לאמיצים בלבד- סקר פאדיחות

רונן ס

New member
לאמיצים בלבד- סקר פאדיחות../images/Emo3.gif

טוב חבר´ה, הגיע הזמן לשפוך... אני מדבר אליכם. כן כן, אתם שראיתם כל דבר שיצא לאקרנים מהיום בו נשמתם את נשימתכם הראשונה (יריב, רומן, מאור...). בטוח שפיספסתם איזה סרט "גדול" שלא ראיתם עד היום. איזה מאסטר פיס שנדמה שכל העולם ראה חוץ ממכם. מהי ההחמצה הכי גדולה שלכם? אני אתחיל ונדמה לי שהווידויים שיבואו אחר כך יחווירו. אני יודע שיהיו כאלה שיכחישו אחר כך כל קשר שהיה להם איתי ויפנו את גבם כאומרים "בחיי שאני לא יודע מי זה" בפעם הבאה שיראו אותי אבל לא איכפת לי, אני צריך להוריד את זה מהלב. אז ה- פאדיחה שלי (ב- ה´ הידיעה) היא (נא לשבת): "הסנדק". לא ראיתי מעולם שום חלק מהטרילוגיה. אני מבטיח לתקן את דרכיי במהרה. עכשיו תורכם. נראה מי ישבור אותי... רונן

TheShis

New member
הנה שלי (לא שיש לי כוונה לתקנה):

אפוקליפסה עכשיו.

rossdave

New member
אם מדברים על קלאסיקות של ממש...

אני לא ראיתי אף אחד מהבאים: -חלף עם הרוח -קזבלנקה -ורטיגו ובטח עוד כמה שאני לא מצליח לחשוב על כרגע... אבל עם הזמן זה יתוקן.

Soak

New member
אוי ואבוי

אני די משוכנע שרשימת הפאדיחות שלי תהיה המביכה ביותר. מצד שני מעולם לא התיימרתי להיות "אתם שראיתם כל דבר שיצא לאקרנים מהיום בו נשמתם את נשימתכם הראשונה" להפך, טעמי הקולנועי מושפע רבות מבימוי שרלטני, קיטשיות ועלילות סוחפות. אני אוהב סרטים עכשויים. סרטים שגורמים לי להתרגש, לצחוק, לבכות, לרחם או להתרגז. לאו דוקא להתפעל מהצילומים ולנתח את רבדי העלילה והבימוי. עקב כך סרטי קלאסיקה לא מושכים אותי באופן מיוחד ולעיתים אני מוצא אותם משעממים. רשימת החוסרים שלי כוללת כמעט את כל סרטי הקלאסיקה האפשריים: הסנדק, קאזבלן, האזרח קיין, אפוקליפסה עכשיו, התפוז המכני, בלייד ראנר, חלף עם הרוח ועוד רבים וטובים ששכחתי.

gofish

New member
אמריקן פאי 2

לא ראיתי ואין לי כוונה גם לראות
כמובן שישנם סרטים שלא ראיתי (וכנראה כבר לא אראה),לעומת דרמות וקומדיות שאני מאוד מעריך,ישנם שני סוגי ז´אנר שיש לי הרבה חומר להשלים,הראשון הוא סרטי אימה (פרדי קרוגר וכו´) והשני הוא מד"ב (בעיקר ישנים יותר),והנה הפדיחה הראשונה מגיעה,את כל סדרת "הנוסע השמיני" טרם ראיתי,אתה יכול להוסיף גם את "אינטיליגנציה מלאכותית" (ראיתי חצי והפסקתי),אבל את החדש של ספילברג שלמרות שאפשר לשייך אותו למד"ב אני מתכוון לראות בקולנוע ולא לחכות ל-DVD (קיבלתי עליו ביקורות מצויינות). היום עקב מגבלה של זמן (קצב יציאת הסרטים הוא רצחני),קשה לי להאמין שאני אראה שוב סרטים קלאסיים (קורסאווה ושות´),אלה מעדיף לראות סרט חדש יותר ,לפעמים אני נתקע תוך כדי זיפזופ בערוצים,בסצינה מסויימת של סרט שמוקרן בערוץ הקלאסיקה (TCM וכו´),לעיתים אני ממשיך לזפזפ אחרי כמה סצינות לאחר שאני מוצא את עצמי משתעמם. רונן,אתה יכול להתעודד מהעובדה כי במידה ותפנה לך שבת לצפייה בטרילוגיה של "הסנדק" ,תקבל 9 שעות של הנאה רצופה,לעומת סרטים ישנים אחרים בסנדק יש משהו קסום ומרתק שגם לאחר שנים עדיין הסרט מעניין מאוד ואי אפשר שלא להעריך את הבמאי (קופולה) והקאסט (משעשע לראות שחקנים בתחילת דרכם ולראות לאן התפתחה הקריירה עם השנים),תוסיף לזה עלילה מצויינת וקיבלת סרט שאף פעם לא מאוחר להתחיל לראות. (ואם לא בא לך להשכיר/לקנות אותם,בערוץ הסרטים של יס משדרים כל שבוע את אחד הסרטים מהטרילוגיה,אבל חשוב שתראה לפי הסדר מהראשון לאחרון). חוויה מתקנת מומלץ

שח_מט

New member
כמה סרטים של פליני, כמה של

קוראסאווה ובטח עוד הרבה פחות מרכזיים שלא ראיתי עד היום ואני מחכה לפרישה... דווקא בזמן האחרון אני מנסה להדביק פערים בספרות.

לא ראיתי את

CITIZEN KANE PSYCHO CASABLANCA NORTH BY NORTHWEST ולא את STAR WARS שיצאו לאחרונה. הסרט המוביל שנמצא אצלי ברשימת "סרטים שחייבים לראות שעוד לא ראיתי" הוא LOCK STOCK AND TWO SMOKING BARRELS

ספרות זולה...

האמת אני ניסיתי לצפות בו פעם ואפילו פעמיים אבל נישברתי- לא בשבילי.

רומן ט

New member
דווקא לא חסר ../images/Emo3.gif

לא ראיתי (לפחות לא במלואו) אף סרט של ויסקונטי, אנטוניוני, רנואר. יש עדיין סרטים שלא ראיתי של פליני (8 וחצי), קורוסאווה, והיצ´קוק (רבקה למשל). וחוץ מזה, עד לפני כשנה-שנתיים לא ראיתי את הסנדק ולא את האזרח קיין. אז החורים נסתמים אט-אט...

למעלה