לאמן בחינם - טובה או נזק למאומן

Gvido Zivers

New member
לאמן בחינם - טובה או נזק למאומן

הפוסט הזה מיועד לאנשים, שלא אוהבים לקחת כסף על השירות שלהם, ולעזור בחינם עם הידע שלהם. עד סוף הפוסט אני אנסה להראות לכם, מה ההשפעה של התנהלות כזו, על הלקוחות שלכם. חשוב שתקראו את זה עד הסוף. כמובן זה משקף את התפיסה שלי ולא אמת אוניברסלית כלשהי. בחודש האחרון אני מעביר קורס לקבוצת מאמנים אישיים. ביניהם יש 3 קבוצות של אנשים: א. אנשים שנכנסו לקורס בחינם, בהרשמה מוקדמת. ב. אנשים שאיחרו את ההרשמה המוקדמת ודרשתי מהם להגיש לי את המשימות של השיעורים הראשונים, כדי להיכנס להמשך הקורס. ג. אנשים ששילמו כסף על מנת להיכנס לקורס. 95% מהאנשים מקבוצה א', שנכנסו לקורס בחינם, ללא שום השקעה, כמו שאפשר היה לצפות, הפכו למאזינים פאסיביים ולא יישמו את מה שלמדו בקורס. מחצית מהאנשים מקבוצה ב', ממשיכים להשקיע, כמו שדרשתי מהם בהתחלה. 100% מקבוצה ג', יישמו את כל מה שלימדתי וכבר מקבלים תוצאות פורצות דרך. אז למה אני מספר את כל זה? יש לכך כמה סיבות. א. רוב האנשים שלא משלמים כסף ומקבלים שירות או מוצר בחינם, לא מפיקים ממנו תועלת ולא עושים כלום, כדי ליישם את מה שמלמדים אותם בחינם. למעשה, מי שמלמד אותם, משקיע חלק ניכר מזמנו לשווא. רק בודדים באמת יפיקו את המירב ממידע ומאמון שהם מקבלים בחינם. יש מאמנים שלא רוצים לקחת כסף על השירות שלהם, או שלוקחים תשלום סמלי ביותר. מי שעושה את זה, מייד פוגע במאומנים שלו. ברגע שלקחתם פחות כסף, סירסתם את המוטיבציה של המאומן. ככל שיותר כסף תקחו ממנו, כך יותר תוצאות הוא ישיג. ב. אני מאמין שלכל רווח יש מחיר. אם בן אדם מקבל משהו מהיקום, היקום ידרוש ממנו את המחיר של זה. אם לא משלמים את המחיר הזה, לא מקבלים את הרווח. אם אתם רוצים לתת לאנשים יותר, הם חייבים לשלם את המחיר תמורת זה. אם הם יקבלו את התוצאות מהאמון שלכם, אבל אתם לא תקחו מהם כסף, היקום ידרוש מהם את המחיר בדרך אחרת. המחיר הזה יכול להיות יותר כבד עבורם, ממה שאתם הייתם לוקחים מהם. אז תחשבו פעמיים, כאשר אתם נותנים משהו בחינם.

tlingit

New member
ברוך הבא Gvido Zivers ../images/Emo13.gif

ברוך הבא לפורום שלנו
זו הפעם השניה שאתה כותב בפורום הזה, ולא לגמרי ברור לי מה מטרתו של הפוסט הזה, כאן. כמו שהעירו לך גם על ההודעה הקודמת, התחושה מהודעה זו היא של קד"מ, ולא של רצון או צורך לשתף, לקיים דיון או להיעזר. אני מקווה שתחושה זו מקורה בטעות... אם פתחת דיון בנושא אימון בחינם, אוכל להוסיף את מחשבותי בעניין: אני אכן כן מעניקה מפעם לפעם אימון בחינם, במסגרת פרוייקט קהילתי ובאופן פרטי, לאנשים שאינם יכולים לשלם על האימון. למעשה, תמיד יש לי במקביל ללקוחותי המשלמים גם מתאמנים בחינם. כמובן לא רבים, שכן זמני אכן יקר גם לי. נסיוני האישי מראה לי שמתאמנים אלה שמקבלים אימון בחינם משקיעים ונמצאים באימון באופן מקסים ונפלא, מיישמים ויוצרים מתוכו פריצות דרך נפלאות, ומספרים לי על תוצאות שממשיכות להגיע גם אחרי שהסתיים תהליך האימון המשותף שלנו. כפי שכתבתי לך במסר אישי, מטרתו של הפורום היא ליצור מרחב להעצמה הדדית, להיות מקום לדיונים מקצועיים, פיתוח רעיונות, שאלות ועצות בנושאים שונים בהם אנו נתקלים במהלך עבודתנו, וכן לאפשר יצירת קהילה חמה ותומכת. מאד נשמח להכירך, אם ברצונך להצטרף לקהילה זו, ולשמוע את דעותיך ומחשבותיך בנושאי הדיונים השונים המתנהלים כאן בפורום. אני מזמינה אותך לקרא בדפי הפורום הקודמים, להכיר מעט את הכותבים ואת נושאי הדיונים, אנא, הקדש זמן לעיין בכללי הפורום, במאמרים
ובקישורים
שלנו. שים
בבקשה לכללי הפרסום אצלנו
זו אינה מטרת הפורום. באיחולים לדיונים מרתקים ופורים

לאמן בחינם- תודה על מה שכתבת.

