לאמא, אבא ומה שביניהם.....

stagadam

New member
לאמא, אבא ומה שביניהם.....

חשבתי איך לכתוב לכם מכתב....מכתב שלא תקראו לעולם.... האמת היא שאין לי מספיק אומץ לשלוח לכם אותו.....הרי זה ידוע שאני פחדנית מטיבעי.... תמיד עשיתי בדיוק מה שאתם רוצים. הלכתי לאן שאתם רוצים...למדתי כמו שאתם רוצים...באתי מתי שאתם רוצים....ואמרתי את מה שאתם רוצים לשמוע.... תמיד הייתי הבובה שלכם, שאותה אתם יכולים לעצב כמו שאתם רוצים.... תמיד ניסיתם להפוך אותי למה שאתם לא הצלחתם להיות... החיים שלי תמיד התנהלו לפי מה שצריך להיות, לפי מה שנכון, לפי מה שהראש אומר, לפי מה שמצפים ממני. ואסור, אסור לטעות, לפחות לא במשהו חשוב... אני יודעת שאתם בסה"כ רוצים בטובתי, אבל יש גבול!!!! תסכימו איתי שכמעט כל ההורים רוצים בטובת ילדיהם, אבל מרביתם לא "חונקים" אותם בכזאת צורה... אני לא ילדה קטנה, אני יודעת להחליט בעצמי מה טוב לי ומה לא, אבל משום מה אתם תמיד חושבים שאתם יודעים יותר טוב.... אולי במקרים מסויימים זה נכון, אבל גם אם תסבירו לי מליון פעמים למה אתם צודקים ואני לא, אני אולי "אבין" באותו רגע, אבל תמיד אשאר עם הספק... תמיד התקפלתי ברגע האמת, תמיד השתפנתי. נתתי לכולם מסביב להאמין שזה מה שאני רוצה...כי מכל ההטפות שלכם באמת האמנתי שזה מה שאני רוצה.... אבל היום אני כבר לא ילדה קטנה...ואני יכולה לומר שזה לא מה שאני רוצה... שאני רוצה לקחת פסק זמן, לא להתחיל עכשיו ללמוד, להרגע קצת, ובעיקר לצאת עם מי שאני רוצה. גם אם הוא מבוגר ממני, גם אם הוא לא מתאים לי, גם אם זה לא יצליח.... אתם בכלל לא מכירים אותו וכבר החלטתם שהוא לא מתאים לי, על סמך דיעות קדומות... אבל שוב, אין לי את האומץ לעשות את זה, לומר לכם את זה...אולי כי לא למדתי איך לעמוד על שלי...איך ללכת עד הסוף עם מה שאני מאמינה בו...איך לשבור מוסכמות...איך לא להתחשב יותר מדי במה שאחרים חושבים.... לא חשבתם שזה חלק מהתפקיד שלכם ללמד אותי כהורים!!!! והיום אני מקנאת באלו שלא תלויים באף אחד...שהולכים עד הסוף עם מה שהם מאמינים בו.... אז אמא ואבא יקרים, אני אולי בובה על חוט, אבל לא יודעת כמה עוד אוכל לשאת את זה... אולי תופתעו ממש בקרוב....

אני יודעת שאת בטח רוצה תגובות

מאנשים אחרים ולא כל יום מאותו אדם. אם את לא זוכרת אז גם פעם שעברה הגבתי למה שכתבת. אבל אני חייבת להגיב. את מפחדת ואת מודה שאת מפחדת אז את חייבת לעשות עם זה משהו את חייבת לפעול רק ככה תוכלי להתגבר על הפחד. את אומרת שאת הבובה על חוט שלהם - הגיע הזמן לגזור את החוטים. אני לא חושבת שאת ילדה קטנה ואני בקושי מכירה אותך , אני לא יודעת מה ההורים שלך חושבים עליך אבל הם לא צריכים להתנהג אליך כאלו את בכיתה א וצריכה שיעזרו לה לחצות את הכביש. הם מנסים לגונן עליך אבל איך תלמדי אם לא תעשי טעיות? אז מה אם בסוף הם יצדקו ובאמת הוא לא יהיה מתאים בשבילך כי הוא גדול מדי , בסדר אז תפגעי אבל עדיין יהיה לך את הזכרון מלהיות איתו ולא תחיי אם השאלה של מה היה יכול לקרות אם........ אל תפחדי , תהיי שלמה עם עצמך. גם אם תריבי עם ההורים זה לא נורא זה יעבור להם כשהם יבינו באמת שזה כל כך חשוב לך. הם ההורים ומותר להם להגיד את דעתם על החיים שלך אבל אסור להם להחליט בשבילך החלטות, תעמדי על שלך, תעשי מה שטוב בשבילך החיים קצרים אל תבזבזי אותם על דברים שאת לא רוצה לעשות והם מחייבים אותך לעשות. בהצלחה אני מאחורייך ענבל

ה מוזה

New member
"כולנו ילדים של החיים"...

