לאלו מביניכם שיש להם ילדים

MonicaF

New member
לאלו מביניכם שיש להם ילדים

והכוונה לילדים שצופים אתכם בסרטים ובסדרות:

הבן שלי, בן 14 וחצי, ראה את כל העונות המודרניות של דוקטור הו. עכשיו הגיע תורי.
הערב יש לי דייט עם הבן, כן כן, אנחנו מתיישבים לצפות בעונה 5 של הדוקטור, בבלו ריי, מסך גדול, בסלון. אפילו סיכמנו על תפריט כיבוד.
הבעיה היא שהילד הזה לא מסוגל לסתום את הפה שלו! זה מגיע למצב שאני צועקת עליו שיפסיק לגלות לי מה יקרה. והוא תמיד עם תירוץ אחר: רציתי לעזור לך להבין יותר טוב, אל תשכחי את הקטע הזה - הוא יופיע שוב, האם את בטוחה שהבנת כך וכך וכך? וכדומה.
העניין הוא שאני הייתי בדיוק כמוהו, וגם עלי צעקו, כך למדתי לסתום את הפה מתישהו, אבל זה היה הרבה לפני גיל 14.

יש לכם עצות איך לגרום לו להבין, שאני לא מעוניינת בשום עזרה, אלא רק אם אומר זאת במפורש?

nick at noon

New member
זה אכן דבר נוראי

הפתרון שלי היה פשוט, אם כי ברור שזה לא מה שאת רוצה לעשות - פשוט לא לראות עם הילד פרקים שהוא ראה לפני.
אני גם לא יכול לראות איתו פרקים בפעם הראשונה לשנינו כי הוא בכל מקרה מדבר תוך כדי אז קשה לי להתרכז.
הדרך היחידה אולי בכל זאת לראות איתו פרק היא לומר לו שאסור לדבר בכלל תוך כדי הפרק

MonicaF

New member
בסוף ראינו יחד שני פרקים

הוא גילה לי משהו, לא נורא. יתכן שהוא בגיל שמתחיל להבין.
מרגישה שזה מחובתי לחנך גם בקטע הזה, כי גם בחיים זה ככה, ללמוד להתאפק ולא לגלות הכל.
חשבתי אולי יש לכם שיטות כלשהן
קנס/פרס כזה.
לגבי צפייה ראשונה, אתה צודק, אבל תלוי באיזה סרט ובאיזה גיל מדובר. מקווה שלא אצטער על כך כשנגיע לעונה השביעית - שנינו לא ראינו אותה.

גלקטור

New member
אצלי זה הפוך

רואים איתו סדרות (כמו באפי) וסרטים (האחרונים - מטריקס והגוניס) והילד כל הזמן שואל שאלות (שזה בסדר - הוא רוצה להבין. אבל בשלב מסוים זה מעצבן
)

MonicaF

New member
אני אוהבת את זה דווקא

ששואלים שאלות. אני מרגישה אינטראקציה טובה. כשאני הולכת איתו לקולנוע אני לוקחת את זה בחשבון.
אם זה סרט מוקלט, בבית, אני עוצרת ומסבירה.
אבל אם זה משהו שבאמת מעניין אותי ואין אפשרות לעשות pause וגם לא התכוננתי לזה נפשית
אז כן!!! זה יכול לעצבן. אבל אתה יודע, הכל מגיע לכבלים מתישהו כך שלא נורא...
בינתיים שרדנו יפה מאד חצי עונה 5 של דוקטור הו. בא לי לטפוח לעצמי על הכתף. מקווה שלא יספיילר לי עוד משהו.

nick at noon

New member
מה שמעצבן אותי

כשהילד שואל שאלות זה שלעיתים קרובות אלו שאלות שאני יודע את התשובה להם (כי ראיתי את הפרק) אבל הוא לא כי הוא עדיין לא. והוא מסרב לחכות כדי לגלות את או להבין בעצמו מהפרק. למשל חייזרים יורים על הדוקטור אז הוא יכול מיד לשאול אותי מי אלו, למה הם יורים עליו והאם הם יודעים מי הוא.
אבל זה במצב אצלי.
לדבר על הפרק אחרי זה כיף מאוד. וגם בצפיה חוזרת לשנינו.

