לאלי או לכל מי שיודע.

lubelia

New member
לאלי או לכל מי שיודע.

טוב, אז הבנתי שהמרגרינות החדשות של בלו בנד ועוד חברות לא מכילות חומצת שומן טראנס. אבל... הבנתי שגם גבינות 'קשות' שמנות - צהובות ולבנות, שמנת צמחית ועוד כל מיני מוצרים עוברים תהליך הקשיה - זה אומר שיש סיכוי שיש בהם שומני טראנס?? תודה
 
לכל המעוניין

יש להסתכל על התווית התזונתית ואם מצויין שם ללא טרנס או פחות מ- 1% טרנס גם אז הינן לצרוך את אותם מוצרים בתבונה.
 

אלי ו.

New member
במוצרי חלב אין בעיה של שומן טראנס

בגבינות כמו "הצהובה הטובה" יש מכיון שמדובר במוצר צמחי. כעקרון חפשי "שומנים מוקשים" אלה שומני טראנס. למרבה הצער בישראל עדיין אין חובה לסמן שומני טראנס בסימון התזונתי (בארה"ב התחילו רק עכשיו ואנחנו תמיד צועדים אחריהם) ולכן אי אפשר תמיד לסמוך על הסימון התזונתי או לדעת כמה שומני טראנס יש. כפי שכתבה סיגל, מוצרים חדשים בהם יש מעט מאוד שומן טראנס בד"כ ישוויצו על האריזה שיש בהם כמות מאוד קטנה של שומן טראנס.
 

hagar8

New member
אז אלי, מה שאתה אומר

זה שבגבינה צהובה רגילה יש חומצות שומן טרנס?
 

אלי ו.

New member
לא

בגבינה צהובה רגילה יש שומן רווי (גם לא מציאה גדולה) ואין שומני טראנס. במוצרי שומן מוקשה מן הצומח (כמו ב"גבינה" "הצהובה הטובה") יש שומן טראנס. אגב, מה שמגוחך בפרסומת של המוצרים האלה הוא שבד"כ הם מתהדרים בכיתוב "ללא כולסטרול" בעוד השפעת שומן הטראנס על הכולסטרול בדם יכולה להיות קשה הרבה יותר מצריכת כולסטרול.
 

hagar8

New member
אז איזו גבינה צהובה עדיפה לדעתך?

"הטובה" או הרגילה? כי בשתיהן חומרים מזיקים. בנוגע לכיתוב "ללא כולסטרול"- זה פשוט טריק פרסומי לדעתי...
 

lubelia

New member
תודות !!! לכולם. (אז בחלב אם...???)

הסקרנות שלי תהרוג אותי - ואני לא חתול.....
 
למעלה