לאמהות העובדות, כמה זמן אחרי הלידה/

לאמהות העובדות, כמה זמן אחרי הלידה/

חזרתן לעבודה? האם אתן חושבות שהייתן חוזרות קודם במידה ולא הייתן יולדות פג. מה היתה התגובה של מקום העבודה ללידת הפג והארכת חופשת הלידה?

אצלי היה מסובך אבל באו לקראתי

כשעומר נולד אמרו לי שאם ישרוד , הוא יהיה בפגיה לפחות 4 חודשים. הבנתי מביטוח לאומי שאחרי הלידה צריך לקחת 3 שבועות חופשת לידה ואת השאר ניתן לקחת אחרי שהילד ישתחרר. לקחתי חופשת לידה ל- 3 שבועות ואח"כ חזרתי לעבוד מספר שעות ביום. אני עובדת בחברה נהדרת עם בוסים נהדרים והם עשו הכל כדי לבוא לקראתי. בשלב מסוים נראה היה שעומר עומד להשתחרר אז הפסקתי לעבוד, אבל אז כל העניין הסתבך ואחרי שהפסקתי לעבוד הוא היה מאושפז עוד כמעט 3 חודשים. כשעומר בא הביתה לא יכולתי לחזור לעבודה כי הוא היה צריך טיפול מיוחד ורק אני ובעלי יכולנו לטפל בו. בשלב מסוים התקשר אלי הבוס ואמר שהם מוכנים שאני אעבוד דרך הבית באמצעות מחשב (זה אפשרי בסוג העבודה שלי). אני זוכרת שאמרתי לבעלי שאני מרגישה שאחרי כל הסבל שעברנו , אלוהים החליט לעשות איתי חסד קטן. העבודה מהבית היתה ממש הצלה בשבילי, כי יכולתי להתנתק למספר שעות מהטיפול בעומר , יכולתי להרשות לעצמי לקחת מטפלת וזה כמובן גם עזר מבחינה כלכלית. מאז אני עובדת מהבית ואני מאוד מרוצה מהסידור הזה.

חזרה לעבודה - נקודה כואבת

אני פיצלתי את חופשת הלידה, ולכן היה ברור לי שאאלץ להאריך אותה. כשניסיתי לברר עם הבוס שלי לגבי אפשרות לחזור למשרה חלקית, התברר לי שהמשכורת ממש לא שווה את זה, וגם המשרה החלקית שדובר עליה היתה משרה של 8 שעות ביום, במרחק של 45 דקות נסיעה מהבית (לכל כיוון). אז החלטתי להשאר בבית עם דנה, ונשארתי איתה עד שהיא הגיעה לגיל 8 חודשים. אז הסתיימו דמי האבטלה שלי, וגם הסבלנות שלי לשבת איתה בבית. חזרתי למשרה חלקית (במקום עבודה אחר) - עבדתי רק 3 ימים בשבוע. הילדה היתה אצל מטפלת בבית + עוד 3 ילדים. המטפלת לא היתה מי יודע מה טובה אליה. היא נתנה לדנה לישון כל היום, ובכלל לא יצאה איתה החוצה.
אז העדפתי לשלוח את דנה למשפחתון עם סדר יום מסודר (דנה נכנסה לקראת סופשנה - ואז היו שם 10 ילדים. בשנה שאח"כ היו שם רק 5, ודנה פרחה שם). עשיתי המון טעיות בבחירת מסגרות לדנה. זו היתה ילדה ראשונה, ואני הייתי קצת תמימה. אני קוראת את ההודעות פה של אמהות שנשארו המון זמן עם הילדים שלהם - מקנאה וגם מרגישה קצת אמא זוועתית

אני לא הייתי מסוגלת לפצל את חופשת

הלידה ולכן לא חזרתי לעבודה כששירה היתה בפגיה. כששירה היתה בת חמישה חודשים חזרתי לפעמיים בשבוע 4 שעות כדי להישאר בעניינים וכשהיא היתה בת 7 חודשים חזרתי לשמונים אחוזי משרה וכשהיתה בת שנה חזרתי למשרה מלאה. בעבודה היו נהדרים, הבוס שלי אמר לי שאני יכולה להאריך את חופשת הלידה כמה שארצה. אבל אני לא רציתי, אחרי חצי שנה בבית התחיל להיות לי קשה. בשלב מסויים הייתי קמה בבוקר ותוהה איך אני אעביר יום שלם שוב בבית עם הילדה אמא לא טובה? לא חושבת. אני מאמינה שכשלאמא טוב לילד טוב, וברגע שהרגשתי שאני מתחילה להיות מתוסכלת חזרתי מיד לעבודה.

קריירה ואמהות ...

