לאלישע ולכל מי שבקיא במחשב

איריסשפ

New member
לאלישע ולכל מי שבקיא במחשב

אני זקוקה להדרכה אם מסבירים לי לאט אני מבינה מהר אני מחפשת דרך להצמיד גבולות וצללים משולבי גרפיקה לתיבת טקסט ולא לעמוד שלם כלומר במקרה שאני רוצה לעשות 2 כרטיסיות על אותו עמוד ולהקיף כל כרטיסיה (שהיא כאמור תופסת חצי עמוד בלבד) בשוליים נחמדים יש איזה פטנט לזה? לחילופין אולי אפשר להשתמש בשוליים של עמוד שלם ולהרים אותם כלפי מעלה ? אני מקווה שאני מצליחה איכשהוא להיות מובנת המון תודה מראש איריס

karin a

New member
גבולות

כפי שגילה הסבירה, אינך יכולה להכניס שני קטעים לעמוד . ההסבר יעיל מאוד להכנת כרטיסיות קטנות , אך לא למטרת שיבוץ שניים או יותר בעמוד. מה שכן כדי להכניס שתי תיבות טקסט לתוך עמוד אחד אינך יכולה להשתמש במסגרות המעוצבות, אך את יכולה להשתמש במסגרות הפשוטות , ניתן להוסיף להן צבע ותבנית ללא גרפיקה מיוחדת . את זה תוכלי לבצע באמצעות גבולות (ולא גבול עמוד) בהצלחה קארין

Ilan Nagar

New member
גבולות

שלום לך, ההסבר שקיבלת אכן יעיל אבל רק לחצי עמוד. אם תרצי ליצור מסגרות יפות למספר קטעים במסמך הרי שהדרך היא שונה, צריך לקחת בחשבון שלא יהיה ניתן ליצור צורות גרפיות כמו בגבול עמוד. והרי ההסבר: 1. כתבי את הטקסט שלך רגיל במסמך ללא צורך בתיחום של תיבת הטקסט. 2. עתה סמני את הטקסט בעזרת העכבר (לא על ידי גרירה אלא ע"י סימון מימין השורה הראשונה ומטה) 3. עתה גשי לתפריט "עיצוב" => "גבולות וצללית" ודאי שאת בתת תפריט "גבולות" ומשם בחרי את האפשרות מימין של תיבה או צל. בחרי סגנון צבע ועובי (אשר יהווה את המסגרת לטקסט שלך) 4. עתה בחרי את תת התפריט "צללית" ובחרי באופציית המילוי של המסגרת שלך (אפשר לשחק באחוזי המילוי וכדומה) 5.עתה מה שנותר הוא לאשר את השינויים. בהצלחה אילן

למעלה