לאלו שהתחילו, ספרו איך הולך?

hagit oz

New member
לאלו שהתחילו, ספרו איך הולך?

היי, נשמח אם תשתפו אותנו בחוויות שלכם, תציגו שאלות, בעיות שנתקלתם בהם ונשמח לתת לכם את כל הטיפים הדרושים להמשך, בשביל זה אני כאן, תנצלו אותי
חגית עוז

galbua

New member
אני ...

היי חגית .. אני בערך מתחיל התחליתי לגלוש קצת שנה שעברה אבל זה היה בסוף הקיץ אז לא היה לי מספיק שעות של תרגול וניסיון ... והשנה התחלתי כבר מהעכשיו ללכת כל זמן ומועד שיש רוח אנ יהולך... .. בתקווה שבסוף הקיץ הזה אני יכול כבר לגלוש כמו שצריך ... ואפילו אולי לקפוץ קצת קפיצות קטנות ... יש לי בעיה בהתחלה של הכניסה למים עם הגלשן ... עכשיו גם קניתי גלשן חדש airush 135 לפני זה היה לי גלשן של naish 170 ואחד הגולשים אמר לי שכנריאה הבעיה שלי היא בגלשן שקשה לחדד איתו בגלל שהוא גדול ... בנתיים לא היה לי זמן לנסות את הגלשן ..ובכול זאת אני ימשח לקבל כל מיני טפים לכניסה למים עם גלשן.... איך שמים את הרגלים , איזה תנועה עושים עם הרגליים תוך כדיי התרוממות , איזה תנועוה צרכיה לעשות עם העפיפון ועוד כל מיני טפים וטרקים שיהיה לי קל .... ( תודה מראש ) אבל סה"כ אני מאוד התאהבתי בספורט הזה כל פעם שיש טיפת רוח מספיקה לגלוש אני ישר מחכה לינוסע לים .. ולתרגל עוד נכון שבהתחלה אוכלים הרבה קש ובולים קצת מים אבל זה שווה את זה !!!
אתמול.... הלכתי לגלוש הייתה קצת רוח אבל לא המספיקה והיו גלים יחסית גבהים , אז זה היה זמן טוב לשחק קצת עם הקייט על החוף .. אז קצת ניסית לקפוץ , גלשתי על החול קצת ...וסתם שיחקתי איתו ... ( יש לי תמונות אבל אני יעלה אותם יותר מאוחר כי המצלמה לא אצלי ) ... חגית אני גם ישמח אם תלמדי אותי את הבסיס של התחלה של קפיצות .. לנסות ולהתחיל קצת גם לקפוץ ... תודה רבה לכול העונים !

hagit oz

New member
אחלה שאלות - תודה על השיתוף

היי, אני אשמח שוב לדעת את השם שלך (ושוב בהזדמנות זאת, תשתדלו בבקשה לכתוב את שמכם הפרטי בסיום כל כתיבת הודעה), בכל אופן, לגבי השאלות שלך: כמה כללים חשובים לגבי העמידה: 1. הבסיס צריך להיות שהרגל הקדמית שעל הגלשן תהייה ישרה והרגל האחורית תהייה מעט כפופה. 2. הגב צריך להיות ישר וזה אומר שצריך להכניס את הישבן פנימה, הידיים צריכות להיות ישרות, חשוב לשים לב גם למרחק של הידיים מהבר כי אם הבר רחוק מדי מהגוף אז מן הסתאם הידיים לא יוכלו להיות ישרות וכתוצאה מכך הגב יהיה כפוף ואז גם הרגליים ואז כל הבסיס משתבש, זה כמו פרמידה, אם הבסיס לא נכון הכל לא מתחבר בסופו של דבר. 3. טיפ חשוב: כדאי להתרגל מההתחלה שהידיים יהיו צמודות וקרובות למרכז הבר ויש לכך סיבה, הסיבה היא: כאשר לומדים לחדד (לעלות לרוח) יותר קל לעזוב יד אחת מהבר בגלל שברגע שיד אחת עוזבת את הבר כל החלק העליון של הגוף בעיקר המותניים מופנה הצידה, כלומר אין משהו שיכול לחסום אותו מלהסתובב הצידה ואז כל החידוד נעשה הרבה יותר קל, ולכן המשמעות של הידיים חשובה בגלל שאם הידיים יהיו רחוקות אחת מהשנייה ואז נעזוב יד אחת מה שיקרה זה שהמצנח יעבור לצד השני מה שלא צריך לקרות וצריך להגיע למצב שהוא יציב ולכן כדאי ללמוד מהתחלה להתרגל לידיים צמודות במטרה ללמוד את ההיגוי של הבר גם ביד אחת והכל עניין של תרגול. - אם ההסבר לא היה ברור אז אני אשמח לחזור על זה שוב.... 4. חשוב לדעת שברגע שמתחילים לגלוש ועדיין לא יודעים לחדד, אני יודעת שהרבה מתחילים מנסים כבר לעלות לרוח לפני שהם יורדים מהרוח- הכוונה בשפה פשוטה בתור מתחיל לא לחשוב על לחדד, קודם כל לתפוס מהירות גם אם תצטרך לחזור הכל ברגל כמה פעמים ורק אחרי ששולטים בכל הנ"ל אז להתחיל לחשוב על לחזור לאותה נקודה. אתה בשלב שאתה כבר חוזר לאותה הנקודה (מחדד)? חגית עוז

