לאמיר שלום

shir300

New member
לאמיר שלום

אני כותבת אליך בתחושת בלבול מסויימת, אך גם בהרגשה של תקווה לשינוי... יש לי הרבה מוטיבציה, אבל גם הרבה קשיים... אני מתלבטת לגבי המשך דרכי והכיוון שלי. אני מסתכלת לאחור ולא תמיד מרגישה שהבחירות שעשיתי היו מתוך רצון ומודעות מלאה, אלא קצת מתוך הזדמנויות שנקרו בדרכי, לחץ מהסביבה וכדומה. למדתי חינוך וגם מחול ותיאטרון ואני עוסקת בהוראת מחול במתנס"ים ובמסגרות פרטיות. לכל אורך הדרך יש לי ספקות ביכולות שלי, למרות שהפידבק מהסביבה חיובי. אני אף פעם לא בטוחה שאני מלמדת נכון ועובדת נכון, ונוסף לכך אין לי תעודת הוראה ספציפית במחול, אלא בחינוך. אני יודעת שאפשר לעשות השתלמויות, אבל א. העבודה אינה משתתפת במימון, ב. אני לא בטוחה שזה הכיוון שלי ושאני רוצה להשקיע בכך. לאחרונה היו לי רעיונות של יוזמה פרטית בתחום של תנועה ותיאטרון במסגרות חינוכיות , אבל איכשהו אני נתקעת כל פעם מחדש בישום ובלקפוץ למים...והרעיונות משעממים אותי, נראים לי חסרי טעם וכו'... חשוב לי מאוד ליצור לעצמי ביטחון כלכלי ותעסוקתי אבל גם ענין ויצירתיות בעבודה, ואני מרגישה שאין לי מושג איך לעשות את זה. אני יודעת שיש לי צד אמנותי ושאיפות אמנותיות שלא הצלחתי לממש ומכל מיני סיבות, והנטיה היא להגיד לעצמי שמאמנות אי אפשר לחיות...אבל לפעמים אני מרגישה שחבל להרוג את החלומות. אני מנסה למצוא את השביל הנכון אבל זה מסובך. אשמח לשמוע מה דעתך. בתודה שיר

זיהוי יכולות והביטחון לחולל שינוי

שלום שיר האם יהיה נכון לומר שתחושת הבלבול שעליה את מדברת היא בין קולות פנימיים שונים, שכל פעם אחד מהם לוקח פיקוד, משתלט על החשיבה / הכרה וקשה למצוא את "מפקד - העל" שינצח על תזמורת החשיבה ? דרך העבודה בה אני מאמין המאפשרת להתחיל ליצור את השביל האישי הנשאף דורשת ניהול של תהליך החשיבה. כאשר יצירת סדר פנימי משתלבת בעבודה של אפיון כוחות ויכולות ייחודיים מתחיל להגבש הביטחון לנוע למקום חדש, לפני זה הכל מרגיש כלא מספיק בטוח ולא ניתן באמת לסמוך על עצמנו. המאמר שאני מציע לך לקרוא עוסק בתהליך של מימוש הפוטנציאל האישי. את מוזמנת גם להרשם ולקבל את העלון החודשי אני כאן לכל שאלה והתייחסות נוספת אמיר דרור

shir300

New member
אמיר שלום ותודה על תגובתך

אני באמת רוצה להודות לך באופן כללי על הפורום והמאמרים. הם מאוד מדברים אלי ואתה כותב ברגישות שנוגעת ללבי. טוב לדעת שקיימת כתובת כזאת. בכל אופן, אני באמת מנסה לעשות סדר פנימי כמו שכתבת, ולא רק לבד. אני נמצאת בטיפול, ובלי לפרט אני יכולה לומר שדרכי בחיים היתה (ועדין) לא קלה. עברתי חוויות קשות שערערו את תחושת הביטחון שלי בעצמי ובכל אתגר חדש או ניסיון לשינוי אני נאלצת להתמודד איתם. הכלים שאתה מדבר עליהם של הקשבה עצמית וניהול תהליך חשיבה נראים לי נכונים מאוד, אבל לא קל לי ליישם אותם. אני מניחה שאתה מתכוון ששינוי במציאות צריך להתחיל קודם כל בשינוי פנימי? אני חייבת לומר שגיבוש ביטחון בעצמי נראה לי לעיתים כמו חלום שאין סיכוי שיתגשם, אבל זה לא כל הזמן נראה ככה. לעיתים יש הבלחות של איזשהו אור... התחלתי לחשוב על תהליך של יעוץ או אימון אישי, והשאלה שלי לגבי זה היא- האם אתה חושב שזה יכול להתבצע במקביל לטיפול? ומה התשלום עבור זה, כי יש לי כרגע מגבלה כלכלית. תודה וסופ"ש נעים שיר

