לאלו שלא ראו - סלסלת עוגיות

לאלו שלא ראו - סלסלת עוגיות

הסלסלה והעוגיות מאותו הבצק - המתכון רשום בהמשך. עוגיות מזרחיות מלוחות - (כאכ עם שומשום) החומרים 1 ק"ג קמח לבן 50 גרם שמרים טריים/ 30 גרם שמרים יבשים/2 כפות+ ½ 1 כפיות שמרים יבשים חופן מלח 1 בצל מגורד וסחוט 2 חבילות מרגרינה (400 גרם) 2 - ½ 2 כוסות מים פושרים 1 כף קמח לטבילת הכעכ 1 ביצה + שומשום אופן ההכנה לשמן שתי תבניות אפייה. להמיס את השמרים עם ¾ כוס מים פושרים בתוספת 1 כף קמח. לערבב ולהניח להתפחה כפולה. שמרים יבשים לא מתפיחים . בקערה, לנפות קמח ליצור גומה ולהוסיף מלח, בצל מגורר וסחוט. להמיס את המרגרינה על אש נמוכה ולהוסיף לקערה של הקמח. להוסיף את השמרים שתפחו. להוסיף בהדרגה את המים הנותרים עד שמתקבל בצק קל לעבודה שלא נדבק ביד. לא חייבים להשתמש בכל המים הנותרים. ללוש את הבצק לישה ארוכה וחזקה עד שהבצק קל (והאויר יצא מהבצק ). להכניס חזרה לקערה מקומחת, לכסות במגבות ולהשאיר להתפחה כפולה. לאחר מכן ללוש שוב הרבה , על משטח מקומח. לחלק הבצק ל8-10 כדורים. להניח להתפחה מכוסה, על משטח עבודה מקומח. לקחת כדור אחד, לגלגל אותו לגליל ארוך מאוד, לחתוך לאורכו חתיכות בערך כל 2 ס"מ. כל חתיכה לגלגל לגליל (כמו נחש) ולסגור עיגול. להמשיך כך עם כל הכדורים (שאר הבצק). להכין 2 צלחות עמוקות לטבילת העוגיה – אחת עבור השומשום והשניה עבור הביצה (לערבב במזלג). לטבול כל עוגיה מעוגלת קודם בביצה ואחר"כ בשומשום. לאפות בחום בינוני 220 מעלות כ-30 דקות או עד להזהבה.
 

ranlevy

New member
לדעתי עדיפה חמאה מזוקקת או סמנה

במקום מרגרינה. בספרי הבישול שמוציאים יוצאי ארצות המגרב ועיראק בצרפת (אחדים מהם אפילו קניתי), משתמשים תמיד או בשמן רגיל או בסמנה (חמאה מזוקקת מבושמת). אפילו שמרגרינה היא המצאה צרפתית
-- רן.
 
../images/Emo6.gif וכמה שאלות

- איפה ניתן לקנות סמנה - האם הסמנה היא פרווה (אני מכינה פרווה) - איזה טעם לסמנה אוף כמה שאלות
תודה
 

ranlevy

New member
מבחינתך זה יהיה בעייתי

סמנה היא חמאה מזוקקת מבושמת. אני לא חושב שאפשר לקנות אותה, אבל אפשר להכיו אותה לבד. סמנה היא לא פרווה - היא חמאה בסופו של דבר. -- רן.
 

terroir

New member
ובכל מקרה

אנחנו מעדיפים להימנע ממתכונים עם מרגרינה בפורום גורמה. בבקשה.
 
שבוע טוב לכולם ותודה

אני משתמשת במרגרינה בהכנת בצק עלים ולא נראה לי שאפשר להשתמש בחמאה בהכנת הבצק. לגבי דברים אחרים כמו עוגות, אולי ניתן להמיר מרגרינה בחמאה/מחמאה אך ישנה בעיה של כשרות. יש לי שאלה,מדוע מעדיפים בפורום את החמאה על פני המרגרינה? אם זה בענין בריאותי, כדברי רופא בי"ח מח' הלב שטיפל באחי,נאמר לאחי בפירוש לא לגעת במרגרינה ובחמאה שהן היינו הך והן כמו השטן. תודה ושבוע טוב
 
כי חמאה היא המקור ומרגרינה התחליף

ומרגרינה היא הרבה יותר גרועה מחמאה בגלל תהליך הפקתה. יש כאן שרשור בנושא. שושקה, בצק עלים צרפתי מקורי הוא עם חמאה, ולא עם מרגרינה. אם תרצי, אני אקליד עבורך את המתכון. אני בטוחה שיש לך נסיון באפיה עם חמאה ועם מרגרינה, אז את בטח יודעת מה ההבדל בטעמים. אפילו עוגיות של אמא כמו ר'רייבה, שתמיד הכינה אותן עם מרגרינה, טעימות בהרבה עם חמאה. הופה - יש כאן תשובה לשאלה של השף הלבוש בעניין שדרוג מתכונים של אמא....
 
../images/Emo51.gif../images/Emo24.gif

האמת שכבר מזמן בעוגות ועוגיות עברתי לחמאה בגלל הטעם , אך להכנת בצק עלים עדיין לא ניסיתי. תודה ושבוע טוב
 

terroir

New member
אם ככה

אז כדאי לך לנסות חמאה מיובאת (מצרפת או מהולנד) ולא חמאה של תנובה או טרה. יש הבדל גדול בטעם ביניהן. אפשר להשיג חמאה משובחת כזו בכל סופרמרקט גדול (לא להתבלבל עם "חמאה הולנדית" של תנובה).
 

terroir

New member
כפי שכבר הסברנו בעבר

חמאה עשויה מחלב פרות, שההתפתחות האבולוציונית שלהן נמשכה כמה מליוני שנים. מרגרינה הינה פיתוח מאוחר, מעשה ידי אדם, והיא הומצאה כתחליף זול לחמאה, במטרה להוריד את עלויות הייצור של מזון תעשייתי. במטבח הישראלי היא זכתה להצלחה מטעמי כשרות ומחיר גם יחד. נושאים בריאותיים אינם קריטריונים לקביעה מהו גורמה ומהו לא. אבל אם עניינים בריאותיים מטרידים אותך, אפנה אותך לעמוד הקישורים של הפורום, בו יש לינק לאתר של רשות המזון והתרופות האמריקאית, בו מוסברים הסיכונים במרגרינה ובשמנים דומים לה. ואגב: בצק עלים הינו המצאה צרפתית, ובמסורת הצרפתית משתמשים בחמאה. אם לא שף צרפתי מכובד אחד יעז להשתמש במרגרינה במסעדה שלו (לא רק לבצק עלים, אלא בכלל). השימוש במרגרינה הינו תחליף לחמאה, שנעשה מסיבות של מחיר (במקרים מסויימים) וכשרות (במקרים אחרים). בכל מקרה - מדובר בתחליף שאין לו מקום במסעדות גורמה. ישנם פורומי אוכל רבים ברשת, וגם ברשת הישראלית. כפי שכתוב במכתב הפתיחה, הפורום הזה מיועד לעיסוק בחומרי גלם איכותיים בלבד. מרגרינה איננה חומר כזה, ולפיכך אין לה מקום בפורום. אם יש לך השגות בעניין זה, אשמח אם תפני אותן אלי במסרים. אין בכוונתי לפתח כאן דיון על מרגרינה בעד ונגד. שבוע טוב.
 
למעלה