כואב לי לקרוא את המכתב שלך . כואב לדעת שאת בעצם עוטה מסיכה , קוברת את כל רצונותייך,חלומותייך ואת מי שאת . לפני שאת ה"בת של"... את אדם בזכות עצמך . הורים מקבלים ילד/ה למשמורת - זה לא מגיע עם חוברת הדרכה וגם הורים טועים . לפעמים הרצון לשמור ולהגן מתוך כוונה טובה אכן יכול להסתיים בתחושת "מחנק" . אך אם תוסיפי לשתוק - כיצד יידעו את מה שאת חשה ? ".... אבל היום אני כבר לא ילדה קטנה..." בגרות זה אומר להיות מספיק כנה עם עצמך ומספיק חזקה כדי לומר לעצמך ולסביבה את שעל ליבך . בגרות היא היכולת לנהל תקשורת פתוחה ללא חשש . בגרות היא להיות מי שאת . דברי עם הורייך - אהבת הורים היא ללא גבולות ותנאי -

stagadam

New member
למוזה ולענבל......

אני חושבת שאת ממש צודקת במה שאמרת.... ביום שישי היה לי ריב רציני עם ההורים ואמרתי להם כל מה שאני חושבת.... אני מרגישה שהם ממש מאוכזבים ממני.... הם אמרו לי שכל החיים הם רק נתנו לי הכל ועכשיו אני לא יודעת להעריך שום דבר, שלא אכפת לי משום דבר, שלא אכפת לי מהם וכו´..... אני יכולה לומר בוודאות שזו התקופה הכי קשה בחיים שלי עד עכשיו, ואני לא ממש יודעת איך להתמודד עם זה.... וענבלי, אני ממש שמחה לקבל ממך כל תגובה ולא משנה אם הגבת כבר לפני כן, זה ממש לא משנה... תודה רבה רבה רבה.....על שאתם פה בשבילי

הורים... נכס יקר...

אני כל כך מכירה את המצב של לרצות לעשות מה שרוצים ולא לפי מה שההורים אומרים.... אני יכולה לאמר שאני "מרדתי" בדרך שהורי ניסו להכתיב לי... ועשיתי מה שרציתי... ולא תמיד זה בא לטובתי... אבל היום אני יודעת מראיה לאחור שההורים אמרו וביקשו דברים מתוך הנסיון שלהם , על מנת שלא אפגע שאצליח בתלם החיים והיום אני אפילו מנסה לערב אותם במה שקורה לי בחיים, כי אני חושבת שזה מגיע להם לקחת חלק בחיים שהם נתנו לי , אבל עדיין בסוף אני מחליטה. הורים הם נכס גדול בחיים, וכדאי לנצל את העובדה שיש שניים בעולם שתמיד תמיד ירצו בטובתנו.... נסו קצת להיות יותר סבלניים אליהם ולתת להם את ההרגשה שאתם מקשיבים, ואם תקשיבו באמת תוכלו למצוא הרבה עצות לחיים טובים יותר... אמא ואבא שלי אני אוהבת אתכם תמיד!!! אני

stagadam

New member
את צודקת, אבל.....

יש גבול גם להתערבות של הורים.... זה לגיטימי לגמרי שהורים ייעצו לילדיהם בנושאים שונים, ושהילדים יקשיבו וינסו ללמוד מנסיון החיים של ההורים.... אבל ההחלטה הסופית צריכה להיות של הילד/ה, וגם אם היא מנוגדת לדעת ההורים, ההורים צריכים לקבל אותה.... ברור שיש מקרים קיצוניים שההורים חייבים לקחת שליטה על המצב... אבל זה לא המקרה שלי.... אז כמו שאמרתי, יש דברים שהילד/ה צריכים ללמוד בעצמם וללמוד מהטעויות של עצמם ולא להסתמך כל הזמן על מה שההורים אומרים...

למעלה