הי לך GVIDO, תודה ששיתפת אותנו בנזק שיכול להגרם.. אני בדרך לאמן בחינם. תודה ששיתפת אותנו בזה. זה מופיע לי כאילו אני "נחמד" ושיאהבו אותי ואיזה תרומה אני לעולם - אבל אני רואה את הנזק, תודה על ההבדל שאתה עושה בחיים שלנו ושל המאומנים שלי. אוהב, יניב.

מה שמשמעותי באמת זה המאמץ שאדם עושה כדי להגיע

אין לי מושג באיזו מסגרת נעשה הקורס, אבל ... אנשים משלמים על משהו שהם כבר החליטו שהם רוצים. האחרים אולי הצטרפו כי לא היה להם משהו יותר טוב לעשות וניתנה להם הזדמנות. אני נותנת לפעמים שירותים בחינם או בעלות מאוד מאוד סמלית. ברבים מהמקרים האנשים משתפים פעולה ולוקחים את המירב. עם זאת, מניסיוני, אנשים שלקחו בחינם או מאוד בזול משהו שהייתה להם אפשרות כלכלית לשלם עליו במלואו, לא העריכו את המתנה, ולכן גם לא לקחו לעצמם את כל מה שניתן היה. ועוד משהו, אנשים שקיבלו במתנה משהו שלא ביקשו (רצו לילל וקיבלו עזרה ממשית), לא רק שלא לקחו ממנה כלום, אלא כעסו על הנתינה שניתנה להם . לסיכום, חשוב להיות פתוחים לעזור למי שבאמת צריך את זה, חשוב לוודא שהמתנות ניתנות במקום הנכון.

מה אתה מלמד בדיוק?

ואיזה ידע בדיוק מעביר מאמן בכלל? אתה אוהב את המתאמן שלך ורוצה בטובתו אבל אתה לא נותן לו שום דבר. אתה נמצא שם בשביל להניע תהליכים אבל התוצאות אינן באחריותך - הן בידי המתאמן בלבד. אם יש לך ידע שאין למתאמן ושרכישתו תעשה אותו איש מאושר אזי אתה מורה, מדריך, מאור הגולה ובכלל אדם דגול אבל לא מאמן. אז אחרי שהבהרנו אמיתות יסוד אלו בוא תנסה לחשוב שוב על מה ולמה אתה גובה תשלום.

baby01

New member
מעניין ובכל זאת...

אימנתי אנשים ללא תשלום כחלק מתהליך ההכשרה שלי להיות מאמנת. 13 אנשים מדהימים ששמחו לקבל את המתנה הזו ואיפשרו לי לתת להם את המתנה המופלאה הזו של אימון. נכון, לפעמים היו לי שיחות עם עצמי (במיוחד כשהם ביטלו שיחה ברגע האחרון, או שכחו להתקשר) שאם הם היו משלמים, סביר להניח שהם לא היו מתנהגים ככה. ואז הבנתי שאני לא באמת יודעת...כי האיחורים והביטולים התבררו כביטויים של אותם דברים שעליהם הם בחרו להתאמן איתי. מה שאני בעצם רוצה להגיד שפריצות הדרך שלהם, המחויבות שלהם היו פונקציה של מי שאני הייתי איתם ולא של הכסף שהם שילמו או לא שילמו לי. עצם העובדה שהם שמו את עצמם באימון אומר כבר שהם נכונים לעשות עבודה... ולסיום, אחת המתאמנות שהתאמנה איתי ללא תשלום בחרה להמשיך איתי לסשן אימונים נוסף בתשלום.אין שום הבדל במידת המחויבות שלה והיישום שלה. היא לא מיישמת יותר, פועלת יותר או מפיקה יותר כי היא משלמת...

Gvido Zivers

New member
תשובות

מקרה אחד, זה יוצא דופן, זאת לא חוקיות. הזכרתי בפוסט שלי שיהיו כאלה שהכסף לא משפיע על המחוייבות שלהם. ובכל זאת, כדי להגיע למסקנות, צריך לבצע בדיקות לאורך זמן והממצאים צריכים להגיע מתוצאות קונסיסטנטיות.

למעלה