לאלו מבינינו שהיו בתא-הטייס של מטוס

kugar

New member
לאלו מבינינו שהיו בתא-הטייס של מטוס

(מטוס נוסעים) איך עושים את זה? אני עומד לטוס בקרוב ויש לי את כל הכוונות לעשות את זה מישהו יכול להסביר לי?

vitamin P

New member
פרוטקציה יש???? לא?? בלתי אפשרי

כמעט בלתי אפשרי בלי פרוטקציה אחרי ה11 בספטמבר הייתי מת להכנס לתא הטייס של מטוס וככל שאני מתבגר וכבר לא ילד זה הולך ונעשה יותר בעייתי

Aviation Addict

New member
אפשר להגיד שהיום זה אחד המקומות

הקשים ביותר להגיע כיום אחרי 11 בספטמבר. הצלחתי כמה פעמים רק אחרי שישבתי ושיגעתי את הצוותים (הטייסים) לפני הטיסות, ורובם לא הירשו לי לצלם.

kugar

New member
כן אבל אני ילד בן 13 קטן ותמים...

וחוץ מיזה איך שיגעת את הצוותים לפני הטיסה? אתה מתכוון במטוס לפני הטיסה או חמש שעות לפני הטיסה?

תוכון1

New member
אני כאמור הייתי בקוקפיט

של ה-744, ואבא שלי הכיר את הטייס דרך חבר משותף, אז כנראה אפשר רק פרוטקציה. לפני ה-11.9 זה היה דבר פשוט למדי ללכת לקוקפיט. שהייתי בן 9 אז ביקשתי להיות בקוקפיט, חיכיתי חצי שעה, ונתנו לי. זה היה בישראייר.. אבל היום הדבר ללא פרוטקציה בלתי אפשרי, ודי בצדק.

ביקור בתא הטייס

ראשית אני מצטרף לכל המברכים לרגל פתיחת הפורום. בקשות לביקור כנ"ל מעוררות חשד(מניסיוני)בעיקר אם אינך ילד. בכל מקרה מטרייך את הדיילות אשר צריכות להתפנות מהבקשות השיגרתיות,לשאול את הקברניט,ולפתוח דלתות כפולות,פעמיים... אז,תחשבו על זה...

לא פרוטקציה, כי אם בטחון

גם לפני ה-11 ספט, לא כל אחד יכל להכנס לתא. כשאומרים פרוטקציה, זה לא מדוייק. הטייס שמכניס מישהוא זר לתא מעוניין לדעת במינימום שאין לא עסק עם איזה אידיוט או משוגע ובודאי לא מחבל בפוטנציה. לכן אם יש הכרות אישית דרך משפחה ו-או מכר כלשהו, זה נותן תמונה מינימלית לבטחון, מעבר לכך שהיום אסור כלל להכניס מי שאינו צוות אוויר על פי הכללים. כך שאם הטייס מאשר הכנסת זר, זה לצורכי הבטחון וסביר להניח שרק מהכרות.

master drums

New member
טוב.....

כשטסתי לפני חצי שנה בערך לכריתים אז שמעתי שהדיילת אמרה לאיזה ילד אחד שהוא יכול להיכנס בסוף הטיסה לתא הטייס ובגלל שיש לי שמיעה מחודדת(בעזרת השם)וחיבה לתעופה נכנסתי גם אני בסוף הטיסה לתא הטייס.... זה היה רגה מרגש.....אההה....אני זוכר את זה כאילו זה היה אתמול.... דרך-אגב זה תא נורא קטן ועוד לשני טייסים....

YHS

New member
כמו שנכתב קודם, בעיקר עניני ביטחון

מעבר לכך, הטייסים בפנים הם אנשים, עם עיסוקים. אם הם מתפנים מעיסוקיהם, מין הסתם הם יעשו זאת מסיבה כלשהיא. הרי תא הטייסים הוא לא מוזיאון או מרכז מבקרים. אם הטייס מכיר את האורח אז הוא בודאי גם ימצא נושאים לשיחה איתו. למשל, אם זה חבר מהשרות הצבאי ויש להם על מה לדבר, אז גם הבן של החבר זוכה. כל מיני אירגונים מארגנים ביקורים כאלו ואחרים. אולי מנהל הפורום הזה ירים את הכפפה ויארגן ביקור לחברי הפורום באל-על (מה שנעשה מידי פעם) ויאפשר בכך לנוער כאן לזכות בהצצה אל מעבר לדלת....

אני הצלחתי להכנס לתא הטייס

לפני שנתיים בערך. וגם זה אחרי המון בעיות. אבל לי יש "תעודת עובד טייס" מטעם רשות שדות התעופה (בגלל שאני בקרית טיסה) אז נתנו לי. אחותי הקטנה רצתה להכנס ולה לא הרשו..

ואחרי כל הדכאון הזה ...

תשמע, היום הסיכוי הרבה יותר נמוך מאשר בעבר. אבל זה תמיד אפשרי: 1. תהיה סופר נחמד וסופר חברותי 2. כנס ראשון למטוס או לפחות הכי מוקדם שאפשר. 3. אתר את הדייל/ת הראשי - בקש מאחד הדיילים/ות להצביע עליו. 4. הסבר לו את התשוקה שלך בהתרגשות אבל בקצרה. 5. הצג דרכון ישראלי. ספר שאבא היה בח"א ואתה מטיס טיסנים או משהו. אתה יכול לספר שיש לך דגם בדיוק של המטוס הזה, ושאתה חולם להיות טייס או איש צוות וכו' וכו'. העיקר שזה יהיה קצר ולענין, ויותר מסתם בקשה סתמית. 6. תבטיח שהסביר לך טייס חבר בדיוק את הנוהלים (באלעל יש דלת כפולה - כאשר אתה באמצע אתה אחראי לפתיחה. לא סודי אבל עוד בעיה שחוששים ממנה - ציין שאין לך קלסטרופוביה), שאתה תשב על הגמפ סיט JUMP SEAT ולא תזוז מילימטר ולא תשאל שום שאלה ולא תפריע. אתה רוצה רק להיות שתי דקות, לראות ולחזור למקום. 6. ודא בעדינות שהוא יצור קשר עם הטייס... אבל בעדינות וסבלנות. ואז, יש לך 4 אפשרויות: א. ביקור בקוקפיט בזמן שהנוסעים עולים ב. ביקור בזמן שהנוסעים יורדים ג. ביקור בזמן השיוט (אחרי שהשלט "להדק חגורות" כובה) ד. הטייס לא מעונין. תנסה שוב בטיסה אחרת. מבטיח לך שאם תנסה את זה 10 פעמים ב 5 השנים הבאות - זה יצליח פעם אחת.

פשוט הלכתי לדיילת

חייכתי ממש ובקשתי להכנס לשם. קרה לי כמה פעמים שטסתי ב737 בתוך אירופה וכאשר עלינו למטוס דלת הטייס הייתה פתוחה

למעלה