שאלה

שלום שיר רגעי האור הללו שעליהם את מדברת הם חשובים ויקרים - לכל אחד מאיתנו יש כמיהה לרגעים של התבהרות בהם ברורה לנו החוויה, המציאות הפנימית והמציאות בעולם מתלכדים ואנו חשים שקט וביטחון. כל אחד בקצב שלו, בדרכו, וכמובן נתוני הפתיחה האישיים. לגבי המפגש בין טיפול לאימון. מצוקות רגשיות דורשות את תהליך הריפוי וההחלמה שלהן. האם את מרגישה שהטיפול עובד, שיש לך כלים טובים יותר להתמודד עם הקשיים במציאות ? איזה מטרות את מגדירה לעצמך לחצי השנה הקרובה ? נתחיל מכאן, שבוע טוב אמיר

shir300

New member
הי אמיר

שוב תודה על מה שכתבת. השאלות שלך מכוונות אותי מצוין. לגבי הטיפול, קשה לי קצת לענות על השאלה מכיון שהתהליך הזה לא פשוט בשבילי. כלומר עברתי הרבה משברים בחיים וגם בטיפול היה לאחרונה משבר. יש לי קושי לתת אמון. אבל בהרבה מובנים הטיפול עוזר לי, אולי הקצב שבו נעשית ההתקדמות הוא איטי ממה שהיתי רוצה, אבל לנפש יש דרך וזמן משלה. אני מרגישה שהקשיים הרגשיים- תפקודיים שלי הם גם חלק ממה שעיכב ומעכב עדין את התפתחות הקריירה. וכמו שכתבתי- יש לי לחץ כזה לדחוף קדימה מבפנים, ולפעמים אין לי סבלנות לתהליך ההחלמה. אני גם לא יודעת איך לזהות אותו. מקריאת אחד המאמרים שלך הבנתי גם את שקשה לי להגמיש את האופן בו אני תופסת את עצמי ולאפשר לעצמי להתפתח בתחום היצירתי. החלום שלי הוא להיות אמנית יוצרת ולמדתי והשקעתי לשם כך ויש לי יכולות מוכחות אבל עדין קשה לי להאמין שאני יכולה לעשות את מה שאני רוצה, שאני יכולה לעשות שינוי. אני מאמינה שבעתיד ההוראה תלווה את היצירה גם כי קשה להתפרנס רק מיצירה, וגם כי אני די אוהבת את זה. כרגע ההוראה והפרנסה יותר מעסיקים אותי. בכל אופן רשמתי לעצמי כמה מטרות לחצי שנה הזו: 1. לסיים את התואר- נשארו לי שתי עבודות. 2. לדאוג לתנאי העסקה יציבים יותר והוגנים. אני עובדת ללא תנאים למרות שכבר חמש שנים באותו מקום, ומה שהתאים כסטודנטית כבר לא מתאים לי היום. 3. לסגור את המינוס שנושף בעורפי, לאט אבל בטוח. 4. לפנות זמן להחלמה. אולי להשתתף בקבוצת תמיכה. 5. להקדיש זמן ליצירה בתחומים בהם אני יוצרת (יותר מאחד), גם אם הזמן כרגע לשם כך- מוגבל. 6. לשפר ידע ויכולות באמצעות קורסים. 7. לבנות להקה- פרוייקט שיזמתי לאחרונה ואני מנסה כעת להרים אותו. 8. לבדוק אם אני באמת רוצה להמשיך בהדרכה. 9. לבדוק אם אני רוצה להיות עצמאית. תסלח לי על האורך מודה לך המון שיר

למעלה