטלס (לצעירים > זה היה ה-CD של פעם) אבל היתה לי בעיה. לא יכולתי להשמיע את התקליט. ואז התלבטתי אם לשכנע את הורי לקנות פטפון ("כונן" תקליטים) לבית. (מי חשב על פטפון לכל ילד). נזכרתי בסיפור, כי אם יש לך "קסדה", את עלולה לרכוש אופנוע.
מותר לחייך ביי

../images/Emo6.gif ליסמין עם הרבה חיוך

מכון וכבר 56 אביבים מאחורי ואני מקווה שלפני עוד אביבים ולא חורפים קרוב לודאי שאופנוע כבר לא יהיה בחזקתי, בצעירותי רכבתי על טוסטוס, עבדתי בבית לוינשטיין שנה וחצי מאד משכנע לא לקנות אופנוע!!! אני נוהגת בטנדר איסוזו כבר הרבה שנים ולפעמים אני חושבת אולי אנשים שרואים אותי חושבים מה הסבתא הזו עושה באיסוזו, תפשתי מבטים של בחור צעיר כשירדתי מהטנדר, שאלתי אותו מה קרה אתה רוצה להחנות לידי? והוא השיב "חשבתי לעצמי שאם את נוהגת באוטו כזה צריך להיות לך אופי מיוחד" מכוון ואני אישה עם "ביצים" אני מניחה שבגילגול הבא אם אהיה גבר אני אופנוע יהיה במחשבותי.

למעלה