לאלו שעברו הפריות

סיגל 01

New member
לאלו שעברו הפריות

בנות, כמה זמן אחרי המחזור שאותו קיבלתן כשההפריה כשלה (אחרי החזרת עוברים) קיבלתן את המחזור הבא? זה נכון שאחרי הפריה, המחזור הבא אחרי המחזור של אחרי מתעכב עד שלושה שבועות? זה בגלל הטיפול או עדיין בגלל הדקא פפטיל (שנלקח כבר לפני כחודשיים וחצי).

סיגל היי,

אמנם אין לי עדיין ניסיון מעשי, אבל אחרי ההחזרה שכשלה, שאלתי את האחות את השאלה הזו, והיא אמרה לי שבהחלט יכול להיות שהוסת הבאה תתעכב זמן ארוך בגלל השפעת הדקא. אם רוצים לזרז את התהליך אפשר לקחת ארגסט. מרב

עמית@

New member
היי סיגל, לא קיבלתי דקא כך שאין

לי תשובה על כך, אבל המחזור בהחלט יכול להתעכב, (ראי מקרה חנה שהמחזור של "נעלם" ל3 חודשים בהשפעת הדקא) באמת אפשר לזרז עם ארגסט, או לבנות מחזור טיפול חדש על הדיכוי הנוכחי , אבל זה לא ממש רלוונטי עבורך היות ואת חוזרת להזרעות. מקווה שזה יסתדר בקרוב

זה לא קשור לטיפול אלא לדקא הארוך

לי הדיכוי היה ל 4 חודשים. חודש של הטיפול + 3 חודשים עד שקיבלתי את המחזור הבא. ההשפעה של הדקא שונה מאחת לשניה אבל בכל מקרה היא השפעה חזקה. מקווה שאצלך זה לא ייקח כל כך הרבה זמן. חנה

אפרת**

New member
יכול להיות שעם בדיקת דם פשוטה אפשר

לדעת בערך אם המחזור "בסביבה" או שלא. האמת שגם קצת בגלל זה אני לא כל כך רציתי דקא ארוך. אלא קצר.

נועם@בת

New member
אני קיבלתי תמיד 13-14 יום אחרי

הכוריגון הראשון, אבל יש בנות שהיה להם איחור למרות שלא היו בהריון. בחודש אחי הוסת יכולה להתעכב בין ימים לחודשים
וזה בגלל הדיכוי של הדקא. הדקא משבית את פעילות ההיפופיזה. ויש נשים שההשבתה מחזיקה אצלהן שבועות וחודשים. לחנה, אם אני זוכרת נכון, זה החזיק שלושה חודשים. אם ההיפופיזה מושבתת, היא לא מפרישה LH ו FSH, לא נבנית רירית, ואין ווסת. (אגב, לא כל ההיפופיזה מושבתת כמובן, רק הפרשת הורמוני הביוץ. מה שגורם לתופעות לואי של גיל הבלות, כמו גלי חום, עצבנות ושאר מריעין בישין). בדרך כלל מומלץ לחכות את שהוסת תגיע. במידה והיא לא מגיע, ניתן לעשות טיפול נוסף על אותו דיכוי. שיהיה בהצלחה נועם

אצלי הדקא הארוך השפיע הרבה זמן

לאחר כשלון ההפריה הראשונה רצו לעשות לי החזרת מוקפאים ולכן התחילו במעקב לביוץ טבעי. כאשר עבר חודש מאז המחזור הקודם (זה שבא אחרי ההפריה) ועוד לא היה סימן כלשהו של זקיק מתפתח, נתנו לי פרוגינובה לעיבוי רירית הרחם ואחרי שבוע החזירו לי את המוקפאים, כך שהמחזור הבא שלי גם לא היה טבעי. גם זה נכשל, ואז חיכינו למחזור הטבעי הראשון (שהגיע בזמן, כלומר עד אז הדקא כבר לא השפיע) ואז התחלתי את ההפריה השניה. הפעם לא הסכמתי בשום אופן לדקא ארוך והזרקתי יום יום דקא קצר. לדעתי זה שווה כי יש יותר שליטה. רחל

למעלה