לאלי ויריב ..( dns וכו´)

לאלי ויריב ..( dns וכו´)

ייתכן מאד שdns פתר את אותה בעיה של השהייה שקיימת אצלכם. אבל אין שום חבות , שום הכרח להשתמש ב DNS ברשת הפנימית .. (לפחות אני לא מכיר חובה כזו). כך שככל הנראה איפשהו , משהו אצלכם לא מכוון כמו שצריך.. עדיף לנסות לדעתי לאתר מהי בדיוק הבעיה ע"מ שהיא לא תמשיך להגרר, אצלי לדוגמה אין שום DNS ברשת הפנימית , ואין לי גם שום כוונה לשים אחד, והרשת עובדת בלי שום השהייה. יש לזכור כי תפקידו של ה DNS הוא בעיקר כדי להפוך FQDN ל IP כך שאין שום סיבה שבעולם שאם אתם פונים ל IP של מחשב מסויים שיהיה שיהוי , אם יש שיהוי כלשהוא אני מניח שמשהו לא מכוון ..

lizard

New member
הבעיה היא שהלינוקס

מנסה לגלות מה השם של הכתובת. לא מספיק שיהיה לך תרגום של שם לכתובת. אתה צריך גם כתובת לשם. ניסינו בלי DNS כאשר כל הקבצי HOSTS מקונפגים כראוי וזה לא הלך. נדמה לי שזה בשביל הSYSTEM LOG או משהו כזה,ככה שבטוח ניתן לומר לו לא לתרגם או לנסות לתרגם כתובת לשם. אני אבדוק את זה אחר כך. אבל לדעתי זה לא מסובך להרים שרת DNS קטן ולוקאלי (בלי גישה לאינטרנט) מיכה

את כל זה הוא יודע לעשות דרך

קובץ ה hosts .. בשביל ה system log הוא ינסה לעשות resolv אבל אם הוא לא מצליח הוא ירשום את ה IP - כלומר אין חובה . עם זאת יש שרותים מסויימים כגון sendmail שניתן להגדיר שאם הם לא מצליחים לעשות resolv אז שלא יגיבו , או שאם הם עושים resolv ומקבלים שם שונה מהשם שבו המחשב המתקשר מזהה את עצמו - הם ישר מכניסים אותו לקטגוריה של אולי spoofing ..

voguemaster

New member
הייתי חי ללא DNS

ברשת הפנימית שלי בשמחה, אילולא הייתי חייב לספק אמולציה לשאילתות MX. הייתי חי מצוין בלי DNS, ותאמין לי שהתעצבנתי מאוד שלקח לי שלוש שעות לקנפג את BIND. מעצבן פחד.. אל דאגה, הכל מכוון כמו שצריך
אלי נ.ב. כל עוד לא התקנת DNS ואין לך שום כוונה להשתמש, אז מן הסתם אין לך שום צורך בהגדרות nameserver ב-resolv.conf ולכן שום תוכנה לא פונה ל-DNS, ולכן גם אין DELAY. כמו שאמרתי, ע"י מחיקת הגדרות nameserver הבעיה נפתרת (לא מפתיע
)

lizard

New member
וואלה לא חשבתי על זה !

או שנאמר תפוז ? למחוק את הNAMESERVER. צריך לבדוק

lizard

New member
לא באמת ../images/Emo13.gif

לפעמים אני נעול על משהו ושוכח שאפשר גם אחרת. לי ה nameserver זה דבר שתמיד יהיה אצלי,כלומר תמיד יהיה לי DNS. לכן שכחתי שאפשר בלעדיו,ואכן כאשר הוא לא מוגדר הלינוקס לא מנסה לעשות תרגום של כתובת לשם. הבעיה היא שצריך nameserver. שוב, לא סארקזם פשוט קרינה סלולרית
. מיכה

למעלה