לאלו שעברו קיסרי...

chupchick

New member
לאלו שעברו קיסרי...

אני 7 חודשים לאחר לידה! הצלקת נראית יותר ויותר טוב ... אגב ממליצה בחום על מישחה שניקראת MEDERMA... שמיפה את הצלקת פלאים! השאלה שלי היא: מעל החתך נישארה גיבעונת קטנה... כאילו לא בקו ישר עם העור בבטן. מישהי מכירה את התופעה? האם זה מסתדר בסוף? תודה לכולן!

פעמיים עברתי קיסרי

והשלישי בדרך. זו הבעיה בקיסרי, אכן נשארת *הגבעה* (בכל אופן אצלי ולכל אלו שאני מכירה).

T noki

New member
הגבעה ירדה לי עם הזמן

אבל האיזור עדיין (שנתיים וחודשיים אחרי) רגיש יותר משאר האיזורים, ולעיתים הרגשה לא נעימה ורגישות למגע בעיקר בעונות מעבר. ולפעמים מגרד.

chupchick

New member
או סוף סוף חדשות טובות...

את חושבת שהתעמלות עוזרת? מאחר וזה אזור השריר? יש לך המלצות?

T noki

New member
אני מודה ומתוודה - לא התעמלתי שניה

אחת, בטח שלא אחרי ההריון והלידה. תראי, טכנית ה"גבעה" הזו נוצרת בגלל הנפיחות והבצקת שבאיזור הצלקת לאחר הניתוח והאיזור שאותו מחברים שם הוא גם חלק משרירי הבטן התחתונים (בעיקר 2 שרירים ארוכים שנקראים "רקטוס" שהולכים לאורך הבטן במרכז אבל גם עוד שרירים) וגם רקמה רכה שכוללת תת עור ועור שבה יש עצבים ושומן תת עורי. לדעתי האישית בלבד, ככל שיש יותר שומן תת עורי כך הגבעה יותר גדולה. אני מניחה שחיזוק השרירים יכול לעזור ובכל מקרה זה כמעט תמיד לא חוזר להיות בדיוק מה שהיה לפני הההריון והניתוח. התעמלות לחיזוק שרירי הבטן (וגם האגן, אבל זה לא קשור אלא סתם טוב לאחר לידה וניתוח קיסרי...) זה תמיד טוב.

תומרלי

New member
לגבי הצלקת

היא עוד אדומה מאד, אך לא מורגשת במובן של לא מציקה. וכן, התעמלות עוזרת מאד לגבעונת שמעליה.

למעלה