אני בהחלט הארכתי את חופשת הלידה בגלל הפגות. מכיוון שאני מנהלת בחברת היי-טק - היה די ברור שאני אחזור לעבודה בתום חופשת הלידה (אולי עוד חודש - אבל לא יותר). אבל הלידה המוקדמת שינתה הכל... לא פיצלתי את חופשת הלידה. פשוט לא יכולתי נפשית לעזוב את מיה בפגייה וביליתי לידה זמן רב ככל שיכולתי (אפילו לאכול לא רציתי מפני שפירוש הדבר היה לעזוב אותה - אז הייתי חוטפת גרנולה בר וחוזרת מייד למיה). כשמיה הגיעה הביתה החלטתי שמגיע לה לפחות מה שתינוק רגיל היה מקבל - ולכן נשארתי איתה עוד שלושה חודשים. ואז חזרתי לעבודה - בהתחלה במשרה חלקית בגלל ההנקה ומהר מאוד עברתי למשרה מלאה (עם הרבה שעות נוספות בלילה מהבית). אצלי בעבודה מאוד הבינו ופרגנו - אם כי האנשים שניהלתי הרגישו קצת נטושים מזה שנעלמתי במפתיע כמעט שלושה חודשים לפני המועד - וניתקתי כמעט לגמרי קשר. אני זוכרת שנורא רצו לבוא לבקר - אבל אני לא רציתי כי ניסיתי לבלות כל שנייה פנויה ליד מיה. אחר-כך רצו לפחות להביא למיה מתנה - אבל לזה כבר ממש התנגדתי (היתה לי מן אמונה תפלה שאסור לקנות שום דבר למיה - לפני שיודעים שהיא באמת הולכת לשרוד). בסוף שלחו מתנה ענקית לתומר לכבוד הלידה של אחותו - ואני זוכרת שזה מאוד ריגש אותי.

אני חזרתי לעבוד כשנוריאל היה בן חצי

שנה. ואני חושבת שהיתי עושה כך גם אילולי היה פג. במשך עוד חודשים תמרנו בן אבא לסבים ואז הכנסתי אותו למשפחתון שבו 5 ילדים שאני מברכת כל יום על המזל במציאת מסגרת - גם עם מעט ילדים - וזה כן נבע מתוך הפגות, וגם כמו בית. ממש בית. הן אפילו מתיחסות לסיפורים שלי בעניין ההמוגלובין ומכינות אוכל עשיר בברזל - תרד, קטניות.... אני עובדת רק 20 ש"ש, כך שזה רק בשביל הנשמה שלי. וזאת ההחלטה שלי לגבי אמהות בכלל בלי כל קשר לפג או תינוק בשל.

אצלי היה די מזל

אני עובדת בבית ספר (לא מורה.. ספרנית) ולמרות שאין לי את כל ימי החופשה של המורים יש לי חופשה די גדולה, כך שיכלתי בשקט להוסיף עוד חודשיים לחופשת הלידה. היתי אמורה לחזור באמצע יולי והוספתי עוד 8 שבועות לחופשה.. לא השתלם לי לא לחזור לעבודה (למרות שבתכלס´ יכלתי כן להאריך עוד.. אבל כבר סגרתי עם מטפלת) כי זאת היתה עבודה קבועה (אני לא יכולה משום מה להחליף שם) שרה אמא של הודיה נולדה 6.5.99

נועה בת

New member
אני חזרתי בדיוק אחרי 3 חודשים

פלוס חודש שקיבלתי מביטוח לאומי בגלל שהילדה היתה בפגיה . (בל נשכח שלפני הלידה הייתי בבית חצי שנה בשמירת הריון ) טסתי לעבודה לא מחשש למקום - אלא כדי לא להשתגעעעעעעע עם יסורי מצפון אומנם , אבל הם עברו ....

אחרי שלושה חודשים (מתוך ארבעה

שהגיעו לי מביטוח לאומי) התחלתי לחפש עבודה. כבר ממש רציתי לעבוד (היתה לי שמירה א ר ו כ ה בית וכבר ממש היתי זקוקה לזה). אבל התהליך לוקח יותר זמן משחשבתי והנה אני עדיין בבית גם אחרי חצי שנה... נראה לי שאני אתחיל לעבוד עוד כחודש. אם הייתי עובדת הייתי חוזרת לעבודה אחרי החופשה שמקציב ביטוח לאומי. אולי הייתי מוסיפה עוד חודש (לא בטוח).

שלושה וחצי חדשים!

מיד אחרי הלידה החלטתי שאני חוזרת לעבודה רק כשיש לי מספיק כוח ורק כשאני מרגישה טוב עם זה. ובסוף אורי השתחרר מהר מהפגיה וכל החופשת לידה היה לי הרבה זמן לנוח כי הוא היה כ"כ קטן שכל הזמן הוא ישן/אכל, וכעבור 3 חדשים כבר הרגשתי מוכנה לחזור והיה דווקא כיף לצאת מהבית למרות הקושי שהיה לי כשעזבתי אותו כל בוקר!

מיכל שמ

New member
אחרי 4 חודשים ושבוע

מכיוון שיש לי תאומות חופשת הלידה היא בת 14 שבועות ומכיוון שהדס הייתה בפגיה מעל לשבועיים,האריכו לי את החופשה בעוד שבועיים . הוספתי עוד שבוע מהחופשה שלי וחזרתי אחרי 4 חודשים ושבוע. השבוע הראשון היה סיוט !!! אבל עכשיו זה די כיף כי נורא כיף לחזור הבייתה ולראות את התגובה שלהן !!! ובימי שבת שאני כל היום איתן ולבד - עד בערך 16:00 הכל בסדר - אבל אז אני כבר מתחילה לספור את השעות עד שתלכנה לישון!!אמא גועלית,נכון???? מיכל

למעלה