galbua

New member
תודה רבה ...

קודם כל אני רוצה להגיד לך תודה רבה .. על הסבלנות שאת משקיעה בפורום לכל אחד ... ועוזרת ועונה על שאלות ... כל הכבוד לך !!! ... היי חגית , שמי גל ... אני יסביר לך פחות או יותר מה אני עושה שאני מנסה לגלוש ... אני ישוב בתוך המים והרגל הקדמית של ישרה והאחרוית מכופפת כמו שאמרת ... הידים שלי ישרות זאת אומרת שהבר רחוק ממני כאילו הוא פתוח הכי הרבה שאפר ... מישהו אמר לי שככה זה נותן יותר כוח .. ואני לוקח את העפיפון לצד אחד .... ואז שובר אותו לצד שני ואני מתרוממם ... ועם הגלשן אני קצת שובר פנימה לכיון לב הים .. הבעיה שלי היא יותר שאחרי שאני מתרומם ..אני גולש איזה 60 מט' משו כזה ואז אני נופל אחורה בגלל חוסר כוח ... אני צריך לעשות תנועות של סינוס גדולות או קטנות !? בכדי לתפוס מהירות ... ואחרי שתופסים מהירות צריך לתפוס את הרוח במצב כוח ולגלוש נכון ?! ... ( אחרי שאני מתרומם עם הגלשן איזה תנועה אני צריך לעשות עם הקייט ?! ) אני עוד לא מחחדד ... אני תמיד גולש ויוצא איזה 100 מט' מאיפה שנכנסתי ואז אני חזור הכול בהליכה ... זה לא כול כך נוראה ... תודה רבה על העזרה שלך .. ואת צודקת צריך קצת יותר לפרסם את הפורום שיהיו עוד אנשים בפורום ... והפורום יתרחב ויגדל ... גל

galbua

New member
קצת תמונות מאתמול ....

לא היה מספיק רוח והיו גלים ... אז ....

galbua

New member
אופס ...

שמתי את התמונה יותר מידי גדולה ... הקטנתי אותה ...

hagitoz

New member
הי גל...בכיף ../images/Emo8.gif

היי גל, אין בעד מה, אני נהנת לעזור ורוצה שתהנו מהספורט כמו שאני נהנת ותבינו שיש לכם מתנה ביד ורק תלמדו לנצל אותה נכון ובצורה זהירה שלא תזיק לכם ולסביבה. בל אופן, לגבי זה שאתה יושב במים שהרגל הקדמית ישרה והאחורית כפופה זה מצויין, לגבי הבר, הנטייה כשעולים על הגלשן בפעם הראשונה כאשר מטים את המצנח לאחד הצדדים זה למשוך את הבר עד הסוף מה שיכול בעצם לגרום למצנח להיפתח (גורם בעצם לחניקה) ואז אתה מבטל את הכוח של המצנח, אבל כל זה קורה במידה והבר לא מכוון נכון, אם הכוח שלך ב- DEEP POWER (= רצועה האמצעית אשר מאפשרת את המשחק של הטווח רוחות) יהיה באמצע לדוגמא אז תבין שזה המשחק שלך, כלומר מעבר לכך אתה תרגיש שהמצנח נחנק, תשחק אם זה כדי להבין איך זה בדיוק עובד, דרך הכתיבה קשה לי קצת להעביר לך את המסר אבל בטח יוכלו לעזור לך בחוף החברים, יש כאלו שאוהבים שהכוח שלהם בבר נמצא למעלה ואז הם כמעט ולא מושכים את הבר והוא נשאר למעלה - הבנת מה שניסיתי להסביר?
כי אני לא כל כך הבנתי את עצמי - סתאאאם.... לקחת את העפיפון לצד אחד ואחר כך לצד שני זה בסדר כדי שיתן לך יותר תנופה בהתחלה, כמובן שאם יש מספיק רוח אז מספיק כבר לקחת אותו משעה 12 (מעל הראש - זנית - ניוטרל) לשעה שתיים (שיא הכוח של המצנח) - לפי שיטת השעון קל מאוד להבין. לדעתי יכול להיות שאתה נעצר או מסיבה שאין רוח שמספיקה אולי לגודל המצנח ביום הנתון, או הסיבה הנוספת היא מה שהסברתי לך לגבי הבר - תתייעץ בחוף - איפה אתה גולש? לגבי תנועות גדולות של סינוס, במידה ואין רוח ברור שצריך לשחק יותר עם המצנח בסינוס משעה 12 לשעה 2 או להפך תלוי בכיוון כמובן - משעה 12 לשעה 10 , אבל אם הרוח מספיקה אז כמעט ולא צריך לשחק עם המצנח, צריך להגיע למצב שהוא נשאר יציב וכל פעם שצריך מייצבים אותו על שעה שתיים. זה גם בסדר שאתה נופל בהתחלה, ככה מתחילים , אין קיצורי דרך...אבל כן לשאול כמה שיותר שאלות כי זה רק יעזור צריך לתפוס את הרוח במצב של כוח כמו שאמרת - שזה אומר שעה 2 (מקווה שאתה מבין את שיטת השעון) , אל תדבר כרגע על חידוד כי זה עדיין לא הזמן שלך ...כשתגיע לזה תשאל את השאלות, תתרכז כרגע במה שאתה צריך, בינתיים תחזור קצת בהליכה, רק שתרגיש שאתה מרגיש שליטה כבר בגלישה עצמה תתחיל לחשוב על לחזור לאותה נקודה, זה יכול לקרות מאוד מהר. שאלות נוספות?? בסוף אני אכתוב חוברת מכל השאלות אז זה טוב...
חגית עוז

