לאלון פז, אני כאדם נכה שיתוק מוחין.

asloma

New member
לאלון פז, אני כאדם נכה שיתוק מוחין.

יש לי מידע אישי על הנכות. א. נולדים כ-4 מתוך אלף עם פגיעות מוחיות-מוטוריות, כתוצאה מחוסר חמצן. חלקם כפגים וחלקם בגלל חוסר חמצן.רובם מתגלים בשנה הראשונה לחייהם. רובם סובלים מפגיעות מוטוריות-קוגנטיביות. ב. את סוג הפגיעה ועוצמת הפגיעה, קובעים עפ"י מיקום הפגיעה במוח. ויש מספר איפיונים: 1. פגיעה עם היפר טונית, רעד, שרירים מתוחים וכו´. 2. תת טונית - ריפיון שרירים. ג. פגיעה במחצית הגוף, דהינו יד-רגל. 4. שיתוק מלא - חלקי ברגליים/ידיים. ג. כתוצאה מהנכות נפגעים אברי החישה - ראיה והשמיעה והדיבור, שוב, תלוי במיקום הפגיעה ובעוצמתה. כמו-כן, תיתכן פגיעה במנת המישכל, או הפרעה קוגניטיבית. תיתכן בסוג מסויים של פגיעה - מחלת אפילפציה. לרוב יש פגיעה במוטוריקה עדינה. לרבים יש קשיים בכתיבה, תחביר וכו´. רבים מתקשים בחשבון ו/או מתמטיקה, פיסיקה וכימיה וזאת בגלל הקושי בתפיסת המופשט ותפיסה המרחב. ד. ניתוחים כירוגיים בגפיים וניתוחים לתיקון פזילה בעיניים, שכיחים בילדים פגועי מוחי. פיזיוטרפיה, טיפול בדיבור ומכשירי שמיעה גם נפוץ בין הנפגעים. ה. 95% מילדי הסי.פי. לומדים במסגרות מוגנות ובהגיעם לבגרות, הם נקלטים במסגרות עבודה מוגנות. ו. עד לפני דור או שניים, מעטים מהנכים נישאו, כיום ישנה פתיחות לנושא של נישואין ומגורים בקהילה. כדאי להיות מודעים לבעיה שיש סוג מסויים של פגיעות מוחיות - קוגניטיביות שכן עוברות בתורשה. לפני שחושבים על הבאת ילדים לעולם, כדאי לעבור יעוץ ובדיקות גנטיות. ז. ישנם בין פגועי ה-סי.פי. אנשים עם רמת משכל גבוה מעל הממוצע, ראו את יואב קריים, פרופ´ דן כספי, חווה לנדאו וכו´.. ח. מעבר לסוג הפגיעה, יש לקחת מבנה אישיות, מה נותנת או נתנה הסביבה ומאיזו תמיכה ועידוד הוא נהנה. ט. נמצאו מספר שיטות לטיפול ושיקום, שיטת הפטו היא המפורסמת והתובענית ביותר. י. כיום חוקרים את הנושא מבחינה גנטית - אורגנית, ד.נ.א וכו´... ועורכים מניפולציות בנושא. יש תקווה. אבי סלומה

asloma

New member
בנוסף לאמור

כמו שכתבה אתי אברהמי, מנהלת הפורום. מאחורי הנכות קיימת נשמתו ונפשו של אדם. כל אחד מתגבר, מתמודד ומנצח.. ראה אלון, יש תקווה. אהבה מניבה אהבה, אחרי הלילה והמחשך, מפציע הבוקר והאור. אחרי הירידה, מתחילה העליה. אחרי הסוף מגיעה ההתחלה, לאחר השתיקה מגיעה התרועה. אחרי המלחמה, מתחיל השלום. בך ועליך תלויה ההצלחה. אבי סלומה

למעלה