לאמא של רום, ומי שהתעניין בזמנו

ניני4

New member
לאמא של רום, ומי שהתעניין בזמנו

בארוחה הפולנית- בעניין המתכונים: מכיוון שהבישול נערך בינינו- 3 אחיות- אין ברשותי את כל המתכונים עדיין, אלא רק את אלה שאני הכנתי- ואני מקווה שהם יעמדו בסטנדרט הנדרש כאן למתן מתכונים, אבל לא לגמרי בטוחה... קרפלך- כיסוני בצק במילוי בשר: אז ככה: את הבצק אני מכינה לפי המתכון של חיים כהן בספר הבישול שלו( אם רוצים, אוכל לכתוב את המתכון כאן ככתבו וכשלונו), את המילוי אני מכינה לפי מתכון של אמי, והכמויות לא ממש עומדות על קוצו של יוד: מטגנים( אני מטגנת בחמאה- קוביה קטנה ומעט שמן רגיל) 1 בצל בינוני חתוך לקוביות, עד שיזהיבו-ישחימו מעט. 250 גר´ כבד עוף- מטגנים ( בקובית חמאה נדיבה- אני משתמשת בחמאה מלוחה- באותו מחבת) עד שייצלה .מפלפלים וממליחים לקראת הסוף בצלייה. טוחנים ,יחד את הכבד והבצל עם 1 חזה עוף מבושל - שבושל קודם לכן בציר של מרק עוף-טוחנים במכונת בשר .(אני מערבבת במג´ימיקס כמה סיבובים- שלא יהפוך לעיסה, אלא לפורר את זה מעט). מנסיון שלי- אני לא מכניסה את כל כמות בשר חזה העוף, אלא כשני שליש ממנו, ואז יש לזה יותר טעם עשיר של כבד כזה. ( אמא שלי עושה יותר עם טעם של חזה עוף). ואחר כך ממלאים את עיגולי הבצק , כפי שכותב חיים כהם במתכון שלו, מבשלים לפי ההנחיות שלו. מתכון לחמיצה אני עדיין לא מרגישה שאני יכולה לתת, כי אני עשיתי את הבסיס ואמי עשתה את "הפינאלה", ותיקנה תיבול במקום, לא רשמתי מה בדיוק היא עשתה, ולכן אני אצטרך לנסות את זה שוב בעצמי, ואז לתת מתכון מסודר. בלינצ´ס עשיתי לפי המתכון של שמוליק כהן, בספרו- "המטבח היהודי". אני לא ממש מרוצה מהבלינצ´ס שיצאו. אעבוד על זה שוב ואז אתן מתכון מומלץ.... הטשולנט יצא ממש פצצות- אבל זה נדמה לי שאף אחד לא ביקש.... ואת הקישקע לא אני עשיתי, אז עוד אין לי מתכון... בהמשך כשיהיו לי עוד מתכונים ואם תרצו, אביא אותם כאן. וסליחה על הבלאגן ותודה
ל-terroir
 
למעלה