galbua

New member
תודה רבה .... !!!

היי חגית ...
תודה רבה ... כן פחות או יותר הבנתי .... חח ... לא ואין לי עוד שאלות , אולי אחרי שאני יהלך עוד פעם לגלוש יהיו לי שאלות חח ...
תודה רבה על העזרה גל

sun333

New member
לחגית

מה קורה זה עודד שלחתי הודעה ואת ענית לי בקשר לחברה שרוצים להיצטרף לאימונים ביחד לבינתים היתקשר מישהוא שלא חזר הוא לא היה ניראה לי רציני בקשר לקורס שעשיתי בדולפינריום אז המדריך הטוב עזב לחול ויש להם עוד מדריך שעדיף לא לדבר והם לא מוכנים להחזיר את הכסף של הקורס בישביל שאני יתחיל במקום אחר בקיצור סלט[ תני כיוון תודה ואחלה יום עודד

hagit oz

New member
היי עודד

היי עודד, או קיי, מצטערת שעדיין לא הסתדרת ואתה בבעיות קלות, אממ.....בעיה, איך אני יכולה לעזור? אני חושבת שאם בית הספר לא מעוניין להחזיר לך את הכסף זה בעיה שלהם ושל השרות ואני לא מעוניינת לשאול איזה בית ספר כי חבל על המילים, בוא נתמקד במטרה ,שאלה: כמה שעות מתוך הסך הכל של הקורס עשית עד כה? באיזה שלב אתה נמצא כרגע אם בכלל התחלת את הקורס? תן קצת יותר פרטים ואני אנסה לתת את הייעוץ המתאים, חגית עוז

sun333

New member
לחגית מעודד

קודם כל מה קורה עשיתי שני שיעורים 4 שעות בדולפינריום שיעור אחד היה עם מדריך ברמה טובה ושיעור אחד חובבני לחלווווטין חשבתי על בית ינאי אולי אשמח עם תעזרי לי ותידעי שאני מפרסם את הפורום בלי קשר שיהיה לך אחלה סוף שבוע דרך אגב אולי את רוצה ללמד אותי |
תודה עודד

hagit oz

New member
היי שוב

היי עודד, אחלה, אני שמחה שאתה בכל מקרה מתקדם ובעניינים, תודה על השיווק של הפורום, בית ינאי יכול להיות אחלה ואולי אפילו יותר מזה, קח כמה שיעורים בכינרת עם סירה ובטוח הרמה שלך תעלה פלאים לדעתי במיוחד בעונה הזאת שהרוח מתחילה להדרדר. לגבי, האמת שאני כרגע עייפה מללמד, אני רוצה לגלוש ולהנות אבל כשתהייה לי התפתחות לגבי איזה פרוייקט שאני אעשה אז אני אדאג לעדכן בפורום
אבל אני בהחלט כאן לייעץ ולעזור, לתת טיפים ואת כל מה שדרוש. תמשיך לעדכן אותי, חגית עוז

sun333

New member
לחגית מעודד

רציתי שתיתני לי קצט פרטים על הקורס בכינרת עם הסירה או באילת תודה ואחלה סוף שבוע עודד

למעלה