MonicaF

New member
זה משהו כשהם לוחצים לדעת משהו

שיעשה להם ספויילר!
ילדים

טוב, אני מקווה שעכשיו הוא יצטרף אלי למפגשים בנושא הדוקטור. בן כמה שלך? ומה זה באפי... כולם מדברים על זה, ניסיתי לראות ולא התחברתי. אפילו במפץ הגדול מהללים את הסדרה, ואני מגיבה בערך כמו שפאני הגיבה ללנארד כש"הכריח" אותה לצפות בזה לראשונה.

nick at noon

New member
שלי בן 12

אם כי לא בן, אלא אחיין.

באפי קולטת ערפדים - אולי הסדרה הטובה ביותר אי פעם (לדעתי ולדעת עוד) הסדרה הראשונה של ג'וס ווידון שנחשב לאל גיקים. יש קורסים אוניברסיטאיים שעוסקים בה. אפשר לומר שהיא פתחה עידן של תוכניות, היא אומנם לא הייתה הראשונה אבל אפשר למר שהיא הביאה לשלמות סוג מסויים של תוכניות ג'אנר שבהם משולב אקשן, דרמה וצחוק במקביל. ידוע שהיא הייתה השראה למחדשי דוקטור הו ב2005 וגם כיום לסדרות כמו ARROW.
כמות הפעמים שראיתי את הסדרה הזאת היא מגוחכת ועדיין אני נהנה. אני מאוד מצפה לראות אותה לאחיין שלי.
קצת בעיה שלצופים צעירים היא יכולה להרגיש קצת מיושנת. כמובן האפקטים (במיוחד בעונה הראשונה) הם ברמה די נמוכה. וגם מעבר לזה דברים מסויימים שאז הרגישו חדשניים כיום כבר לא ממש. (ועצם זה לתיכוניסטים אין סלולרים). בכל זאת יש פרקים של באפי ששום תוכנית אחרת לא התקרבה אפילו לרמתם. גם באקשן, גם בדרמה וגם בקומדיה היא הייתה מעולה.
לרוע המזל בכל הדברים האלו עונה 1 (והחצי הראשון של עונה 2) היא יחסית חלשה. אני מקווה שלנארד לחץ על פני להמשיך עד אמצע עונה 2. וזה מה שאני ממליץ לך לעשות.

גלקטור

New member
מחזק לגבי באפי.

ואכן, הסדרה משתפרת מאוד מאמצע העונה השניה. אם כי גם בעונה הראשונה יש פרקים מצויינים.

MonicaF

New member
שרדנו יפה את עונה 5, עונה 6 פחות

יש לו פחות סבלנות לשבת ולצפות בעונה 6, והיא דווקא הטובה יותר, כך אמרו ועד כה אני מסכימה.
אני באמת ובתמים חושבת שחוסר הסבלנות שלו נוגע מהמדיה עצמה.
את עונה 5 ראינו בסלון על מסך גדול, מוקרן מבלו ריי עם מערכת סראונד נהדרת. החשכנו את הסלון ונשנשנו חטיפים.
את עונה 6 (עד כה 4 פרקים ראשונים) ראינו הקלטות מהממיר בחדר שינה, טלויזיה קטנה יותר. לא היתה לו סבלנות לכן עשינו לא מעט הפסקות.

סקיפי

New member
אני רואה עם אח שלי, באותו גיל

אני פשוט אומרת לו שלא יגלה לי כי זה הורס.. אין סיבה שהוא ייפגע מזה. אם בכל זאת את רוצה לרכך, תשאלי אותו מדי פעם משהו שבטוח הבנת :)

למעלה