לאמהות עם תינוקות שעובדות מהבית ..

julia12

New member
לאמהות עם תינוקות שעובדות מהבית ..

אחרי ההודעה הארוכה הקודמת אני פונה לאמהות עם תינוקות בבית. אני עובדת מהבית. בתי בת 5 חודשים ואני לא רוצה להכניס אותה למשפחתון/מטפלת/מעון ולכן נשארתי לעבוד בבית ולא יצאתי לעבודה. העניין הוא שעכשיו כשהיא כבר גדולה היא ישנה פחות במשך היום, ואני רוצה להקדיש לה כמה שיותר (בשביל זה נשארתי בבית, לא?). אבל מן הצד השני אני גם צריכה לעבוד. איך עושים את החלוקה הזאת, איך מצליחים לעמוד בכל המשימות, גם של הבית (נקיון, כביסה וכו'). תודה על ההקשבה. Julia

bell2002

New member
אני יכולה לומר לך רק מה אני עשיתי

כשבני היה תינוק וחזרתי לתואר שני במשרה חלקית. רווח לי מאוד כשמצאתי מטפלת לשלוש שעות ביום, בזמן שהיא היתה עם בני למדתי - קראתי, כתבתי הצעת מחקר וכו', אבל גם איפשרתי לעצמי להשלים פערים וחוסרים. והדבר הכי הכי, יש בעל והוא למד שהאפאנדי פרש לגימלאות ובמקומו הגיע אבא צעיר שצריך לשאת בנטל בשווה שהרי גם אשתו הנסיכה פרשה לגמלאות ובמקומה הגיעה מישהי טרוטת עיניים, עייפה ולא תמיד נחמדה... השלוש שעות האלה מלאו לי מצברים, נתנו לי להרגע מהתובענות, לעשות משהו בשבילי ועדיין היו מעט שעות ביום יחסית כדי שעדיין אוכל להיות בטוחה שאני מקדישה לו את כל זמני ואהבתי. אולי יש לך אמא או חמות שמוכנות לקחת אותה פעם בשבוע לכמה שעות? והנה לך כבר פעמיים בשבוע חופשיים. אם תמצאי מטפלת לשלוש שעות עוד פעמיים בשבוע הרי את מסודרת וגם יכולה לעבוד קצת. מה דעתך?

siv30

New member
עבודה מהבית היא תובענית

כי מחד קיימת ההתחייבות כלפי הלקוחות ומאידך קיימת ההתחייבות כלפי בני הבית. אני ממליצה לך להגדיר את היקף העסק שאת רוצה לנהל: קטן, בינוני, גדול. בהתאם לקבוע את מספר השעות ביום שאת מוכנה לתרום לעסק למול מספר השעות שאת מוכנה להשקיע בבית וביושביו. זו מסגרת עבודה שאסור לך לרדת ממנה אלא אם את עושה החלטה חדשה ומושכלת בה את משקללת את כל הנתונים. לדוגמא את יכולה להחליט לפתוח בעסק קטן שאת משקיעה בו 3-4 שעות ביום. כאשר הילדה תגדל תצטרכי להחליט האם להכניס אותה למעון וכך יתפנה לך זמן ואז תוכלי להרחיב את שעות הפעילות או את השעות שמתפנות לך להשקיע בבית (כביסות וכאלה). בכל מקרה את חייבת להציב לך יעדים ומטרות ולבחון את עמידתך בהן מידי תקופה. אם חשוב לך לנהל עסק מהבית ובמידה שאת רואה שקשה לך, אולי כדאי באמת להעזר במטפלת כמו שהציעה בל, פעמיים בשבוע 3-4 שעות. בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה.

למעלה