1מדינת ישראל
New member
לאלו שלא ראו - סלסלת עוגיות
הסלסלה והעוגיות מאותו הבצק - המתכון רשום בהמשך. עוגיות מזרחיות מלוחות - (כאכ עם שומשום) החומרים 1 ק"ג קמח לבן 50 גרם שמרים טריים/ 30 גרם שמרים יבשים/2 כפות+ ½ 1 כפיות שמרים יבשים חופן מלח 1 בצל מגורד וסחוט 2 חבילות מרגרינה (400 גרם) 2 - ½ 2 כוסות מים פושרים 1 כף קמח לטבילת הכעכ 1 ביצה + שומשום אופן ההכנה לשמן שתי תבניות אפייה. להמיס את השמרים עם ¾ כוס מים פושרים בתוספת 1 כף קמח. לערבב ולהניח להתפחה כפולה. שמרים יבשים לא מתפיחים . בקערה, לנפות קמח ליצור גומה ולהוסיף מלח, בצל מגורר וסחוט. להמיס את המרגרינה על אש נמוכה ולהוסיף לקערה של הקמח. להוסיף את השמרים שתפחו. להוסיף בהדרגה את המים הנותרים עד שמתקבל בצק קל לעבודה שלא נדבק ביד. לא חייבים להשתמש בכל המים הנותרים. ללוש את הבצק לישה ארוכה וחזקה עד שהבצק קל (והאויר יצא מהבצק ). להכניס חזרה לקערה מקומחת, לכסות במגבות ולהשאיר להתפחה כפולה. לאחר מכן ללוש שוב הרבה , על משטח מקומח. לחלק הבצק ל8-10 כדורים. להניח להתפחה מכוסה, על משטח עבודה מקומח. לקחת כדור אחד, לגלגל אותו לגליל ארוך מאוד, לחתוך לאורכו חתיכות בערך כל 2 ס"מ. כל חתיכה לגלגל לגליל (כמו נחש) ולסגור עיגול. להמשיך כך עם כל הכדורים (שאר הבצק). להכין 2 צלחות עמוקות לטבילת העוגיה – אחת עבור השומשום והשניה עבור הביצה (לערבב במזלג). לטבול כל עוגיה מעוגלת קודם בביצה ואחר"כ בשומשום. לאפות בחום בינוני 220 מעלות כ-30 דקות או עד להזהבה.
הסלסלה והעוגיות מאותו הבצק - המתכון רשום בהמשך. עוגיות מזרחיות מלוחות - (כאכ עם שומשום) החומרים 1 ק"ג קמח לבן 50 גרם שמרים טריים/ 30 גרם שמרים יבשים/2 כפות+ ½ 1 כפיות שמרים יבשים חופן מלח 1 בצל מגורד וסחוט 2 חבילות מרגרינה (400 גרם) 2 - ½ 2 כוסות מים פושרים 1 כף קמח לטבילת הכעכ 1 ביצה + שומשום אופן ההכנה לשמן שתי תבניות אפייה. להמיס את השמרים עם ¾ כוס מים פושרים בתוספת 1 כף קמח. לערבב ולהניח להתפחה כפולה. שמרים יבשים לא מתפיחים . בקערה, לנפות קמח ליצור גומה ולהוסיף מלח, בצל מגורר וסחוט. להמיס את המרגרינה על אש נמוכה ולהוסיף לקערה של הקמח. להוסיף את השמרים שתפחו. להוסיף בהדרגה את המים הנותרים עד שמתקבל בצק קל לעבודה שלא נדבק ביד. לא חייבים להשתמש בכל המים הנותרים. ללוש את הבצק לישה ארוכה וחזקה עד שהבצק קל (והאויר יצא מהבצק ). להכניס חזרה לקערה מקומחת, לכסות במגבות ולהשאיר להתפחה כפולה. לאחר מכן ללוש שוב הרבה , על משטח מקומח. לחלק הבצק ל8-10 כדורים. להניח להתפחה מכוסה, על משטח עבודה מקומח. לקחת כדור אחד, לגלגל אותו לגליל ארוך מאוד, לחתוך לאורכו חתיכות בערך כל 2 ס"מ. כל חתיכה לגלגל לגליל (כמו נחש) ולסגור עיגול. להמשיך כך עם כל הכדורים (שאר הבצק). להכין 2 צלחות עמוקות לטבילת העוגיה – אחת עבור השומשום והשניה עבור הביצה (לערבב במזלג). לטבול כל עוגיה מעוגלת קודם בביצה ואחר"כ בשומשום. לאפות בחום בינוני 220 מעלות כ-30 דקות או עד להזהבה.