"לאמא שלי יש סולם"- דרושות מרואיינות לתזה

Mitzek

New member
"לאמא שלי יש סולם"- דרושות מרואיינות לתזה

שלום רב, שמי לילי ואני כותבת תזה במסגרת לימודי הביבליותרפיה לתואר שני באוניברסיטת חיפה. הביבליותרפיה היא שיטת טיפול באמצעות ספרות. מטרתה לסייע להבנה עצמית, להתפתחות תקינה, להתמודדות יעילה עם מצבי לחץ ובעיות אישיות ולגדילה אישית. הטקסט הכתוב מקבל התייחסות של מעין "קול שלישי" שנמצא יחד עם המטפל/ת והמטופל/ת בחדר ומהווה אמצעי לעבודה השלכתית, להרחבת אזורי נפש צרים, לדיבוב ולהדהוד של קולות פנימיים. התזה שלי עוסקת בהתמודדות של אמהות לסביות עם דמות אב בסיפורי ילדים, ומבקשת לבדוק מה קורה לאמהות בסיטואציית ההקראה ומהם התחושות והרגשות שמתלווים אליה. הנושא מעסיק אותי אישית משום שיש לי שני ילדים, ופעמים רבות אני מוצאת שההתמודדות שלי כאם לסבית עם "דמות האב" בסיפורי הילדים והתיווך שלה לילדי, היא מורכבת ומעוררת בי תחושות ושאלות רבות. המחקר הוא מחקר איכותני, שבמסגרתו אני מפנה שאלות פתוחות למרואיינת. השאלות מתייחסות למשפחה הנוכחית של המרואיינת וכן למשפחת המקור שלה, בהקשר של ספרי ילדות, זכרונות הקשורים אליהם וכן אל סיטואציית ההקראה של ההורים לילדיהם. הריאיון יתקיים במסגרת מפגש חד-פעמי, שאורכו כשעה וחצי-שעתיים, ויערך בבית המרואיינת (אלא אם כן ההעדפה שלה תהיה מפגש במקום אחר). הראיונות הם אנונימיים, ובמחקר עצמו לא יופיעו שמות המרואיינות או פרטים מזהים כלשהם. כאמור, אני מחפשת אמהות לסביות, לילדים בני 3+, שהקימו משפחות שבהן יש שתי אמהות (ללא אב), המוכנות להקדיש מזמנן ולהתראיין למחקר. אם את מעוניינת להשתתף במחקר ו/או מכירה מישהי שפנייה זו עשויה להיות רלבנטית עבורה – את מוזמנת לכתוב לי. את יכולה לפנות, כמובן, גם לצורך בירור פרטים נוספים ואשמח לענות על כל שאלה. כתובת המייל שלי היא: [email protected] תודה רבה על הקריאה ועל שיתוף פעולה. לילי

למעלה